Skip to content

OPG Prekratić iz Kumrovca šampion je 55. Sajma i izložbe zagorskih vina

Posted in Sajam vina, and Vijesti

BEDEKOVČINA – OPG Prekratić iz Kumrovca šampion je 55. Sajma i izložbe zagorskih vina, koji se održava u petak i subotu, 2. i 3. lipnja 2023. godine na Bedekovčanskim jezerima. Interes vinara za spomenutu  manifestaciju je i ove godine bio vrlo dobar, te su za ocjenjivanje pristigla 134 uzorka vina iz čitavog Hrvatskog zagorja. Osim šampiona, podijeljeno je i pet velikih zlata, 42 zlata, 68 srebra i 15 bronci te dva priznanja, a ovi rezultati, kako je potvrdila komisija, samo pokazuju vrhunsku kvalitetu vina s ovog područja. Kako je istaknuo šampion, Milivoj Prekratić, užitak je proizvesti ledenu berbu te dobiti ovako veliko priznanje za njega. Velika zlata, uz pobjednički traminac OPG-a Prekratić vino, osvojili su i hobisti Mario Drenški za pinot sivi i rajnski rizling te Milan Pušec za rajnski rizling, te profesionalni proizvođači vina OPG Žugec Rudolf za kupinovo vino i OPG Josip Cvek za traminac. Čestitke svim vinarima, kako profesionalcima tako i hobistima, uputio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. – Još jednom smo pokazali da je naša županija vinska regija, budući da se tu proizvode kvalitetna vina različitih sorti, od ledenih berbi do sjajnih pjenušaca, naglasio je župan Kolar.

Nakon dodjele medalja i priznanja, velik broj zainteresiranih kušao je ponuđena vina, a na prostoru Bedekovčanskih jezera do nedjelje, 4. lipnja 2023. godine, bit će devet vinara koji će posjetiteljima nuditi svoja vrhunska vina.

Organizatori ove manifestacija, koja javnosti želi prezentirati najkvalitetnija vina koja se proizvode u vinogradima Hrvatskog zagorja, a sve u cilju poticanja konkurentnosti zagorskih vina na tržištu, te uključivanja vinske ponude ovog područja u enogastronomsku ponudu Hrvatske, su Krapinsko-zagorska županija i Općina Bedekovčina. Suorganizatori su druga Vino Zagorje, Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije i Turistička zajednica područja Srce Zagorja.

loading