Skip to content

Radio Kaj u Vukovaru i Zagrebu

Posted in Radio Kaj izravno

Radio Kaj, kao medijski partner, sudjeluje u izuzetno značajnom hrvatskom projektu u Vukovaru “Svi zaJedno – hrvatsko naj” i to 3. svibnja, kada se obilježava Dan grada Vukovara, ali i rođendan Radija Kaj. Za razliku od jesenskog okupljanja u Vukovaru, koje donosi bolna sjećanja, ovo je prvi pravi projekt u kojega se u Vukovar dolazi s osmjehom, radošću, pjesmom i plesom, veseljem, s radosnim pogledom u budućnost, ali i u dubini, ponosni na sve naše vrijedno – hrvatsko tradicijsko. Čestitke Gradu Vukovaru, domaćinu i organizatoru, na izuzetnoj ideji velikog okupljanja i zajedništva u njegovanju  hrvatskih tradicijskih vrijednosti.

Inače, Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „Svi zaJedno – hrvatsko naj“ održava se u Vukovaru od 3. do 6. svibnja 2018. godine. Ovaj jedinstven Festival započinje u četvrtak 3. svibnja 2018. godine, a tijekom četiri dana festivala, na više gradskih lokacija, građani Vukovara te domaći i strani turisti moći će doživjeti najbolje i najzanimljivije od hrvatske nematerijalne kulturne baštine i autentičnih, hrvatskih turističkih manifestacija i njihovih atrakcija i jedinstvenosti. Riječ je o jedinstvenom festivalu koji se održava tijekom Europske godine kulturne baštine, a na kojem će se predstaviti zaštićena hrvatska nematerijalna kulturna baština koja je na nacionalnoj i UNESCO-ovoj listi, uz najatraktivnije turističke manifestacije, atrakcije i destinacije iz cijele Hrvatske. Festival se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović i Sabora Republike Hrvatske, u partnerstvu s Gradom Vukovarom.

Radio Kaj pet godina, zajedno s Etnografskim muzejom iz Zagreba, ostvaruje veliki hrvatski odgojno-obrazovni projekt Dajmo djeci korijene i krila, u kojem najmlađima u dječjim vrtićima predstavlja i poklanja drvene tradicijske igračke iz Marije Bistrice, koje je zaštitio UNESCO, a bit će posebno predstavljene u Vukovaru. Do sada je projekt posjetio širom Hrvatske 96 dječjih vrtića, među kojima i vukovarske. S ponosom ćemo Radio Kaj sudjelovati, u sklopu projekta “Svi zaJedno – hrvatsko naj” i u programu Krapinsko-zagorske županije koja će, uz manifestaciju 100 posto zagorsko, predstaviti licitarska srca i tradicijske drvene igračke. Radio Kaj će iz Vukovara izvještavati i o svim drugim vrijednim sadržajima ove izuzetno atraktivne i vrijedne manifestacije.

Radio Kaj je prvi privatni radio u Hrvatskoj i prvi radio s regionalnom koncesijom u Hrvatskoj. Pokriva područje grada Zagreba i osam županija središnje i sjeverozapadne Hrvatske, a program se priprema u pet studija: Zagreb, Krapina, Varaždin, Čakovec i Koprivnica. Radio Kaj ima u produkciji i emitiranju programa 35 zaposlenih djelatnika, a program emitira preko 23 vlastita FM odašiljača, putem digitalnog radija i interneta.

Osim informativno-dokumentarnog programa, s jakim naglaskom na kulturu i tradiciju, organizatori su i brojnih turističkih i gospodarskih manifestacija i sajmova. Na festivalima u organizaciji Radija Kaj (Pjesma i tambura, Pjesmom do srca i Igrajte nam mužikaši) izvedeno je više od tisuću novih pjesama, a na tim festivalima su brojni lokalni autori i izvođači dobili priliku za nastup. Radio Kaj širom Hrvatske organizira koncerte kajkavskih popevki, a u Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, u proteklih 13 godina, Radio Kaj je organizirao 34 koncerta na kojima je nastupilo više od dvije tisuće izvođača, a programe je pratilo više od 50 tisuća posjetitelja.

Veliki zajednički rođendan – Dan grada Vukovara i 28. rođendan Radija Kaj, 3. svibnja 2018. godine, obilježit će Radio Kaj programom iz Vukovara, ali i velikim večernjim rođendanskim – 35. po redu koncertom u Zagrebu, u Lisinskom.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska
loading