Skip to content

Radio Kaj iz Varaždinskih Toplica

Posted in Turizam

Najznačajnije rimsko arheološko nalazište u Hrvatskoj, ljekovita sumporna termomineralna voda, legende o tri nimfe, priča o prelijepim Topličankama: Božici, Margareti i Simoni i lijepoj baroknoj gospođi, vrhunski smještajni kapaciteti Kuća za odmor s pričom te kompleks Minerva, sjajna gastronomska ponuda, pri čemu valja istaknuti kroz stoljeća nenadmašnu topličku tortu, prelijepa priroda plemenita kapljica, samo su neki od aduta koji čine jednu bogatu i lijepu turističku priču Varaždinskih Toplica.

Svi potencijali Varaždinskih Toplica ispričani su u četvrtak, 29. travnja 2021. godine, u emisiji Turizam na Radiju Kaj urednice Karmen Špiranec. – Ponosan sam što naš turistički proizvod „Kuće za odmor s pričom“ prepoznat na području grada Varaždinske Toplice gdje ih je uređeno čak dvanaest, rekao je Željko Bedeković predsjednik TZ Varaždinske županije. Kuće za odmor s pričom pokazale su se kao jedini oblik smještaja u Varaždinskoj županiji u kojem je zabilježen rast, čak i u vrijeme pandemije. Zato je upravo započela on-line promotivna kampanja Kuća za odmor s pričom, putem društvenih mreža, rekao je Bedeković i naglasio daljnju promociju i ovog projekta, ali i bogate gastronomije s naglaskom na svjetski priznato Varaždinsko bučino ulje.

Velik dio smještajnih kapaciteta Varaždinskih Toplica raspolaže s certifikatom Safe stay in Croatia. Uz to, jače usmjerenje stavljeno je prema aktivnom turizmu te će uskoro, na novim web stranicama Turističke zajednice Varaždinskih Toplica, biti predstavljene interaktivne karte šetnica i biciklističkih staza destinacije, rekla je direktorica Turističkog ureda TZ Varaždinske Toplice Lana Husnjak.

Zahvaljujući termomineralnoj vodi, koja se tu izlijeva i koristi već više od 2000 godina, Varaždinske toplice najstarije su termalne toplice u Hrvatskoj. Tijekom svoje povijesti bile su na glasu kvalitetnog termalnog lječilišta te taj status imaju i danas, rekao je gostujući u emisiji Damir Mihalić zamjenik ravnatelja Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice. S obzirom na aktualni trend turizma doživljaja, uz velika ulaganja u obnovu bolnice, u planu je nadogradnja ponude kroz novi turistički proizvod- Digitalni muzej Varaždinske Toplice. To podrazumijeva uređenje pučke kupelji, gdje će se kroz digitalnu prezentaciju gosti upoznavati s tradicijom kupališnog lječilišta termalnom vodom i ljekovitim blatom što tu postoji već punih 2000 godina. Osim toga, uredit će se lječilišni park, bivša elektrana tzv. Munjara, arheološko nalazište Aque Iassae te zavičajni muzej Varaždinske Toplice.

Sve su to potencijali koje treba dobro predstaviti potencijalnim turistima i gostima dio zadatka koji je na sebe preuzela agencija Trakostyan tours, rekao je njen direktor Željko Gjud.

loading