Skip to content

Popularna emisija Radija Kaj „Turizam bez granica“ iz Štrigove

Posted in Turizam

Direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula
Načelnik Općine Štrigova Stanko Rebernik
Predsjednik Društva vinogradara i vinara „Hortus Croatiae“ Robert Horvat
Vlasnik vinarije Cmrečnjak Marko Cmrečnjak
Vlasnik Vinske kuće Kossi Milivoj Kossi

ŠTRIGOVA – Urbanovo 2023., najveća kontinentalna vinska manifestacija, predstavljeno je u srijedu, 10. svibnja 2023. godine, u popularnoj emisiji Radija Kaj „Turizam bez granica“ emitiranoj uživo iz Štrigove. Gosti urednice emisije Karmen Špiranec bili su načelnik Općine Štrigova Stanko Rebernik, direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula, predsjednik Društva vinogradara i vinara „Hortus Croatiae“ Robert Horvat, vlasnik Vinske kuće Kossi Milivoj Kossi i vlasnik vinarije Cmrečnjak Marko Cmrečnjak.

Urbanovo je započelo s Međunarodnim ocjenjivanjem vina za koje je pristiglo 205 uzoraka, od čega čak 11 pjenušavih vina, rekao je načelnik Štrigove Stanko Rebernik i ponosno iznio činjenicu kako je tek 1,3 posto uzoraka ostalo bez odličja, što pokazuje kako su se na izložbi našla najkvalitetnija vina rekordnog broja izlagača. Samo Urbanovo kulminira centralnim događajem Festivalom Pušipela, koji će se održati od 12. do 14. svibnja 2023. godine, u Domu kulture Štrigova i na kojem će nastupiti 24 vinarije sa 170 etiketa vina. – Atmosfera tri dana Festivala je stvarno neponovljiva, čak i za one koji nisu ljubitelji vinske kapljice, budući da označava vrhunski društveni događaj i priliku za druženje, a posebna priča je manifestacija Otvoreni podrumi, koja će biti u petak i subotu, 19. i 20. svibnja 2023. godine, kada podrume otvara čak 16 vodećih međimurskih vinara, rekao je direktor TZ Međimurske županije Rudi Grula. – Za novu generaciju međimurskih vinara, prepoznatu po modernizaciji proizvodnje i stila vina, brendiranja i promocije cijele regije, Urbanovo je centralna vinska smotra i tako se pristupa njenoj organizaciji, rekao je predsjednik Društva vinogradara i vinara Međimurja “Hortus Croatiae“ Štrigova Robert Horvat.

U emisiji „Turizam bez granica“ predstavljeni su i vinari koji su osvojili najviše nagrade na Međunarodnom ocjenjivanju vina Štrigova 2023. Vlasnik Vinske kuće Kossi- Milivoj Kossi, sommelier i licencirani podrumar i vinogradar, ove je godine osvojio nagradu šampion za pušipel 2022. dok je vlasnik vinarije Cmrečnjak, Marko Cmrečnjak, osvojio nagradu Franjo Lebar za najbolji sauvignon.

Urbanovo je vodeća turistička manifestacija Međimurske županije koja predstavlja kulturu vinogradarstva, vinarstva i življenja u Međimurju, a koja svake godine privlači sve veći broj posjetitelja iz ovog dijela Europe. Ovogodišnje Urbanovo prvo je Urbanovo bez granica, što je dodatna motivacija inozemnim posjetiteljima da, uz domaće, dođu i upoznaju se s vrhunskim međimurskim vinima te bogatom gastronomijom, glavnim adutima zbog kojih je Međimurje Europska destinacija izvrsnosti. Partner ovogodišnjeg Urbanovog je Šibensko- kninska županija.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska
loading