Skip to content

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković za Radio Kaj

Posted in Vijesti

KOPRIVNICA – U službenom posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji u srijedu, 26. listopada 2022. godine, boravio je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković. U ekskluzivnom razgovoru za Radio Kaj, urednici informativnog programa Radija Kaj Petri Slavečki, predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je kako će ova Vlada i dalje podržavati projekte i programe koji se provode u Podravini i Prigorju.

– Drago mi je što smo i danas označili i početak dugo očekivanih radova na brzoj cesti od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog i drago mi je kako je izvođač radova Dragutin Kamenski obećao kako će tih važnih 7,5 kilometara prometnice biti gotovo i prije roka od 30 mjeseci. Čuli smo i kako Hrvatske ceste nastavljaju s aktivnostima vezanim uz daljnju izgradnju preostalih 24 kilometara prema Koprivnici na ovoj značajnoj cesti za Koprivničko-križevačku županiju i ovaj dio Hrvatske. To je jedan izuzetno važan projekt, kako bismo i središte Koprivničko-križevačke županije integrirali u mrežu brzih cesta.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u razgovoru za Radio Kaj osvrnuo se i na drugi, iznimno značajan prometni projekt za cijelu Hrvatsku, izgradnju drugog željezničkog kolosijeka od Križevaca do Koprivnice te dalje prema mađarskoj granici:

– Ta je željeznica prioritet i radovi napreduju što je potvrda našeg ulaganja u željezničku infrastrukturu, onog dijela prometa kojem je bila prijeko potrebno ulaganje. To je i dio naše politike da se investicije u promet do kraja desetljeća koncentriraju i na željeznicu. Drago mi je da se dobro provode i tri projekta Aglomeracija u Križevcima, Koprivnici i Đurđevcu, a ono što nam još preostaje dodatna su ulaganja u obrazovanje kako bi smo sjever Hrvatske pozicionirali još više na obrazovnu kartu. Upravo to – obrazovanje, promet i gospodarenje otpadom teme su na koje su i čelnici Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice stavili naglasak na radnom sastanku.

Ova Vlada i dalje će činiti sve što može kako bi i građanima i našim gospodarstvenicima, institucijama, odnosno svima bilo što lakše u ovim teškim vremenima, zaključio je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

loading