Skip to content

Predstavljen projekt “Međimurska jaretina”

Posted in Vijesti

ČAKOVEC – S ciljem stvaranja još jedne prepoznatljive međimurske gastronomske marke, odnosno brendiranja još jednog visokovrijednog proizvoda u Velikoj vijećnici Međimurske županije u četvrtak, 04. lipnja 2020. godine,  održana je prezentacija projekta „Međimurska jaretina“. Tim je povodom župan Međimurske županije Matija Posavec voditelju projekta Antunu Kosteliću s Agronomskog fakulteta u Zagreb uručio sporazum o provođenju projekta   „Međimurska jaretina – mogućnosti proizvodnje i plasmana“. U sklopu projekta okupit će se zainteresirani proizvođači te iznaći tehnološka rješenja za cjenovno prihvatljiv uzgoj međimurske jaretine, a projekt podrazumijeva i dodatnu promociju jarećeg mesa, rekao je Antun Kostelić s Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Naime, Međimurje je već sada vodeća županija u Hrvatskoj s proizvodnjom od 30% ukupnog kozjeg mlijeka u Hrvatskoj te s 40% ukupnog broja uzgojno valjanih koza, odnosno preko 3.000 grla kojima se bavi 39 uzgajivača. Sve su to podaci koji nas obvezuju da se pomogne poljoprivrednim proizvođačima te da se na taj način zaštiti autohtoni domaći proizvod, rekao je župan Matija Posavec. Upravo na tragu politike slijednosti od poznatog proizvođača preko domaćih klaonica cilj je da se opskrbljuju restorani i trgovački centri najkvalitetnijim i najzdravijim mesom upravo iz Međimurja.

 

 

loading