Skip to content

Osječanima vrtne parcele

Posted in Gradski vrtovi

Projektu Urbani vrtovi pridružio se i Grad Osijek koji je zainteresiranim građanima na lokaciji „Rastanci“ omogućio besplatno uzgajanje povrća, začinskog i ljekovitog bilja na neizgrađenom građevinskom zemljištu. Tim povodom organizirana je u petak 17. rujna 2014. godine akcija donacije i uređenja društvene zone „Osječkog urbanog vrta“ za koju su Grad Osijek i organizatori projekta, 24sata i Radio Kaj priredili bogat edukacijsko – zabavni program.

19.09.2014., Osijek - Urbani vrtovi. Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELLAkcija uređenja započela je svečanim uručenjem donacija koje su korisnicima osječkog urbanog vrta uručili Ivica Vrkić, gradonačelnik Grada Osijeka i Danijela Stjepanović, direktorica marketinga Peveca, glavnog pokrovitelja projekta. Green Friends organski uzgajivač začinskog bilja poklonio je 200 začinskih biljki korisnicima gredica, a EM tehnologija Valpovo organsko gnojivo s efektivnim mikroorganizmima koji prihranjuju tlo i olakšavaju ekološki uzgoj.uv os vrkić kajProgram je nastavljen edukativnom vrtlarskom radionicom prof. dr. sc. Snježane Tolić s Poljoprivrednog fakulteta iz Osijeka te „Re-use“ radionicom u kojoj su Matija Kasner iz Sklepaj.me i umjetnici Nikolina Ivezić, akad. slikarica i Petar Hranuelli, akad. kipar preuredili stare palete u veseli vrtni namještaj Bačelić bojama.

uv os ana vlastaSvi zainteresirani imali su priliku naučiti i o konceptu zdrave prehrane ‘Iz vrta na stol’ te degustirati vrhunske zdrave zalogaje s povrćem iz osječkog vrta koje su pripremili akademik kulinarstva Branko Ognjenović i chef Tomo Đukić iz Hotela Osijek.

uv os ana tukNa samom kraju akcije uslijedila je mala vrtna zabava i ugodno druženje okupljenih građana uz jazz band Sing Song Swing te delicije Mesne industrije Ravlić i svima omiljenu Žuju.

19.09.2014., Osijek - Urbani vrtovi. Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELLNeizostavnu potporu i ovoga puta pružili su sponzori projekta Pevec, Zagrebačka pivovara, Toyota, PBZ, Šafram, Samoborka, Eko taxi i Mesna industrija Ravlić koji su svojim donacijama podržali akciju uređenja u sklopu projekta Urbani vrtovi i omogućili uređenje zajedničkog dijela vrta u Osijeku.

osijek vrt

Na vrh stranice

loading