Skip to content

Preminuo Tihomir Premužak, predsjednik Uprave Vetropack Straže

Posted in Vijesti

KORČULA – Tihomir Premužak, jedan od najznačajnijih hrvatskih i zagorskih gospodarstvenika, predsjednik Uprave Vetropack Straže, preminuo je u utorak, 9. kolovoza 2022. godine, u 54. godini života na Korčuli. Tihomir Premužak bio je na čelu jednog od najboljih hrvatskih poduzeća, nagrađenog s dvije Zlatne kune za najbolje hrvatsko veliko poduzeće, a Vetropack Straža jedina je tvornica staklene ambalaže u Hrvatskoj, koja djeluje u našoj zemlji kao dio Vetropack Grupe iz Švicarske već 26 godina. Karijeru je počeo kao voditelj smjene u manjoj proizvodnoj tvrtki, a u Vetropack Stražu došao je 1998. godine, na mjesto direktora tehnike, što je bila njegova prva menadžerska funkcija. 12 godina bio je odgovoran za investicije i održavanje tvornice, a sa svojim je timom kreirao razvoj tvornice. Generalnim direktorom i predsjednikom Uprave Vetropack Straže Tihomir Premužak imenovan je 1. siječnja 2012. godine, a bio je i član rukovodstva grupe Vetropack. Premužak je bio i predsjednik Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika CROMA.

Od prvog izdanja Zagorskog gospodarskog zbora, tvrtka je bila aktivan izlagač i sudionik ove značajne gospodarske manifestacije, a prilikom prošlogodišnjeg, 29. Zagorskog gospodarskog zbora, Tihomir Premužak naglasio je kako hrvatskim tvrtkama i cjelokupnom gospodarstvu treba biti važna produktivnost i proizvodnja, jer se tako naše tvrtke i gospodarstvo mogu bolje pozicionirati na europskom tržištu, gdje i zaslužuju svoje mjesto. 

Prije dvije godine, u jeku pandemije koronavirusa, Vetropack Straža obilježila je 160 godina postojanja, a ta godina, iako izazovna, bila je i godina realizacije zacrtanog investicijskog projekta tvrtke, najvećeg projekta u povijesti tvornice, vrijednog 50 milijuna eura. Tihomir Premužak tada je za Radio Kaj rekao:

– Ja sam sretan, i kao čovjek i kao zaposlenik i kao direktor tvrtke, što možemo u ovim izazovnim vremenima možemo razgovarati o razvoju i pozitivnom pogledu u budućnost, kao i o jednom održivom i pozitivnom rezultatu, u odnosu na vremena kakva jesu. Želim istaknuti da je važan kontinuitet dobrog poslovanja: Vetropack Straža danas nije takva zbog zadnje godine poslovanja, već zbog kontinuiteta i dobrog dugogodišnjeg poslovanja, za što su zaslužne današnje generacije zaposlenika, ali isto tako, i one koje su bile iza nas, kazao je krajem 2020. godine, u razgovoru za Radio Kaj, Tihomir Premužak.

Tihomir Premužak često je isticao kako je Vetropack Straža u posljednjih 20-ak godina stasala u modernu europsku staklarnu.

Sućut je u povodom smrti Tihomira Premužaka, obitelji Premužak i svim djelatnicima Vetropack Straže, uputio župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar te je tom prilikom istaknuo:

– S velikom žalošću primio sam vijest o smrti gospodina Tihomira Premužaka, iznimnog čovjeka i jednog od najznačajnijih hrvatskih i zagorskih gospodarstvenika, koji je godinama bio na čelu jedne od najuspješnijih tvrtki u Krapinsko-zagorskoj županiji. Samozatajan i skroman, ali pun entuzijazma i borbenog duha, gospodin Premužak bio je inspiracija i uzor mnogim hrvatskim gospodarstvenicima te je ostavio neizbrisiv trag u našim životima. Njegov odlazak, velik je gubitak za Vetropack Stražu, ali i hrvatsko gospodarstvo u cjelini. Hrvatsko zagorje izgubilo je velikog čovjeka, a ja osobno, dobrog prijatelja, rekao je župan Kolar.

 

 

 

loading