Skip to content

Radio Kaj i digitalno

Posted in O Radiju Kaj, and Radio Kaj izravno

Od ponedjeljka 20. studenoga 2017. godine Radio Kaj, prvi privatni i prvi radio s regionalnom koncesijom u Hrvatskoj, program emitira i putem digitalnih odašiljača s lokacija Sljeme, Ivančica, Učka i Mirkovica i dostupan je na digitalnoj platformi zemaljskog odašiljanja DAB+ tvrtke Odašiljači i veze na području gdje živi dva milijuna stanovnika. Program se može u digitalnom obliku slušati na području pokrivanja koje obuhvaća grad Zagreb, Zagrebačku županiju, Krapinsko-zagorsku županiju, Varaždinsku županiju, Međimursku županiju, dio Karlovačke županije, dio Sisačko-moslavačke županije, Primorsko-goransku županiju i Istarsku županiju.

Radio Kaj, kao i do sada, emitira i putem 23 vlastita odašiljača kojima pokriva grad Zagreb i osam županija središnje i sjeverozapadne Hrvatske, te širom svijeta putem interneta i brojnih drugih kanala za distribuciju programa. U pripremanju i emitiranju programa Radija Kaj, putem pet vlastitih studija u Zagrebu, Krapini, Varaždinu, Čakovcu i Koprivnici, zaposleno je 35 djelatnika.

Uz Radio Kaj, digitalno je počelo u Hrvatskoj emitirati još 15 radijskih postaja, od nacionalnih, preko regionalnih, do lokalnih, a među njima je i nedavno utemeljeni Zagorski radio.

Na prigodnoj svečanosti početka digitalnog emitiranja radija na objektu Sljeme OIV-a okupili su se:  Oleg Butković, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, Dražen Lučić, predsjednik Vijeća HAKOM-a, Mario Weber ravnatelj HAKOM-a, Robert Tomljenović zamjenik  predsjednika i Davor Marić član Vijeća za elektroničke medije, Mate Botica, član Uprave i direktor Odašiljača i veza, Kazimir Bačić generalni direktor HRT-a, nakladnici digitalnog radija, među kojima iz Radija Kaj Drago Gradečak, Mario Inkret i Biserka Jakšić, te iz Zagorskog radija Ernest Brodar.

loading