Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za gospodarske subjekte

Posted in Vijesti

Hrvatski zavod za javno zdravstvo donio je niz preporuka za gospodarske subjekte koji temeljem odluke Vlade mogu započeti s radom u sklopu mjera za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19. Preporuke je objedinila Hrvatska gospodarska komora te njihov sažetak objavljujemo u nastavku:

Upute za ugostiteljske objekte Dopušta se obavljanje rada ugostiteljskim objektima iz skupina: restorani, barovi (kavana, pivnica, buffet, krčma, konoba i klet) i catering objekti i objekti jednostavnih usluga, uz pridržavanje svih protuepidemijskih mjera i strogih mjera socijalnog distanciranja prema uputi.
Ažurirano: 24/04/2020

Preporuke za sprečavanje infekcije u trgovinama koje započinju s radom Radi sprečavanja širenja infekcije u trgovinama, potrebno je osigurati fizički razmak među kupcima te između kupaca i radnika trgovine. Potrebno je također omogućiti dezinfekciju ruku kupcima na ulasku u trgovinu te smanjiti bliski kontakt radnika koji rade u odvojenim smjenama. 
Ažurirano: 24/04/2020

Upute o zadržavanju ljudi  u zatvorenim prostorima – Preporuke i upute o broju i zadržavanju ljudi u zatvorenim prostorima prema njihovoj kvadraturi u okviru postupnog ublažavanja restrikcija vezanih za bolest COVID-19.
Ažurirano: 24/04/2020

Preporuke za rad u knjižnicama i antikvarijatima Dopušta se posudba knjiga bez korištenja čitaonice.  
Ažurirano: 24/04/2020

Preporuke za sprečavanje infekcije u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima  Radi sprečavanja širenja infekcije u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima, potrebno je osigurati fizički razmak među posjetiteljima te između posjetitelja i djelatnika muzeja/galerije/izložbenog prostora. Potrebno je također omogućiti dezinfekciju ruku strankama na ulasku u prostor te smanjiti bliski kontakt djelatnika koji rade u odvojenim smjenama. 
Ažurirano: 24/04/2020

Preporuke za rad u djelatnosti prijevoza putnika autobusima  Ove se preporuke odnose na provedbu mjera prilikom prijevoza putnika autobusima tijekom epidemije koronavirusa (COVID-19) radi zaštite kako vozača tako i putnika u posebnom linijskom i povremenom prijevozu putnika. Većina preporuka higijenskih mjera može se primijeniti i na ostale oblike organiziranog cestovnog prijevoza.
Ažurirano: 24/04/2020

Preporuke za rad u željezničkom putničkom prijevozu u prigradskom prometu  Ove se preporuke odnose na provedbu mjera u željezničkom putničkom prijevozu u prigradskom prometu tijekom epidemije koronavirusa (COVID-19) radi zaštite kako osoblja tako i putnika.  
Ažurirano: 24/04/2020

Preporuke za rad brzobrodskih linija i trajekata za prijevoz putnika  Ove se preporuke odnose na provedbu mjera prilikom prijevoza putnika brzobrodskih i trajektnih linija tijekom epidemije COVID-19, a donose se radi zaštite putnika i posade. Brzobrodskim i trajektnim linijama trebaju se služiti samo osobe s opravdanim razlogom za putovanje (zasad se turistička putovanja ne preporučuju)
Ažurirano: 24/04/2020

Preporuke za rad u djelatnosti prijevoza putnika tramvajima tijekom epidemije koronavirusa (COVID-19) – Ove se preporuke odnose na provedbu mjera prilikom prijevoza putnika tramvajima tijekom epidemije koronavirusa (COVID-19) radi zaštite vozača i putnika.
Ažurirano: 24/04/2020

Preporuke za korištenje maski za lice – Ove se preporuke odnose na nošenje jednokratnih maski na javnim mjestima na kojima se ne može održavati sigurnosna udaljenost, npr. javni prijevoz, trgovine prehrambenih proizvoda ili čak na radnom mjestu, moglo bi pomoći smanjenju širenja virusa SARS-CoV-2. Maske mogu podići svijest o fizičkoj udaljenosti i zdravstveno osviještenom ponašanju.
Ažurirano: 24/04/2020

Sve odluke ovdje

 

loading