Skip to content

Porcijunkulovo Ispod suncobrana Radija Kaj

Posted in Turizam

Čakovec od 30. srpnja do 4. kolovoza živi sa svojom manifestacijom Porcijunkulovo, najvećim festivalom u kontinentalnoj Hrvatskoj koji s pravom nosi naslov turističkog Top događanja. Tim povodom, s čakovečkog Trga Republike, danas, 01. kolovoza 2019. godine, je uživo emitirana emisija Radija Kaj Ispod suncobrana. O kvalitetnim programima, izlagačima i izvođačima, koji objedinjuju najbolje što Međimurje nudi, govorili su brojni posjetitelji, u ime izlagača košaraštvo donjeg Međimurja predstavio je Josip Pogorelec, dok su o cjelokupnoj ponudi Porcijunkulovog govorili zamjenica direktora TZ Grada Čakovca Boška Ban Vlahek, gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač i ministar turizma Gari Cappelli. Naime, šarenilom ulice kišobrana i niza prelijepih cvjetnih instalacija, bogatstvom tradicijske ponude, ugodnim mirisima i okusima međimurskih specijaliteta, nadaleko poznatih vina, zvonkom međimurskom popevkom, ali i svom aktualnom ponudom, s više od 300 izlagača, Porcijunkulovo sjajno manifestira sve najbolje što hrvatski cvjetnjak- Međimurje može ponuditi. Osim toga, svaki će posjetitelj imati priliku osjetiti jednu dobru i pozitivnu klimu, a napose izuzetnu gostoljubivost Međimuraca naglasila je zamjenica direktora Turističke zajednice Grada Čakovca Boška Ban Vlahek.
I po broju posjetitelja ovogodišnje Porcijunkulovo moglo bi srušiti sve dosadašnje brojke, mišljenja je gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, napomenuvši kako je veliki uspjeh i činjenica što su u jeku turističke sezone svi smještajni kapaciteti u gradu i okolici u potpunosti popunjeni, a grad vrvi ljudima bez obzira na doba dana.
U emisiji Ispod suncobrana govorio je i ministar turizma Republike Hrvatske Gari Cappelli. Prema riječima ministra Cappellia Porcijunkulovo je dokaz kako se i na kontinentu može graditi ozbiljna turistička priča naslonjena upravo na bogatu međimursku tradiciju koja se s pažnjom cijeni i njeguje i danas. Uzevši sve u obzir, Porcijunkulovo se s pravom može podičiti epitetom najveće turističke manifestacije kontinentalne Hrvatske.

loading