Skip to content

Otvoren Tjedan kajkavske kulture u Krapini

Posted in Vijesti

KRAPINA – Tjedan kajkavske kulture, u svom 57. izdanju, svečano je otvoren u nedjelju, 4. rujna 2022. godine, u Krapini. Manifestaciju je otvorio izaslanik ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek, državni tajnik u Ministarstvu kulture i medija Ivica Poljičak. – Drago mi je biti s Vama. Zavičaj je nešto što nosimo od malih nogu u sebi i svima nam je u srcu. Gledajući Hrvatsku, vidimo bogatstvo zavičaja, a tako je i Hrvatsko zagorje dio identiteta. Ponosni smo kao Ministarstvo medija i kulture što možemo podržati ovakve manifestacije. Čestitke svima koji tijekom cijele godine njegujete riječ kaj i čuvate ju od zaborava, rekao je Poljičak.

Pozdravne riječi okupljenima uputili su i zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek te gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović. – U sklopu programa ovogodišnjeg Tjedna kajkavske kulture, pripremljeno je 80-ak različitih programa, te vjerujem da će svi stanovnici Krapine i gosti iz široke lepeze ponuđenih sadržaja naći nešto za sebe, rekao je na svečanom otvorenju gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović. – Uz tradicionalne programe kojima je cilj kroz ovu manifestaciju očuvati tradicijske vrijednosti na kojima je ona i utemeljena, građanima se nastoji svake godine ponuditi i nove, suvremene sadržaje, kojih neće nedostajati ni ovog puta, dodao je Gregurović.

Grad Krapina, prijestolnica kajkavske kulture, u sedam dana trajanja ove tradicionalne manifestacije u punom smislu riječi živi „kaj“, a Tjedan kajkavske kulture i ove je godine ušao u krug odabranih TOP manifestacija Hrvatske turističke zajednice.

Nakon svečanog otvorenja manifestacije, koje je uveličao i mimohod 16 povijesnih postrojbi iz svih dijelova hrvatske, uslijedio je tradicionalni pozdrav KAJ-u najmlađih Zagoraca, popularni Dječji korzo.

Kruna manifestacije bit će festivalske večeri, od kojih finalna, u subotu, 10. rujna 2022. godine, donosi 22 nove popevke, a u sklopu Tjedna kajkavske kulture, od četvrtka, 8. do subote, 10. rujna 2022. godine, bit će održan i, ove godine jubilarni, 30. Zagorski gospodarski zbor.

loading