Skip to content

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u posjetu Varaždinskoj i Međimurskoj županiji

Posted in Vijesti

VARAŽDINSKA/MEĐIMURSKA ŽUPANIJA – Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je u utorak, 23. ožujka 2021. godine, Varaždinsku županiju. Posjet Varaždinskoj županiji započeo je u Dvoru Trakošćan, gdje je s direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem, uručio sedamnaest ugovora o sanaciji klizišta te ugovor o izmuljivanju jezera Trakošćan. Radi se o ugovorima za sanaciju klizišta u sedam jedinica lokalne samouprave; gradovima Novi Marof, Lepoglava, Ludbreg te općinama Donja Voća, Bednja, Ljubeščica i Maruševec te o šest ugovora za Varaždinsku županiju temeljem kojih će se sanirati klizišta na županijskim cestama, ukupne vrijednosti 11,5 milijuna kuna. Što se projekta izumljivanja Trakošćanskog jezera tiče, riječ je o investiciji vrijednoj 14,5 milijuna kuna, a koja je preduvjet daljnjeg turističkog razvoja ovog kraja velikih prirodnih i kulturnih ljepota, rekao je predsjednik Vlade Plenković, dok će projekti sanacije klizišta poboljšati kvalitetu života i sigurnost stanovnika. – I ovime pokazujemo kako je sjever Hrvatske u fokusu interesa aktualne Vlade, naglasio je Plenković podsjetivši kako je samo u korona krizi isplaćeno 377 milijuna kuna za 47 tisuća radnika u Varaždinskoj županiji, a podržani su i brojni projekti koji se tiču zdravstva, ulaganja u škole, ruralnog razvoja, poljoprivrede. U nastavku dana, premijer Plenković posjetio je Grad Varaždin gdje je, u pratnji ministara znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa, ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića te ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata, sudjelovao na Završnoj konferenciji projekta „Rekonstrukcija i opremanje Tehnološkog parka Varaždin“ projekta vrijednog 16,5 milijuna kuna, a sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ovim zahvatom Tehnološki park Varaždin dobio je, na ukupnoj površini od 4040 m2, modernu poslovnu zgradu u kojoj djeluje 50 poduzeća s preko 250 zaposlenih, a što predstavlja zaokret ovdašnjeg gospodarstva iz radnointenzivne industrije prema poduzećima iz IT sektora.
U prostorijama Društvenog doma u Belici, u Međimurskoj županiji, u nazočnosti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, uručeno je 12 ugovora, vrijednih 53 milijuna kuna, o dodjeli nepovratnog novca za izgradnju skladišta za krumpir. Vrijednost skladišnih kapaciteta je 78,5 milijuna kuna, a grade se u skladu s europskim standardima. Ugovore je poljoprivrednicima uručio državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek. Predsjednik Vlade Andrej Plenković pohvalio je proizvođače što su pokazali inicijativu i u pravom trenutku počeli dijalog s Ministarstvom poljoprivrede. „Vlada je stala uz proizvođače krumpira, bila je učinkovita, brza reakcija i ova sredstva koja su na raspolaganju i i novi skladišni kapaciteti dugoročno će polučiti kvalitetniju organizaciju proizvodnje i u konačnici veći profit“, zaključio je Plenković.
Predsjednik Vlade Plenković je u Međimurju posjetio i općinu Podturen, gdje je obišao novouređeni sportski park. Riječ je o investiciji vrijednoj 3,5 milijuna kuna, od čega je 720.000 kuna dobiveno preko natječaja Ministarstva regionalnog razvoja, 120.000 od Ministarstva graditeljstva, 320.000 iz Središnjega državnog ureda za šport, a ostatak investicije pokriven je iz općinskog proračuna. Sportski park uključuje teniski zemljani teren, polovicu košarkaškog terena s gumenom podlogom, malonogometno igralište s umjetnom travom, 200-metarsku atletsku stazu s gumenom podlogom i rasvjetom te 540 sjedalica.
Posjet Međimurskoj županiji predsjednik Vlade Andrej Plenković završio je u Čakovcu gdje je posjetio Međimursko veleučilište i obišao Centar održivog razvoja te održao sastanak s predstavnicima Međimurskog veleučilišta.

loading