Skip to content

Sajam vina – Bedekovčina

Posted in Radio Kaj izravno

U kategoriji predikatnih vina pobjednik na Sajmu i izložbi zagorskih vina na Bedekovčanskim jezerima je Boris Drenški, čiji je Traminac- ledena berba ujedno i šampion ovogodišnjeg jubilarnog Sajma. Jožef Jerić je osvojio zlato za Muškat žuti u kategoriji hobista, a Vina Vuglec u kategoriji pjenušaca. U kategoriji bijelih vina Zlatne medalje su ponijeli OPG Nenad Posavec i Zvonko Sever, a za crvena i ružičasta vina Vinarija Micak.

Mjesto okupljanja ponajboljih zagorskih vinogradara i vinara i ove je godine bio Sajam i izložba zagorskih vina na Bedekovčanskim jezerima, koji je ovog petka i subote, 19. i 20. svibnja 2017. godine, doživio svoje jubilarno 50. izdanje.  Posjetitelji su u dva dana trajanja sajma mogli kušati preko stotinu vrsta vrsnih zagorskih vina, jer je za ocjenjivanje, unatoč za vinogradare lošoj prošloj godini, prikupljeno čak 138 uzoraka vina.

Organizatori Sajma i izložbe zagorskih vina, koji je održan pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, su Krapinsko-zagorska županija, Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije i Općina Bedekovčina.

Jubilarni pedesti Sajam i izložba zagorskih vina otvoren je u petak, 19. svibnja 2017. godine na Bedekovčanskim jezerima. Otvorila ga je Mira Petrišić iz Klanjca, koja punih 50 godina kontinuirano izlaže na Sajmu. Prisutne je kao domaćin, pozdravio načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban, te izaslanik pokroviteljice Sajma, predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Zdravko Tušek, ističući kako je iznimno ponosan na dugogodišnju tradiciju ovog Sajma.

Da je Krapinsko-zagorska županija prepoznala važnost poticanja podizanja konkurentnosti zagorskih vina na tržištu, popularizaciji kulture pijenja i potrošnje vina te uključivanja vinske ponude u ukupnu eno-gastronomsku ponudu ovoga kraj potvrdili su predsjednik strukovne grupacije vinogradarstva i vinara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Krapina Slavko Merkaš, predsjednica Skupštine Krapinsko-zagorske županje Vlasta Hubiciki i župan Željko Kolar.

Za ovogodišnji Sajam i izložbu prikupljeno je 138 uzoraka vina, koja su se mogla i kušati na popularnim bedekovčanskim Bajerima.

 

loading