Skip to content

Proslavljen Dan Obrtničke komore Međimurske županije

Posted in Vijesti

ČAKOVEC – Svečanost proslave Dana Obrtničke komore Međimurske županije, uz dodjelu godišnjih priznanja, održana je u petak, 09. prosinca 2022. godine, u dvorani Scheier u Čakovcu. Povodom 28. jubileja, nagrada za životno djelo „Obrtnik Međimurja“ dodijeljena je Josipu Novaku, plakete majstor godine dobili su Radovan Škrobar, Alen Kontrec i Vlado Janković. Diplome su primili Stjepan, Podgorelec, Mirela Kordić Horvat, Davorin Labazon, Ružica Korent i Siniša Srnec. Priznanja je primilo 20 obrtnika, a uručene su i zahvalnice OK Međimurske županije koje su dobili Biserka Horvat, Mladen Obadić, Ivan Novak, Milenko Špiranec i Mladen Novak, dok su povelje Hrvatske obrtničke komore dodijeljene Dušanu Jambroviću i Melku Žalaru. – Dodjelom nagrada i priznanja želi se zahvaliti svima onima koji su svojim radom doprinijeli razvoju obrtništva i poboljšali društveni život u Međimurskoj županiji te imaju viziju svoje obrtničke budućnosti, istaknuo predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Dražen Novak.

– Unatoč svim problemima koji nas prate u poslovanju, želim im reći da su takvi marljivi, odgovorni i pošteni ljudi i gospodarstvenici potrebni međimurskom obrtništvu pa mi je želja da i dalje traju na vrlinama temeljem kojih su i dobitnici ovih priznanja, rekao je Novak.

Dobitnicima nagrada čestitao je župan Matija Posavec i naglasio kako Međimurska županija svoju brigu o obrtništvu pokazuje kroz stipendiranje učenika, koji se školuju za deficitarna zanimanja, sufinanciranjem nastupa obrtnika na sajmovima, a tu je i čitav niz drugih projekata.  Na području Međimurske županije trenutno je registriran rekordan broj obrta, njih 1553.

 

loading