Skip to content

Šef Misije Veleposlanstva Australije Andrea Biggi u Čakovcu i Međimurskoj županiji

Posted in Vijesti

ČAKOVEC – Grad Čakovec i Međimursku županiju u četvrtak, 27. siječnja 2022. godine, posjetio je šef Misije Veleposlanstva Australije Andrea Biggi. U sklopu službenog posjeta u Razvojno edukacijskom centru za metalsku industriju – Metalska jezgra, njegovi su mu domaćini, gradonačelnica Ljerka Cividini i župan Matija Posavec, na radnom sastanku predstavili potencijale za ulaganja i razvoj Grada Čakovca i Međimurske županije. Prema riječima gradonačelnice Cividini Čakovec ima potpisanu Povelju prijateljstva s gradom Georges Rriver u blizini Sidneyja koju bi trebalo intenzivirati poglavito na području IT sektora i obrazovanja. Zadovoljstvo, zbog dolaska visokog australskog izaslanstva u Međimurje izrazio je i župan Matija Posavec, osobito zbog donacije mobilne učilice Osnovnoj školi Donja Dubrava u povodu nacionalnog Dana Australije
-Veseli i podatak kako je izvoz međimurskog gospodarstva prema Australiji veći od uvoza što je dobra polazišna osnova za jačanje suradnje u budućnosti i to upravo na području gospodarstva, razmjene učenika i studenata te sporta, rekao je Posavec i pri tom naglasio značaj snažne i brojne međimurske dijaspore u Australiji.
Kako je naglasio šef Misije Veleposlanstva Australije Andrea Biggi posjet Međimurju imao za ciljeve upoznati podneblje kraja iz kojeg dolaze danas mnogi ugledni stanovnici Australije, ojačati gospodarske veze, a u svjetlu 30. obljetnice diplomatskih odnosa dviju država predložio je i održavanje večeri australskog filma u Centru za kulturu Čakovec.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska
loading