Skip to content

Seljačka buna 2016

Posted in Seljačka buna

imageKrapinsko-zagorska županija i župan Željko Kolar, u turističkom smislu, manifestaciju Seljačka buna podržavaju i pomažu kao biser turističke ponude Hrvatskog zagorja, bajke na dlanu.Osmo po redu atraktivno izdanje manifestacije Seljačka buna – bitka kod Stubice, koja je dobitnik nagrade SIMPLY THE BEST za najbolje turističko događanje održava se danas 13. veljače 2016. godine.  Ovo je jedinstvena manifestacija, koja se odvija na povijesni datum i na autentičnom mjestu, a uprizorit će je preko 250 kostimiranih statista.Program je u Donjoj Stubici započeo u 11,00 sati okupljanjem vojski prije same središnje bitke u 14,00 sati. img_4469.jpgJuraj Srebačić, gradonačelnik Donje Stubice, istaknuo je izravno u program Radija Kaj, u razgovoru s urednicom Biserkom Jakšić, da je Seljačka buna najvrijednija manifestacija u njihovu kraju, a Kornelija Vnučec govorila je o vrijednostima koje daje turističkoj ponudi stubičkog kraja.img_4525.jpg 

Press konferevcija:

ZAGREB – Ovogodišnje izdanje manifestacije „Seljačka buna – bitka kod Stubice“, koja je dobitnik nagrade SIMPLY THE BEST za najbolje turističko događanje u 2015. godini, održat će se ove subote, 13. veljače.

– Ovo je ovo jedinstvena manifestacija, koja se odvija na povijesni datum i na autentičnom mjestu, a uprizorit će je preko 250 kostimiranih učesnika – naglašava župan Kolar. Podršku manifestacijama koje se događaju u Krapinsko-zagorskoj županiji bezrezervno daje zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je za odlazak iz Zagreba u Donju Stubicu obećao besplatne turističke autobuse ZET-a.ZAGREB – Prošle, 2015. godine Zagrepčani su pili vodu iznimne kvalitete i idealnog sastava, pokazuju to rezultati testiranih uzoraka u laboratoriju zagrebačke Vodoopskrbe. Gotovo devet tisuća uzoraka uzeto je na vodocrpilištima Mala Mlaka, Petruševac, Sašnak, Zapruđe i Žitnjak, a svi uzorci pokazali su da je zagrebačka voda obogaćena kalcijem i magnezijem koji su važni za ljudsko zdravlje i koji vodi daju finiji okus.

loading