Skip to content

Prve izbjeglice iz Ukrajine u prihvatnom centru Varaždinske Toplice

Posted in Vijesti

VARAŽDINSKE TOPLICE – Kako bi pokazali solidarnost i pružili konkretnu pomoć, prihvatni centar za izbjeglice iz Ukrajine na području Varaždinske županije organiziran je u zgradi Lovrine kupelji, Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice. Tim povodom, centar su u utorak, 01. ožujka 2022. godine, obišli načelnica Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Silvija Zagorec, načelnik Ravnateljstva civilne zaštite – Područnog ureda Varaždin Ivica Matošić, ravnatelj Specijalne bolnice Varaždinske Toplice Denis Kovačić, v.d. ravnateljica Crvenog križa Varaždinske županije Sandra Vidaček i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković. U objektu kapaciteta 100 kreveta već sinoć je zbrinuto 7 ukrajinskih državljana, 4 žene i troje djece, koji su tu boravili u tranzitu prema Srbiji. – Mi smo operativno i logistički spremni kako bi im pružili svu pomoć i kako bi se osjećali dobrodošlo i sigurno, poručila je zamjenica župana Silvija Zagorec i napomenula kako se radi na daljnjem proširenju kapaciteta za njihov prihvat, a ravnatelj Specijalne Bolnice Denis Kovačić je dodao, kako prihvatni centar osim toplog smještaja izbjeglicama nudi tri topla obroka.

Inače, dosad je u Hrvatsku ušlo 300-tinjak izbjeglica iz Ukrajine, većina se smješta na privatnim adresama, a sve informacije o traženju i pružanju smještaja mogu se dojaviti na 112 rekao je načelnik Ravnateljstva civilne zaštite – Područnog ureda Varaždin Ivica Matošić.

U sklopu Crvenog križa na području Varaždinske županije angažirano je 200-tinjak iskusnih volontera, a najpotrebniji su prevoditelji ukrajinskog jezika koji su pozivani da se jave u obližnja društva Crvenog križa, poručila je v.d. ravnateljice Crvenog križa Varaždinske županije Sandra Vidaček.

loading