Skip to content

Počinje rekonstrukcija Odjela pedijatrije Županijske bolnice Čakovec

Posted in Vijesti

ČAKOVEC – Počinju radovi prve faze rekonstrukcije Odjela za pedijatriju Županijske bolnice Čakovec. Ugovor s predstavnicom izvođača radova potpisao je u četvrtak, 14. srpnja 2022. godine, ravnatelj bolnice Igor Šegović, a potpisivanju su nazočili župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednica Upravnog vijeća bolnice Sonja Tošić Grlač te voditelj Odjela pedijatrije Dejan Balažin. Radovi bi trebali trajati 100 dana.

– Investicija je vrijedna 4,33 milijuna kuna. Građevinski, strojarski i elektroinstalaterski radovi obuhvatit će rekonstrukciju odjela namijenjenog smještaju djece do 18 mjeseci, prostora dječje dnevne bolnice te čekaonice dok su u drugoj fazi planirani radovi rekonstrukcije odjela za smještaj djece do 18 godina starosti, pojasnio je ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović. Zahvaljujući velikom senzibilitetu bolničkog osoblja, ali i vodstva same Županije, na dječjem odjelu bolnice roditelji mogu boraviti 24 sata dnevno zajedno sa svojom hospitaliziranom djecom, a njihove troškove pokriva Međimurska županija, podsjetio je ravnatelj Šegović. Veliko zadovoljstvo i zahvalnost zbog radova izrazio je i voditelj Odjela pedijatrije Dejan Balažin, podsjetivši kako ovaj bolnički odjel postoji od 1955. godine, a danas slijedi vodeće svjetske trendove jer se maleni bolesnici zbrinjavaju prvenstveno kroz dnevne bolnice i uz minimalno zadržavanje na bolničkom odjelu.

– Sva ova ulaganja lijepi su poklon Županijskoj bolnici Čakovec za njenu 100. obljetnicu, rekao je župan Matija Posavec i izrazio zadovoljstvo zbog postizanja visokih zdravstvenih standarda u Međimurju, što potvrđuju i investicije u infrastrukturu, ali i specijalizacija dodatnih čak 87 liječnika. U krugu Županijske bolnice Čakovec trenutno su u tijeku i radovi na energetskoj obnovi četiri zgrade te zgrade Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije.

 

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska
loading