Skip to content

Republika Hrvatska financira izgradnju Regionalnog edukacijsko-rehabilitacijskog centra Čakovec

Posted in Vijesti

ZAGREB – Izgradnja zgrade i sportske dvorane Regionalnog edukacijsko-rehabilitacijskog centra Čakovec financirat će se iz državnog proračuna. Vlada RH je na sjednici u četvrtak, 25. svibnja 2023. godine, dala suglasnosti Ministarstvu znanosti i obrazovanja i Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike za preuzimanje obveza financiranja Regionalnog edukacijsko-rehabilitacijskog centra Čakovec.

Ovaj projekt će značajno unaprijediti skrb o najpotrebitijim članovima društva. – To je priča o kojoj se govori 15 godina i nema ljepšeg poklona za rođendan Grada Čakovca, kazala je gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini, prilikom potpisivanja Sporazuma o izgradnji infrastrukture Regionalnog edukacijsko-rehabilitacijskog centra Čakovec u Zagrebu. – Ovim Centrom djeci, nastavnicima i mentorima omogućit ćemo uvjete koji su dostojni odgoja i obrazovanja sukladno njihovim potrebama, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Projekt Regionalnog edukacijsko-rehabilitacijskog centra Čakovec podržao je i Vlada RH. – Ovaj projekt je konkretna manifestacija pružanja pomoći onima kojima je to najpotrebnija, a u ovom slučaju su to naši najmlađi, njihove obitelji, ali i djelatnicima koji u neadekvatnim uvjetima nastoje pružiti edukacijsko-rehabilitacijsku skrb, istaknuo je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

Izgradnja i opremanje Regionalnog edukacijsko-rehabilitacijskog centra Čakovec, što uključuje i sportsku dvoranu, vrijedna je 16,5 milijuna eura.

loading