Skip to content

Posebna regulacija prometa u Zagrebu zbog dočeka Vatrenih

Posted in Vijesti

ZAGREB – Hrvatska u nedjelju, 18. prosinca 2022. godine, s ponosom dočekuje hrvatsku nogometnu reprezentaciju, nakon osvajanja brončane medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Dohi. Vatreni će iz zagrebačke zračne luke autobusom krenuti prema Trgu bana Jelačića gdje je organiziran njihov doček, a dolazak u Zračnu luku Franjo Tuđman očekuje se oko 17,10 sati.

Do glavnom zagrebačkog trga, gdje je organiziran doček, hrvatska nogometna reprezentacija i stručni stožer kretat će se autobusima trasom – Ulica Rudolfa Fizira, Zagrebačka ulicom do čvora Buzin, potom Ulicom Savezne Republike Njemačke, Avenijom Dubrovnik, Ulicom Hrvatske bratske zajednice, Vukovarskom ulicom, Savskom cestom, a potom Frankopanskom i Ilicom do Trga bana Josipa Jelačića. Na toj trasi bit će posebna regulacija prometa.

Građani su pozvani, posebice roditelji s malom djecom i starije osobe, a sve kako bi se smanjio velik priljev građana na Trg bana Josipa Jelačića, da Vatrene pozdrave već na samoj ruti kretanja povorke od Zračne luke Franjo Tuđman do Trga bana Jelačića. S ciljem što lakše organizacije dolaska navijača na Trg bana Josipa Jelačića, za sve autobuse koji će u nedjelju stizati u Zagreb, osigurana su parkirališna mjesta na površini s istočne strane Zagrebačkog velesajma (pored zgrade INA-e), a ZET je osigurao dodate prijevozne kapacitete za redovne autobusne linije koje voze do Glavnog kolodvora. Dolazak na središnji zagrebački trg, na kojem se očekuje najveći broj posjetitelja, bit će onemogućen iz smjera Bakačeve, Cesarčeve i Jurišićeve ulice.

U nedjelju, 18. prosinca 2022. godine, od 14,00 sati pa do završetka programa dočeka na glavnom zagrebačkom trgu, tramvajske linije 2, 6, 11, 12, 13, 14 i 17 će prometovati obilazno preko Glavnog kolodvora.

MUP je na svojim službenim stranicama, u suradnji s HNS-om, uz karte s rutom kojom će prolaziti vozila s članovima reprezentacije te stručnog stožera objavio i brojne savjete.

Potvrđeno je i kako će autobuse, kao i prije četiri godine, voziti ZET-ovke Nikolina Žiljak i Ana Golomeić.

Na Trgu bana Josipa Jelačića program počinje od 16,00 sati, a nastupat će Prljavo kazalište, Jura Stublić i Film, Daleka obala, Dalmatino, Zaprešić Boys, Opća opasnost i Slavonia band, dok će hrvatsku himnu otpjevati Klapa Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice.

Foto: Hrvatski nogometni savez (hns-cff.hr)

loading