Skip to content

Predstavljena monografija „Varaždinsko bučino ulje“

Posted in Vijesti

VARAŽDIN – Predstavljanje monografije „Varaždinsko bučino ulje“ je održano danas, 19. svibnja 2021. godine u Skupštinskoj dvorani županijske palače u Varaždinu. Uz župana Varaždinske županije Radimira Čačića i njegove suradnike te najpoznatijeg stručnjaka za gastronomiju Renea Bakalovića, monografiju su predstavili autori Roman Ozimec i Dragutin Vincek. Predstavljanju su prisustvovali i ostali autori Davor Hostić, Mara Bogović, Damir Crleni i Ivan Goričanec, kao i predsjednik Turističke zajednice Varaždinske županije Željko Bedeković. Ova jedinstvena monografija na 212 stranica na hrvatskom i engleskom jeziku donosi baš sve podatke o Varaždinskom bučinom ulju, autohtonom proizvodu čija je kvaliteta potvrđena na najprestižnijim svjetskim natjecanjima. Ovakvu publikaciju nedvojbeno i zaslužuje jedan ovako vrhunski proizvod potvrđen i na prestižnoj izložbi Monde Selection, rekao je varaždinski župan Radimir Čačić i podsjetio na činjenicu kako je Varaždinsko bučino ulje na spomenutoj priredbi, u konkurenciji 80 zemalja i 3000 proizvoda prošle godine osvojilo dva, a ove godine čak tri zlata za kvalitetu.
Predstavljanje monografije „Varaždinsko bučino ulje“ su „začinili“ kuhari restorana „Bedem“ pripremom slasnih jela uz dodatak Varaždinskog bučinog ulja.

loading