Skip to content

Potpore Krapinsko-zagorske županije za pet certificiranih proizvođača zagorskih mlinaca

Posted in Vijesti

NOVI GOLUBOVEC – Ugovore za poticanje proizvodnje zagorskih mlinaca, koji su već nekoliko godina pod europskom zaštitom, uručeni su u srijedu, 13. srpnja 2022. godine, u Centru za proizvodnju mlinaca Škudar u Novom Golubovcu. Pet certificiranih proizvođača ispunilo je sve uvjete natječaja te su ostvarili pravo na potpore ukupnog iznosa 277 tisuća kuna, a sredstva će iskoristiti za kupnju i izgradnju objekata, uređenje prostora, nabavu strojeva i promociju proizvoda. Proizvođači koji proizvode do 10 tona godišnje, mogli su ostvariti potporu do 30 tisuća kuna dok su oni koji proizvode više od 10 tona zagorskih mlinaca godišnje, mogli ostvariti potporu i do 80 tisuća kuna. Domaćin Damir Škudar, zahvalio je Krapinsko-zagorskoj županiji na potpori i dodao kako će sredstva iskoristiti za nabavu tri viličara.

– Imamo 80 zaposlenih i 16 maloprodajnih trgovina, a proizvodimo 35 tona mlinaca godišnje. Ove potpore uvelike će olakšati daljnji razvoj našeg poslovanja, rekao je Škudar.

Župan Željko Kolar je u svom obraćanju istaknuo kako je želja podići proizvodnju zagorskih mlinaca s 280 tona na 400 tona godišnje i plasirati ih na inozemno tržište. – U iduće tri godine, bez obzira na situaciju u svijetu, vjerujem kako će ovaj proizvod pronaći put do kupaca, istaknuo je Kolar i dodao da će Krapinsko-zagorska županija pratiti cijenu brašna te po potrebi intervenirati i subvencionirati nabavu proizvođačima.

loading