Skip to content

Preminuo prof. Mario Plenković

Posted in Vijesti

ZAGREB – U KBC-u Zagreb, nakon duge i teške bolesti, u subotu navečer 19. veljače 2022. godine preminuo je prof. dr. Mario Plenković (1947.), otac predsjednika Vlade Andreja Plenkovića”, rekao je Hini glasnogovornik Vlade Marko Milić. Ispraćaj pokojnog Marija Plenkovića bit će u krugu obitelji.

Mario Plenković bio je redoviti profesor informacijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu, a od 2019. godine profesor emeritus Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Mariboru u Sloveniji. Od 2014. godine bio je član Europske akademije znanosti i umjetnosti (EASA). Od 2013. do 2021. vodio je doktorski studij Strateškog komunikacijskog menadžmenta Alma Mater Europaea/European Academy of Sciences and Arts u Mariboru. Bio je i glavni urednik znanstvenih časopisa Informatologia (1980. – 2021.) i Media, Culture and Public Relations (2001. – 2021.).

U znak zahvalnosti profesoru Plenkoviću, ponajprije na području komunikologije, na Fakultetu političkih znanosti, djelatnici Radija Kaj, rado se sjećaju druženja sa svojim profesorom i njegovim studentima u studiju Radija Kaj 28. rujna 2015. godine (na slikama). Profesore hvala ti za najveće bogatstvo – znanje, koje si nam dao.

loading