Skip to content

Proslavljena 15. godišnjica i 150. broj Radobojskog lista

Posted in Vijesti

RADOBOJ – Izdavanje 150. broja Radobojskog lista i 15. godišnjica postojanja glasila Općine Radoboj obilježeno je konferencijom za novinare, u četvrtak, 1. lipnja 2023. godine, u prostorijama Općine Radoboj. S ciljem informiranosti stanovništva o radu Općine, projektima koji se provode ili planiraju i o drugim zanimljivostima i događanjima iz lokalne sredine, 2008. godine krenulo se u pripremu i izdavanje jedinstvenog općinskog glasila, prisjetio se dugogodišnji, donedavni urednik Radobojskog lista Vinko Rihtar. – Danas je vrlo lako u svega nekoliko klikova objaviti nešto na internetu, međutim ovo ostaje za sva vremena u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici te će netko i za 100 i više godina, zahvaljujući ovom projektu, moći naći informacije o Radoboju, istaknuo je Rihtar.

– Radobojski list izlazi jednom mjesečno, osim tijekom ljeta, kada se izdaje dvobroj i tako već punih 15 godina, navodi urednica Ivana Hazulin Pospiš. List se izdaje pod pokroviteljstvom Općine Radoboj i besplatan je za sve mještane Radoboja. Iako je isprva bio tiskan u 1.100 primjeraka, danas se tiska se u onolikom broju koliko je potrebno da ga dobije svako domaćinstvo, odnosno u tisuću primjeraka, ističe urednica Hazulin Pospiš.

– 7.500 tisuća članaka te gotovo tri tisuće fotografija, objavljeno je kroz dosadašnjih 15 godina u Radobojskom listu, koji će, kao trajan dokument, biti dostupan zainteresiranim čitateljima u arhivi Nacionalne i sveučilišne knjižnice, rekao je načelnik Općine Radoboj Anđelko Topolovec, koji je i inicijator projekta izdavanja općinskog glasila.

loading