Skip to content

Štromar u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji

Posted in Ostale izdvojene objave

U službenom posjetu Općini Štrigova i Međimurskoj županiji danas, 8. lipnja 2018. godine boravio je potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar. Međimurskim je načelnicima podijelio odluke o sufinanciranju projekata sanacije klizišta u 2018. godini, kao i odluke o sufinanciranju izrade prostorno planske dokumentacije. Naime, milijun i dvjesto tisuća kuna Ministarstvo je dodijelilo međimurskim općinama Štrigova i Selnica za sanaciju dva najveća klizišta na području Međimurske županije. U ozbiljnost problema s kojima se lokalno stanovništvo susreće već posljednjih desetak godina, uvjerio se danas na terenu i sam potpredsjednik Vlade i ministar Predrag Štromar, ističući da se čak 80 % klizišta u Republici Hravatskoj nalazi u tri županije Sjeverozapadne Hrvatske- Krapinsko- zagorskoj, Varaždinskoj i Međimurskoj. A da su sanacija i prevencija istih jedni su od temeljnih preduvjeta za razvoj jedne sredine, smatra i međimurski župan Matija Posavec, kazavši da će Međimurska županija također financijski participirati u tome. Kako bi se omogućio daljnji razvoj ovog kraja i potaknuo niz novih investicija u njemu, Međimurje ide i u izmjenu prostornog plana, a to će u općinama Donja Dubrava, Kotoriba i Mala Subotica također sufinancirati Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

Nakon Međimurske, Potpredsjednik Vlade Predrag Štromar boravio je i u Varaždinskoj županiji. U Općini Maruševec ministar Štromar  je uručio ugovore i odluke o sufinanciranju projekata energetske obnove zgrada i sanacije klizišta te izradu prostornih planova ukupne vrijednosti preko 24 milijuna kuna.Zamjeniku varaždinskog župana Robertu Vugrinu, ravnatelju Opće bolnice Varaždin Nenadu Kudeliću te ravnateljicama i ravnateljima s područja Varaždinske županije, Štromar je uručio osam ugovora o financiranju energetske obnove zgrada.
Dodijeljena su i tri ugovora o sufinanciranju izrade prostornih planova u Gornjem Knegincu, Martijancu i Maruševcu te 13 odluka o dodjeli sredstava kapitalne pomoći za sanaciju klizišta na području gradova i općina u Varaždinskoj županiji.

loading