Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 08.08.2016.

Posted in Vijesti

KONJŠČINA – Uz  Dan Općine i Župe Konjščina, u  okviru kojih je održan čitav niz kulturnih, zabavnih i društvenih programa, danas je održana i Svečana sjednica Općinskog vijeća. Kroz proteklih je godinu dana, u ovoj lijepoj i perspektivnoj zagorskoj općini, realiziran čitav niz infrastrukturnih i razvojnih projekta na području cestovne i društvene infrastrukture, te na  području valorizacije povijesno-kulturne baštine, odnosno uređenju Starog grada Konjščine. Tu je u planu i izgradnja etno-sela, a u smislu stvaranja dodatnih kapaciteta i obogaćivanja turističkih sadržaja općine Konjščina pa i same Krapinsko-zagorske županije, naglasio je načelnik općine Konjščina Mirko Krznar. Na ovako značajnim iskoracima, zamjetnim posljednjih godina, načelniku općine, ali i svim mještanima čestitali su zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak, zamjenik župana  Krapinsko- zagorske županije Anđelko Ferek Jambrek, predsjednica Skupštine Vlasta Hubicki, saborski zastupnik Anđelko Stričak i drugi gosti.

imageimageimage

ZAGREB – Uređenu Maksimirsku cestu, dionicu od Bukovačke/ulica Svetice do Avenije Gojka Šuška, rano jutros pustio je u promet zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Također, gradonačelnik je jutros prisustvovao otvorenju radova na sanaciji Avenije Većeslava Holjevca, dionice od Avenije Dubrovnik do Slavonske avenije.

ZAGREB – Javni poziv za proširenje sustava parking videonadzora u svrhu brže i bolje detekcije vozila u prekršaju objavio je Grad Zagreb. Naručeno je tako 38 megapikselnih fiksnih kamera i 19 pokretnih, vrijednosti od 4 milijuna kuna bez PDV-a. Rok za slanje ponuda je 13. rujan, no iz Grada objašnjavaju da još nisu poznate lokacije na kojima će se koristiti nove kamere. Inače, brojna vandalska djela te razne prometne prekršaje trenutno u gradu nadzire 354 kamera na 118 lokacija. Posljednja nadogradnja videonadzora bila je u veljači kada je na 23 lokacije postavljeno novih 69 kamera. U projekt je dosad uloženo 25,5 milijuna kuna, a prema statistikama broj počinjenih prekršaja smanjio se za čak 50%.

ZAGREB – Za poticanje rekonstrukcije postojećih objekata javne namjene u gradovima i općinama na svom području sa svrhom povećanja energetske učinkovitosti Zagrebačka županija dodijelit će 2 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Projekt se provodi u sklopu strategije povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u cilju očuvanja okoliša i smanjenja potrošnje fosilnih goriva. Javni poziv, koji je otvoren do 1. prosinca,  objavljen je na web stranici Zagrebačke županije.

ČAKOVEC – Program sufinanciranja izrade projektne dokumentacije međimurskim poduzetnicima u okviru natječaja E-impuls, raspisanog od strane Ministarstva poduzetništva i obrta, provodit će Međimurska županija. E-impuls je otvoren do 30. rujna, a u okviru natječaja, mikro i mali poduzetnici mogu dobiti bespovratna sredstva u visini od 30.000 do 300.000 kuna za ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu. Poduzetnicima sa sjedištem u Međimurskoj županiji Županija će sufinancirati trošak izrade projektne dokumentacije u iznosu od 50% računa za usluge izrade projektne dokumentacije ili najviše 3.000 kuna po projektnoj prijavi. Detalji programa će biti objavljeni u početkom rujna.

KOPRIVNICA  – Područne škole Veliki Poganac i Kuzminec, na kojima su u tijeku radovi, obišao je zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal. U Područnoj školi Veliki Poganac s krova se odstranjuju salonit ploče, a ukupna vrijednost radova, koje financira Koprivničko-križevačka županija, je 190 tisuća kuna. U Područnoj školi Kuzminec obavljena je pregradnja učionice čime će 28 učenika od nove školske godine moći pohađati nastavu u jednoj smjeni, a radovi su financirani iz sredstava tekućeg i investicijskog održavanja.

VARAŽDIN – Javni natječaj za dodjelu financijskih potpora za aktivnosti udruga međunarodne suradnje, raspisao je grad Varaždin. Na natječaj se mogu javiti udruge koje unaprjeđuju suradnju s institucijama, udrugama i građanima gradova i općina s kojima Varaždin ima sklopljene povelje o partnerstvu, kao i one koje potiču suradnju s drugim gradovima, općinama i inozemnim partnerima, te udruge čiji je cilj djelovanja međunarodna promocija Varaždina. Za ovu godinu u proračunu je za potporu udrugama međunarodne suradnje osigurano 30 tisuća kuna. Natječaj je otvoren do 22. kolovoza.

loading