Skip to content

Sajam vina Bedekovčina 2015.

Posted in Radio Kaj izravno

Šampion Sajma i izložbe zagorskih vina Bedekovčina 2015. i najbolje ocijenjeno predikatno vino nagrađeno Zlatnom diplomom je Pinot sivi, ledena berba 2011. godine, tvrtke Bodren Borisa Drenškog. Nagradu je, na prigodnoj svečanosti, u subotu 13. lipnja 2015. godine, uručio Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije. Najbolje ocijenjeno vino i dobitnik Zlatne diplome u grupi crnih vina redovite berbe je Cabernet sauvignon, berbe 2011. godine, proizvođača tvrtke Vuglec breg. Nagrađeni su Zlatnom diplomom Vinarija Micak za najbolje ocijenjeno vino u grupi bijelih mirnih vina redovite berbe, s ostatkom šećera, Graševina, berbe 2013. godine i Josip Znika za najbolje ocijenjeno vino u grupi bijelih mirnih suhih vina redovite berbe Mješavina sorata, berbe 2014. godine.

kolar karmen bedekovčinaKrapinsko-zagorska županija prepoznala je značaj poticanja i time podizanja konkurentnosti zagorskih vina na tržištu, popularizacije kulture pijenja i potrošnje vina, te uključivanja vinske ponude u enogastronomsku ponudu Zagorja, ali plasmana širom  Hrvatske. Stoga su i ovogodišnji Sajam i izložba zagorskih vina brigom Krapinsko-zagorske županije i Općine Bedekovčina još brižnije pripremani. Krapinsko-zagorska županija sve više postaje regija s bogatom enološkom i gastro ponudom, što je pokazano i na ovoj manifestaciji, ističe župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Slijedeći dugogodišnju tradiciju, i ove godine na popularnim bajerima, u Bedekovčini, održan je poznati Sajam i izložba zagorskih vina. U petak i u subotu, 12. i 13. lipnja 2015. godine, posjetitelji su mogli kušati 71 uzorak vrhunskih zagorskih vina, upućenih na ocjenjivanje, uz degustaciju domaćih jela, a za sve posjetitelje pripremljen je i niz drugih atraktivnih zabavnih sadržaja, ističe s ponosom domaćin, načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban.

IMG_1681.JPGSajam i izložba zagorskih vina,  te nedjeljni festival Igrajte nam mužikaši, oživjet će popularna bedekovčanska jezera, zagorski biser prirode, ističe Snježana Španjol, zamjenica ministra poljoprivrede Republike Hrvatske.

Za sudjelovanje na ovogodišnjem, 48. po redu, Sajmu i izložbi zagorskih vina Bedekovčina 2015. dostavljeno je na ocijenjivanje 71 uzorak vina. Uzorke su predala ukupno 43 vinara iz Krapinsko-zagorske županije.

IMG_1693.JPGNa ovome sajmu, na jednom mjestu, najbolja zagorska vina predstavljaju  vinari s područja Krapinsko-zagorske županije, kao di turističke ponude, ističe Sanja Škrinjar, direktorica Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije.

jambrek karmen bedekovčinaVina su ocijenili vrsni enolozi, a najbolja vina su organizatori posebno nagradili, kao poticaj proizvodnji zagorskih vina ističe Anđelko Ferek Jambrek, zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije, u razgovoru za Radio Kaj s novinarkom Karmen Špiranec.

IMG_1658.JPGNa prostorima, uz jezera, tri dana su posjetitelji mogli uživati i dobroj kapljici, izvrsnoj autohtonoj glazbi i plesu brojnih izvođača.

U dane održavanja sajma, posjetitelje je dočekala bogata ponuda najboljih zagorskih OPG-a, hotela i restorana, ali i zabavni program u kojem su plesom sudjelovale mažoretkinje..

IMG_1686.JPGOrganizatori su Krapinsko-zagorska županija, županijska turistička zajednica i općina Bedekovčina, a medijski pokrovitelj Radio Kaj. Među brojnim uzvanicima bila je i zastupnica u Saboru Republike Hrvatske Dunja Špoljar.

IMG_1684.JPGDavor Pleško, član Predsjedništva HOK-a i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, govorio je o značaju za obrtništvo i malo poduzetništvo upravo manifestacija popu ovog Sajma.

IMG_1696.JPGTamburaški orkestar KUD-a Pregrada i solist Milko Per, oduševili su posjetitelje svojim nastupom na jezerima u Bedekovčini.

IMG_1695.JPGVinari Krapinsko-zagorske županije, koji su odlikovani na prethodnim natjecanjima u svojim vinarskim udrugama, svoje uzorke vina dostavili su organizatorima i doista su pristigla i nagrađena vrhunska zagorska vina, ističe predsjednik udruge Bilikum iz Bedekovčine Željko Boroš.Izvrstan nastup članica i članova KUD-a Zlatko Baloković iz Krapinskih Toplica.

Organizatori Sajma i izložbe zagorskih vina 2015. godine su Krapinsko-zagorska županija i Općina Bedekovčina, a pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske. Partneri na projektu su Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, Udruga „Bilikum“ Bedekovčina , HGK – Županijska komora Krapina i županijska Savjetodavna služba, a medijski pokrovitelj  Radio Kaj.

kud đurmanec tamburašiNastup KUD-a Đurmanec, tamburaši i folklor…kud đurmanec folklor

loading