Skip to content

Otvoren Floraart najveći hrvatski sajam cvijeća

Posted in Vijesti

ZAGREB – Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević otvorio je u četvrtak 19. svibnja 2022.  Floraart – 56. međunarodnu vrtnu izložbu, koja se i ove godine održava u parku Bundek.  – Ovo je najvažniji hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe i Grad Zagreb će ga nastaviti podržavati i dalje – u financijskom, logističkom, te svakom drugom smislu, rekao je zagrebački gradonačelnik te zahvalio svima uključenima u organizaciju ove tradicionalne izložbe. Pozvao je i sve građane, da u ovim teškim vremenima inflacije, potresa, rata i pandemije dođu na Bundek i obnove se dobrom energijom, koju nudi mnoštvo cvijeća, mirisa i boja.

Okupljene su pozdravili i voditelj podružnice Zrinjevac Damir Grgić, veleposlanik Republike Koreje u Republici Hrvatskoj Sung-wook Hong te izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Na najvećem hrvatskom sajmu cvijeća u naredna četiri dana predstavit će se više od 160 izlagača, a u pripremi je 100.000 sadnica. Posebna gošća iz Južne Koreje – gđa Kang Yong-soon, majstorica Whagonga dolazi sa svojim suradnicama i pokazat će duboku estetiku, jednostavnost i grandioznost tradicionalnog umijeća aranžiranja cvijeća.

U sklopu Floraart-a održat će se i brojne promocije i različita tematska predavanja, natjecanja izlagača, Hrvatski kup florista te Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola.

Organizirana je i prigodna prodaja cvijeća i sadnica.

Izložba traje do 22. svibnja, ulaz je besplatan, a otvorena je svaki dan od 9:00 do 21:00 sat.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska
loading