Skip to content

Ovogodišnja turistička sezona u Krapinsko-zagorskoj županiji, bolja od rekordne 2019. godine

Posted in Vijesti

KRAPINA – Ovogodišnja turistička sezona u Krapinsko-zagorskoj županiji, bolja je u nekim segmentima od rekordne 2019. godine, rečeno je na konferenciji za medije održanoj u ponedjeljak, 22. kolovoza 2022. godine u Krapini. U kolovozu je ostvareno 16.739 dolazaka, što je za 1% više nego prošle godine i 40.687 noćenja, što je 8,01% više nego prošle godine.

– Ako se brojke uspoređuju s rekordnom 2019. godinom, u dolascima je ova godina za 15% jača, a isto tako značajan je rast i u noćenjima od 18,6% što su itekako dobri rezultati, rekla je voditeljica ureda županijske Turističke zajednice Sanja Škrinjar. Također, ljepote Hrvatskog zagorja privlače sve veći broj stranih državljana pa je tako, zaključno sa jučerašnjim danom zabilježeno 116.867 dolazaka od kojih je 54% stranaca i 247.844 noćenja sa 74,6% stranih gostiju. – Najviše je Slovenaca, Poljaka i Čeha, a u porastu su i Nizozemci, kaže Sanja Škrinjar te ističe kako raste i interes za smještaj u kućama za odmor kojih je trenutno na području županije 126.

Župan Željko Kolar zahvalio je svim turističkim djelatnicima na predanom radu i istaknuo da su ove brojke pokazatelj kvalitetne ponude, sve popularnijih manifestacija i prepoznatljivosti lokacije. Župan Kolar je najavio i novitete u turističkoj  promociji ovog područja koji će biti predstavljeni iduće godine.

loading