Skip to content

Radio Kaj uživo iz Hotela Trakošćan

Posted in Turizam

Zaželite li se očuvane prirode i njene nedirnute ljepote, posjetite Bednjanski kraj, smješten na sjeverozapadnom dijelu Hrvatskog zagorja, u podnožju gore Ivančice, Strahinščice, Maceljske i Ravne gore. Iskonska ljepota vinograda, šuma, livada, voćnjaka i i zelenih brežuljaka ističu slikovitost kraja specifičnog govora, tradicije kulture i gostoljubivih domaćina koji će vas dočekati pozdravom  „Dobro došli u nujlijepši kemauček svijeto Bednjo“.  Upravo tako je započelo još jedno turističko putovanje kontinentalnom Hrvatskom, u emisiji Turizam na Radiju Kaj, koja je realizirana u četvrtak 15. travnja 2021. godine, iz hotela Trakošćan, a u kojoj je naglasak stavljen na turističku ponudu toga dijela Varaždinske županije.

Trakošćanskim krajem svojom ljepotom i impozantnošću dominira dvorac Trakošćan, izuzetan kulturni lokalitet i povijesni biser, čiju je ponudu predstavio ravnatelj Muzeja Dvor Trakošćan Adam Pintarić. Izgrađen na brežuljku koji se uzdiže iznad park-šume i jezera i temeljito obnovljen u 19. stoljeću, danas je jedan od najatraktivnijih dvoraca u zemlji. Ovaj dragulj kontinentalne Hrvatske, ali i jedan od najljepših dvoraca Europe, vrlo je dostupan za posjetitelje.

Visoku kvalitetu primarne turističke ponude u korak prate i bogati sadržaji Hotela Trakošćan, rekao je u razgovoru s urednicom emisije Karmen Špiranec, direktor hotela Milorad Stanić. Hotel Trakošćan raspolaže sa 128 soba, bogatim wellenss sadržajima, ali i kongresnim dvoranama. Ono što je osobito privlačno, poglavito u nadolazećem razdoblju, jesu brojni programi i radionice kroz koje će posjetitelji hotela i dvorca imati priliku upoznati tradicionalne obrte i njihovu ponudu.

Moderni turizam bez kvalitetne gastronomije svakako ne bi bio cjelovita priča. Taj dio ponude trakošćanskog kraja već 17 godina uspješno nadograđuje mnogima poznati OPG Štefanec lociran u Meljanu pokraj Trakošćana. Radi se o OPG-u koji se bavi ekološkim uzgojem i preradom voća i povrća, pri čemu dominiraju jabuke, aronija, orah i buča, a posebno atraktivan proizvod je bučino ulje s orasima, napomenuo je Milan Štefanec nositelj OPG-a pohvalivši kvalitetnu suradnju s Varaždinskom županijom i njenom Turističkom zajednicom u plasmanu proizvoda .

Gostujući u emisiji Turizam na Radiju Kaj predsjednik Športskog ribolovnog kluba Trakošćan Velimir Sekol još je jednom potvrdio povezanost turizma i sporta u suvremenom današnjem trendu i naglasio činjenicu kako je Trakošćansko jezero svojom veličinom i bogatim prirodnim i životinjskim svijetom prava je posebnost ovog dijela Hrvatske.

loading