Skip to content

Sporazum za 29. Zagorski gospodarski zbor

Proizvodi Hrvatskog zagorja 2010

Posted in Sto posto zagorsko

untitledPod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, Ive Josipovića, uspješno je održana Prva sajamska izložba „Proizvodi Hrvatskog zagorja“, a koja se održavala 5. i 6. studenog u sportskoj dvorani u Bedekovčini. Otvarajući izložbu, izaslanik predsjednika Republike Hrvatskih, krapinsko-zagorski župan, Siniša Hajdaš Dončić, istaknuo je kako je izložba ovog tipa, a koja je ujedno i prodajnog karaktera, smjer kojim će se i nadalje razvijati zagorska poljoprivreda.

Spoj turizma, zdrave i domaće hrane, tradicije kojom Zagorje obiluje zadužuje nas da nemamo pravo na ništa drugo nego uspjeh. „Uvjeren sam da ćemo u tome uspjeti i da radimo dobro, uspješno i da će se rezultati našeg rada prepoznati kroz još jači razvoj Krapinsko-zagorske županije“ – istaknuo je izaslanik predsjednika, župan Siniša Hajdaš Dončić, otvarajući sajamsku izložbu. Na izložbi je sudjelovalo 60 izlagača koji su prezentirali svoje poljoprivredne proizvode iz konvencionalnog, integriranog i ekološkog uzgoja. U sklopu sajma održano je 9. ocjenjivanje i izložba meda KZŽ, 1. izložba voća i voćnih prerađevina i 3. izložba cvijeća, povrća i prerađevina od povrća. Svoje proizvode predstavili su sirari KZŽ i proizvođači suvenira.

Održan je i izbor za najuzorniju seosku ženu Krapinsko-zagorske županije. U sklopu sajma održano je niz predavanja o aktualnim temama u poljoprivredi. Cilj manifestacije bio je ujediniti u jednu manifestaciju prodajno-izložbenog karaktera sve dosadašnje izložbe i sajmove koji su se održavali u Krapinsko-zagorskoj županiji.untitled

loading