Skip to content

Radio Kaj posjetio Gupčev kraj

Posted in Turizam

Popularna emisija Turizam na Radiju Kaj, u utorak 13. travnja 2021. godine emitirana je iz popularnog turističkog odredišta u Hrvatskom zagorju, lokaliteta Termi Jezerčica. Sugovornici na temu turizma urednici emisije Gordani Tepuš bili su Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije i predsjednik županijske turističke zajednice, Elvis Pavleković, direktor Termi Jezerčica, Kornelia Vnučec, direktorica TZ Područja Donja Stubica i Gornja Stubica – Gupčev kraj, Nikola Gospočić, gradonačelnik Grada Donja Stubica i Jurica Sabol, ravnatelj Muzeja Hrvatskog zagorja.

– Stubički kraj obiluje dvorcima i kurijama, koji pričaju bajkovite priče, a odmor u ovom kraju inspiriran je spojem zdravlja i užitka, rekao je domaćin Nikola Gospočić, gradonačelnik Grada Donja Stubica.

Hotel Terme Jezerčica u Donjoj Stubici, smješten u srcu Hrvatskog zagorja, na izvoru prirodne ljekovite termalne vode, udaljen svega četrdesetak kilometara od Zagreba te predstavlja idealnu destinaciju za bijeg u prirodu, wellness opuštanje ili aktivan odmor, ističe direktor Termi,

Elvis Pavleković. Dodao je da su nositelj oznake Save stay in Croatia te da gostima nude u potpunosti siguran boravak, što su oni i prepoznali. Stoga su i zadovoljni rezultatima, pa tako u odnosu na 2019. godinu, ostvaruju 90% popunjenosti, a pogleda li se razdoblje uskrsnih blagdana, onda je evidentan porast od 12% . – S obzirom na nezavidnu epidemiološku situaciju vanjske bazene planiraju otvoriti zadnjeg vikenda u travnju, a novost u ponudi će biti novouređeno veliko dječje igralište, najavio je Pavleković.

Kornelia Vnučec, direktorica TZP Donja Stubica i Gornja Stubica – Gupčev kraj naglasila je kako se razrađuju planovi za ljeto, koji, naravno ovise o epidemiološkoj situaciji, a u planu su dvije manifestacije: 16. Ljeto u dvorcu Oršić te 3. Ljeto u Donjoj Stubici.

– Čak 132 objekta u Krapinsko-zagorskoj županiji imaju oznaku Save stay in Croatia, što gosti prepoznaju te smo odnosu na 2019. godinu trenutno na 78% ostvarenih dolazaka i 70% ostvarenih noćenja, rekao je župan Krapinsko-zagorske županije i predsjednik županijske Turističke zajednice Željko Kolar.

– Gupčev kraj, jedinstven je, i ako uzmemo u obzir prirodne vrednote i kulturno-povijesno naslijeđe, iznimno bogat kraj, naglasio je  ravnatelj Muzeja Hrvatskog zagorja, čije je sjedište upravo u Gornjoj Stubici, Jurica Sabol. – Muzeji Hrvatskog zagorja najveći su kompleksni muzej u Hrvatskoj, koji obuhvaća pet muzejskih jedinica, a osim što ih se može fizički posjetiti, s obzirom na vrijeme.

Zagorci će besplatno testirati strane goste

S obzirom na epidemiološku situaciju, te s ciljem privlačenja stranih gostiju, Krapinsko-zagorska županija financirat će troškove testiranja brzim antigenskim testovima za strane goste koji će tijekom svibnja biti smješteni na području županije. Kako je najavio župan Željko Kolar, za veće grupe bit će organiziran dolazak mobilnog tima u smještajnu jedinicu, a ukoliko će se raditi o manjem broju ljudi, oni će se, prema prethodnoj najavi, moći besplatno testirati u Zavodu za javno zdravstvo u Zaboku.

loading