Skip to content

Rekordna slušanost Radija Kaj

Posted in O Radiju Kaj, and Radio Kaj izravno

Prema nezavisnom istraživanju slušanosti radiopostaja u Hrvatskoj, tvrtke De-facto iz Zagreba, u protekla tri mjeseca Radio Kaj ima najveći doseg broja slušatelja ikad zabilježen, odnosno prosječni doseg Radija Kaj u proteklom tromjesečju iznosio je 474822 slušatelja.

Kod punoljetnih slušatelja, odnosno uzorku 18+, Radio Kaj je na prvome mjestu na objedinjenom području grada Zagreba i Zagrebačke županije, ali je i prvi pojedinačno na području Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije, a prema prosječnom tjednom dosegu, Radio Kaj je na prvome mjestu i u Varaždinskoj županiji.

Inače, po broju svih slušatelja, Radio Kaj je već duže vrijeme na prvome mjestu u čitavoj kajkavskoj regiji, odnosno području koje objedinjeno obuhvaća grad Zagreb i osam županija središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Radio Kaj je i na visokom trećem mjestu po ukupnom broju svih radijskih slušatelja čitave Hrvatske.

Program Radija Kaj pripremaju i emitiraju u studijima u Zagrebu, Krapini, Varaždinu i Koprivnici, kao i izravno na terenu 32 stalno zaposlena djelatnika, a do slušatelja se prenosi preko 22 vlastita odašiljača, internetom i drugim kanalima za distribuciju programa, širom Hrvatske i svijeta.

Osim izvrsne slušanosti radnim danom, Radio Kaj ima visoku slušanost tijekom vikenda. Najslušanije su emisije Po kajkavskom kraju i Kaj vu duši, te brojna javljanja reportera Radija Kaj u program izravno s terena.

Slušanost Radija Kaj u kajkavskoj regiji

slušanost

Slušanost Radija Kaj u Sloveniji

RADIO KAJ u Sloveniji u prosjeku dnevno sluša 102 584 slušatelja. Najpopularniji je u pograničnom području, posebno u Ptuju, Rogaškoj Slatini, Rogatecu i slovenskom području uz granicu s Hrvatskom. RADIO KAJ u Sloveniji ima podjednaku slušanost tijekom cijelog tjedna (radnim danima i vikendom). Analiza dnevne dinamike praćenosti programa „RADIJA KAJ“ u Sloveniji   otkriva da je on zanimljiv slušateljima od ranog jutra pa sve do ponoći jer nema statistički značajnih oscilacija po određenim terminima ili emisijama što karakterizira većinu radiopostaja. Dinamika slušanja „RADIJA KAJ“ u Sloveniji je čak izrazitija (veća) i od opće dnevne dinamike praćenja radija u Hrvatskoj.Microsoft Word - Document1

loading