Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Peđa Grbin novi predsjednik SDP-a

Posted in Vijesti

ZAGREB – Peđa Grbin četvrti je predsjednik SDP-a nakon što je u subotu 3. listopada 2020. godine u drugom krugu unutarstranačkih izbora s osvojenih  65 posto glasova pobijedio protukandidata Željka Kolara koji je dobio 35  posto glasova.  Unutarstranački izbori u SDP-u održani su nakon što se Davor Bernardić zbog poraza na parlamentarnim izborima u srpnju povukao s mjesta predsjednika stranke.

U prvom krugu, prošle subote, saborski zastupnik Grbin je dobio je 41,23 posto glasova, a drugoplasirani krapinsko-zagorski župan Željko Kolar 25,53 posto. Danas u drugom krugu nešto više od 11.500 članova SDP-a s pravom glasa moglo je novog predsjednika birati na 286 biračkih mjesta u šest izbornih regija.

Novi predsjednik SDP-a  Peđa Grbin rođen je 1979. godine u Puli, diplomirani je pravnik, a od 2016.  potpredsjednik je stranke.

– Novi predsjednik SDP-a Peđa Grbin u subotu navečer je, nakon službenog proglašenja rezultata izbora, poručio je da “od večeras prestaje biti važno tko je kako glasao i od večeras smo jedan SDP koji radi za bolju budućnost Hrvatske”.

loading