Skip to content

Sajam i izložba zagorskih vina 2019.

Posted in Sajam vina

Podjelom nagrada i priznanja za najbolje ocijenjena vina, u subotu 25. svibnja 2019. godine, završen je Sajam i izložba zagorskih vina, 52. po redu, u organizaciji Krapinsko-zagorske županije, Općine Bedekovčina, Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, Udruge Vino Zagorje, HGK-Županijske komore Krapina, Obrtničke komore KZŽ i Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske, a pod medijskim pokroviteljtvom Radija Kaj i Zagorskog lista.

Šampion ovogodišnjeg sajma je Boris Drenški iz Humna na Sutli čiji je Pinot sivi, predikatno vino, bijelo, ledena berba 2016. dobilo najvišu ocjenu komisije, na čijem je čelu bila prof. dr. Ana Jeromel i veliko zlato. Borisu Drenškom su pripala još dva velika zlata, za Traminac, predikatno vino, bijelo, izborna berba prosušenih bobica i Rajnski rizling, preikatno vino, bijelo, ledena berba. Velika zlata dodijeljena su još Zvonku Severu iz Klanjca za Traminac, predikatno vino bijelo, ledena berba i Dubravku Žerjaviću iz Zlatara za Manzoni, predikatno vino bijelo, izborna berba. Veliko zlatno dodijeljeno je i u kategoriji vinara  hobista, a osvojio ga je Ivan Krklec iz Huma na Sutli za Rajnski rizling  predikatno vino, bijelo, ledena berba.

S otvorenja:

Sajam i izložba zagorskih vina, 52. po redu, u organizaciji Krapinsko-zagorske županije, Općine Bedekovčina, Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, Udruge Vino Zagorje, HGK-Županijske komore Krapina, Obrtničke komore KZŽ i Ministarstva poljoprivrede održava se ovog petka i subote, 24. i 25. svibnja 2019. godine, na jezerima u Bedekovčini. Svečano otvorenje održano je u petak, 24. svibnja. Mnogobrojnim posjetiteljima i uzvanicima, među kojima su bili saborski zastupnici Marija Puh, Marko Vešligaj i Žarko Tušek te predsjednik nekadašnje Vlade nacionalnog jedinstva Franjo Gregurić, obratili su se načelnik općine Bedekovčina Darko Ban, predsjednik grupacije proizvođača grožđa i vina HGK-Županijske komore Krapina Slavko Merkaš, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede, njegov pomoćnik Zdravko Tušek i izaslanik gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, radobojski načelnik Anđelko Topolovec, a Sajam i izložbu zagorskih vina otvorio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar naglašavajući, kako je Zagorje postalo prepoznatljiva vinska regija, zahvaljujući ponajprije vrijednim vinogradarima i vinarima koji proizvode kvalitetna vina, nagrađivana i najvišim svjetskim priznanjima.

Udruga Vino Zagorje je za ovogodišnje ocjenjivanje prikupila 134 uzorka vina. Vinogradari su još jednom dokazali da znaju proizvesti visokokvalitetna vina, te će na ovogodišnjem Sajmu i izložbi zagorskih vina u subotu, 25. svibnja biti dodijeljeno 6 velikih zlata, 34 zlata, 69 srebra, 22 bronce i dva priznanja. Posjetitelji će moći kušati vina 15-ak izlagača, a pripremljena je bogata gastronomska ponuda i popratni stručni i zabavni program.

loading