Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Potres se osjetio i u okolnim županijama

Posted in Vijesti

Na području Krapinsko-zagorske županije dva puta se osjetio snažan potres, a najveće materijalne štete prijavljene su u općinama Gornja Stubica i grada Donja Stubica, rekao je župan Željko Kolar koji je pogođena mjesta i obišao. Najteže je prošlo naselje Slani potok u Gornjej Stubici, gdje su sve kuće pretrpjele štete, a iz 8 kuća su evakuirane obitelji. – Hitna je intervenirala tri puta, imali smo dvoje lakše stradalih i jednu težu povredu, rekao je župan Kolar i dodao da ima dosta materijalne štete na krovovima.

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović je apelirao građane da ne nasjedaju na lažne glasine i da ostanu staloženi kako ne bi širili paniku nepotrebno. A svi koji su izašli iz grada da se pridržavaju pravila razmaka zbog koronavirusa te dodao da su vatrogasci, u slučaju potrebe, u punoj pripravnosti.

Centar 112 Varaždin zaprimio je dojavu o samo jednom lakšem oštećenju kuće u zapadnom dijelu županije, a dojave o ozljedama građana do tog vremena nisu zaprimljene. Također, jutrošnji potres osjetio se i u Koprivničko-križevačkoj te Međimurskoj županiji, no prema dostupnim podacima nema materijalne štete niti ozlijeđenih.

loading