Skip to content

Otvoreno 53. pregradsko „Branje grojzdja“

Posted in Vijesti

PREGRADA – Tradicionalna, 53. po redu, pregradska manifestacija „Branje grojzdja“ službeno je otvorena u subotu, 16. rujna 2023. godine, berbom u vinogradu nagrađivanog pregradskog vinogradara Josipa Cveka. Nakon svečanosti otvorenja, održana je i tradicionalna potraga za tajanstvenim grozdom kojeg je ove godine pronašla Jasna Mirković iz Nove Gradiške.

– Na temeljima višestoljetne vinogradarske tradicije ova je manifestacija nastala u Pregradi prije više od pola stoljeća, ali se s godinama nadograđivala i obogaćivala novim sadržajima, kako bi održala atraktivnost i u tome smo uspjeli, što potvrđuje iz godine u godinu sve veća posjećenost programa, koji se u vrijeme trajanja manifestacije održavaju u Pregradi, rekao je gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj. U devet dana trajanja ove manifestacije u Pregradi će biti održano 50-ak različitih programa, za sve generacije i razne ukuse, a kao i svih minulih godina, kruna manifestacije bit će povorka beračica i berača, u nedjelju 24. rujna 2023. godine.

-Manifestacijama poput „Branja grojzdja“ zaokružuje se cjelokupna ponuda koju Hrvatsko zagorje ima i one su dodatna ponuda našim hotelima, OPG-ovima i restoranima, poručio je prilikom otvorenja najveće pregradske manifestacije, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar naglasivši da je ovaj kraj bogat autohtonim sortama vina koja imaju velik potencijal da budu zaštićena na nacionalnoj i europskoj razini.

 

loading