Skip to content

Proglašeni najbolji sportaši Međimurske županije u 2022. godini

Posted in Vijesti

PRELOG – Najbolji sportaši Međimurske županije proglašeni su u četvrtak, 16. ožujka 2023. godine, u Prelogu. Najboljim sportašima Međimurja proglašeni su tenisačica Antonia Ružić i gimnastičar Filip Ude.

Predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić istaknuo je da će 2022. godina ostati zlatnim slovima ispisana u povijesti međimurskog sporta ne samo zbog odličnih rezultata, već i zato što je Međimurje ponosno nosilo titulu Europske regije sporta kao prva regija u Hrvatskoj. – Nagrada je to i za više od 430 sportskih udruga te oko 16.000 registriranih sportaša u našem kraju, rekao je Mato Kljajić.

Župan Međimurske županije Matija Posavec osvrnuo se na masovnost bavljenja sportom i rekreacijom u Međimurju, smatrajući tu činjenicu najvećim postignućem svih sportskih djelatnika, promotora te Županije.

– Mnogo se govorilo o tituli Europske regije sporta 2022., no ključno je da smo tada dobili i iskoristili priliku da dodatno omasovimo sport, da motiviramo stanovništvo za zdrav način života i to je ideja koja nas je nosila, rekao je župan Posavec čestitavši sportašima te zahvalivši svim sportskim djelatnicima, mentorima i trenerima na predanosti.

loading