Skip to content

Po broju cijepljenih Međimurje drugo u Hrvatskoj

Posted in Vijesti

ČAKOVEC- Procijepljenost Međimurja druga je u Hrvatskoj, no još uvijek ispod željenih vrijednosti pa se s intenzivnim cijepljenjem nastavlja i dalje, rečeno je na danas, 25. lipnja 2021. godine, održanoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Međimurske županije.
Naime, na području Međimurja u proteklom su razdoblju održane 34 velike akcije cijepljenja, a čak 47,9 % Međimuraca, starijih od 18 godina, cijepljeno je jednom dozom što je daleko bolje od prosjeka Hrvatske, rekla je ravnateljica međimurskog Zavoda za javno zdravstvo Marina Payerl Pal. S obzirom da je i na području Međimurja evidentiran značajan broj slučajeva zaraženih delta sojem koronavirusa, još jednom je apelirala na Međimurce da se odazovu cijepljenju, bilo kroz masovne akcije ili svakodnevno u Zavodu za javno zdravstvo od 9 do 13 sati, odnosno od 13 do 18 sati na prostoru trijažnog šatora Županijske bolnice Čakovec. Poziv je upućen starijima od 18 godina, kojima na su na raspolaganju cjepiva Pfizer i Astra zeneca dok se Pfizerom cijepiti mogu i djeca starija od 12 godina, uz suglasnost roditelja, dodala je Payerl Pal i napomenula kako samo cjepivo štiti od težih oblika bolesti te jamči povratak života kakav znamo od ranije. Definitivno nam je želja do kraja mjeseca prijeći tu svojevrsnu psihološku granicu od 50% cijepljenih građana starijih od 18 godina, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec i pozvao građane da se odazovu cijepljenju.
U protekla 24 sata u Međimurskoj je županiji zabilježeno 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a zbog težih oblika bolesti u Županijskoj bolnici Čakovec trenutno je hospitalizirano 12 pacijenata.

loading