Skip to content

Radio Kaj iz Rovinja

Posted in Radio Kaj izravno

Na Danima komunikacija u Rovinju u subotu 1. travnja 2017. godine dodijeljene su nagrade X, a proglašeni su i ovogodišnji pobjednici natjecanja za mlade kreativce Young Lions Croatia. Natjecanje za „mlade lavove“ dio je globalnog natjecanja Cannes Young Lions. Prestižnu Grand Prix nagradu i putovanje na festival Cannes Lions 2017. gdje će predstaviti svoje znanje i kreativnost zajedno s kolegama iz čitavog svijeta osvojili su  Matko Buntić i Fran Mubrin iz agencije 404 . Nacionalno kreativno natjecanje IdejaX nagrađuje, pak, originalne ideje koje pomiču granice, neovisno o vrsti medija u kojem su realizirane na tržištu. U proteklih šest godina za nagradu se borilo čak 779 radova. Ove godine nagradu X za agenciju godine dobila je agencija McCann Zagreb, dok je nagradu X za oglašivača godine dobio Hrvatski Telekom. Dani komunikacija, ove godine, od četvrtka 30. ožujka do nedjelje 02. travnja okupili su više od 2400 sudionika, a predavanja su održala neka od najvećih svjetskih imena na području tržišnih komunikacija.

Petak, 31. ožujka 2017.godine  U sklopu Dana komunikacija, koji se odvijaju u Rovinju do nedjelje 2. travnja, u petak 31. ožujka 2017. godine, dodijeljene su nagrade Effie i MIXX najboljim agencijama i oglašivačima. Za Effie, prestižnu nagradu za izvanredno i učinkovito tržišno komuniciranje, konkurirao je 51 projekt, što je porast od preko 40% u usporedbi s prošlom godinom. Grand Prix i zlatnu nagradu Croatia Effie osvojila je kampanja „Počeši s razlogom“ Zagrebačke pivovare. Nagradu MIXX „Best in show“ koja se dodjeljuje za najkreativnije i najučinkovitije radove u online oglašavanju – osvojila je kampanju „Potraži spas u H1“. U subotu 1. travnja bit će dodijeljene nagrade u sklopu natjecanju kreativnosti IdejaX te Young Lions Croatia čime će biti nagrađeni timovi najboljih mladih nada agencija.

Petak, 31. ožujka2017. Festival „Dani komunikacija“ održava se do nedjelje 2. travnja 2017. godine u Rovinju. Ovogodišnje, peto izdanje festivala u tri dana donosi niz predavanja, radionica i panela. Kao i prijašnjih godina važan dio festivala su strukovna natjecanja. U natjecanjima IdejaX, Mixx i Effie snage će odmjeriti velike i male agencije industrije tržišnih komunikacija te njihovi klijenti, a ove je godine prijavljeno 227 natjecateljskih projekata. Za nagradu Effie koja se dodjeljuje za najučinkovitije agencije i oglašivače u čemu je vrlo važno strateško promišljanje bori će se sveukupno 51 projekt. U natjecanju kreativnosti IdejaX prijavljena su 73 projekta, a u MIXX-u, u kojemu se dodjeljuju nagrade za najbolje digitalne projekte, alate i platforme, natjecat će se ukupno 84 projekta. Inače ovogodišnji „Dani komunikacija“ posvećeni su sve većoj integraciji oglašavanje i odnose s javnošću. Cilj „Dana komunikacija“ je, prema riječima jednog od organizatora, Davora Brukete omogućiti domaćim stručnjacima iz područja marketinga i odnosa s javnošću da drže korak s trendovima u industriji i pri tome se usavršavaju. Dane komunikacija organizira Hrvatsko udruženje društava za tržišno komuniciranje (HURA) i IAB-a Hrvatska – neprofitna udruga posvećena interaktivnom marketingu.

Četvrtak, 30. ožujka 2017. Panelom „Integracija blagoslov ili prokletstvo“ u Rovinju je u četvrtak 30. ožujka otvoren trodnevni Festival „Dani komunikacija“. Ovogodišnje, pet izdanje festivala posvećeno je sve većoj integraciji oglašavanja i odnosa s javnošću. Cilj „Dana komunikacija“ je, prema riječima jednog od organizatora, Damira Ciglara, omogućiti domaćim stručnjacima iz područja marketinga i odnosa s javnošću držanje koraka s trendovima u industriji i usavršavanje. Festival donosi i niz predavanja svjetski poznatih stručnjaka među kojima su Alex Braun, „čarobnjak za kampanje“ i legenda oglašivačke industrije, Chuck Porter koji je uvršten na listu „26 najfascinantnijih poduzetnika”. Uz inozemne, na festivalu će kroz radionice i predavanja nastupiti i brojni domaći stručnjaci. Na ovogodišnjem „Danima komunikacija“ je oko 40 posto više sudionika nego prošle godine, ali i 40 posto više prijavljenih na tradicionalna natjecanja: Effie ( izbor najučinkovitije agencije i oglašivača), Mixx (izbor najboljeg digitalnog projekta), te IdejaX (nacionalno kreativno natjecanje). Dane komunikacija organizira Hrvatsko udruženje društava za tržišno komuniciranje (HURA) i IAB-a Hrvatska – neprofitna udruga posvećena interaktivnom marketingu. Radio Kaj sudjeluje sa šestoročlanom ekipom, a o svemu izravno iz Rovinja slušateljje izvještava novinarka Radija Kaj Ana Mikulić.

loading