Skip to content

Radovi na cestama u Čakovcu

Posted in Vijesti

ČAKOVEC – Unatoč specifičnoj situaciji uzrokovanoj širenjem virusa COVID-19, radovi na cestama na području grada Čakovca se nastavljaju. Tako je u tijeku sanacija prometnica na cijelom području grada te iscrtavanje horizontalne signalizacije, u sklopu redovnog održavanja prometnica. Isto tako, u punom jeku su i radovi na sjevernom dijelu Poduzetničke zone Istok. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 12,4 milijuna kuna, za koji je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta osiguralo 10 milijuna kuna bespovratnih sredstava, odnosno 80,60 % ukupnog ulaganja.

Osim izgradnje prometnice, kompletiranje infrastrukture sjevernog dijela Gospodarske zone Istok uključuje i izgradnju vodovodne mreže, sustav odvodnje oborinskih i otpadnih voda, telekomunikacijsku infrastrukturu i javnu rasvjetu. Radovi na području građevinske zone Brezje u Mihovljanu privode se kraju. Podsjetimo, projekat vrijednosti 4,6 milijuna kuna, također je sufinanciran Vladinim bespovratnim sredstvima u iznosu od 85% ukupne vrijednosti projekta. U novoj stambeno poslovnoj zoni, uređuje se pet novih ulica i ukupno 107 novih građevinskih parcela. Osim uređenja kolnika i nogostupa i u zoni Brezje se izgrađuju vodovodna te kanalizacijska mreža.

Nadvožnjak u Kalničkoj ulici spreman je za početak 4. faze obnove. Naime, pri završetku su radovi na sanaciji naglavnih greda, a nakon toga se kreće u najavljivanu 4. fazu zbog koje će se ponovo kompletno zatvoriti promet u oba smjera. Posljednja faza obnove, vrijedna 7 milijuna kuna, obuhvaća kompletnu sanaciju sjeverne i južne rampe sa stupovima i stubištima, a financiranje su, isto kao i 3. faze obnove, preuzele Hrvatske ceste. Usporedno sa završnom fazom obnove, gradit će se i novi kružni tok, sa sjeverne strane nadvožnjaka, odnosno na spoju Vukovarske i Nazorove ulice.

loading