Skip to content

Radio Kaj iz Međimurja o zdravlju, rekreaciji, odmoru i zabavi

Posted in Turizam

Međimurje danas predstavlja top destinaciju kontinentalne Hrvatske, zbog svoje bogate kulturne i tradicijske baštine, a najveći značaj turizmu daju prirodne ljepote i gastronomski okusi rodnih brežuljaka te zaštićeno područje regionalnog parka Mura-Drava.

Posljednja emisija travanjskog serijala Turizam na Radiju Kaj, predvođena urednicom Karmen Špiranec, realizirana je, u srijedu 28. travnja 2021. godine, iz Međimurske županije, iz Termi Sveti Martin. Naime, zbog svoje kulturno-povijesne baštine i netaknutog okoliša, nadograđenim s čak tri nagrade Europske destinacije izvrsnosti, mnogobrojnim izvrsno uređenim pješačkim i biciklističkim stazama, bogatom gastronomskom ponudom te odličnim smještajnim kapacitetima, Sveti Martin na Muri razvija se kao boutique destinacija.

Osim toga, Sveti Martin na Muri postala je prva destinacija u kojoj svi turistički objekti primjenjuju zdravstvene i sigurnosne protokole za sprečavanje širenja virusa COVID-19 u sklopu “Safe stay in Croatia” certifikata. U kampanju “Safe stay in Croatia” uključeno je svih 36 komercijalnih smještajnih objekata s ukupno 779 ležajeva kao i svi ugostiteljski objekti, od čega većina pripada Termama Sveti Martin – prvom Healthness resortu u Europi, ponosno je istaknuo direktor Termi Sveti Martin Igor Nekić. -To nam je donijelo prepoznatljivost i posjećenost i premda je izostao kongresni turizam te posjet grupa, u individualnom segmentu odradili smo sjajan posao, rekao je Nekić i istaknuo kako su osobito ponosni što Terme Sveti Martin i dalje prepoznaju sportaši pa su trenutno ovdje gosti hrvatska i slovačka seniorska rukometna reprezentacija.

Dominantno gosti Termi Sveti Martin dolaze iz leasure segmenta, što podrazumijeva posjetitelje koji traže rekreaciju, sport i ostale sadržaje s naglaskom na zdravlje i vitalnost, složile su se gostujući u emisiji Jelena Petrošanec, referentica za marketing te Katja Zadravec, voditeljica prodaje za Leisure segment Terma Sveti Martin.

Pandemija Covid19 poseban fokus usmjerila na ruralne te kontinentalne destinacije. Upravo u tome svoju nišu pronalazi i prvi međimurski vinski kamp Hažić, koji je smješten u neposrednoj blizini Terma Sveti Martin, a koji je gostujući u emisiji Turizam na radiju kaj predstavila vlasnica Tatjana Hažić. Prvi kamp za odmor u Međimurju zapravo nudi visoku kategoriju smještaja uz ponudu tradicionalnih proizvoda i sadržaja s obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Hažić.

Očekivanja za ovu sezonu, osim fokusom na domaće tržište, u Svetom Martinu na Muri, nadaju se kako će se u drugoj polovici 2021. polako otvoriti i strana tržišta, pogotovo tržišta Austrije, Slovenije i Mađarske kao glavna emitivna tržišta ovoga kraja.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska
loading