Skip to content

Sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba – SDP i Možemo raskinuli koalicijsku suradnju

Posted in Vijesti

ZAGREB – Raspad koalicije platforme Možemo i SDP-a glavna je tema nastavka 15. sjednice Gradske skupštine u ponedjeljak, 12. rujna 2022. godine. Od jutra je sjednica isprekidana pauzama oporbenih skupštinskih klubova.

– Može li ova Gradska skupština i dalje zasjedati ili imamo zagrebačku krizu, odnosno krizu vlasti?, upitao je s govornice HDZ-ov potpredsjednik Gradske skupštine Mislav Herman. O raskidu Sporazuma o programskoj suradnji i formiranju većine u Gradskoj skupštini, godinu dana od njegovog sklapanja, oglasio se predsjednik zagrebačkog SDP-a i predsjednik skupštinskog Kluba zastupnika SDP-a Viktor Gotovac koji je još jednom naglasio kako je spreman surađivati s onim strankama koje istinskim i iskrenim zajedničkim i partnerskim pristupom nastoje djelovati na korist Zagrepčana.

– Mi nismo protiv podržavanja Možemo u njihovom političkom djelovanju u Skupštini, no mi smo za jasniji, otvoreniji i  praktičniji način koji će članovima SDP-a dati uvid što se radi, kazao je Gotovac. Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević naglasio je kako će se pri glasovanju vidjeti ima li većinu ili ne i da je na savjesti zastupnicima hoće li podržati njegove točke ili će dići ruku protiv njih.

– Sigurno neću dozvoliti da me itko ucjenjuje zbog partikularnih interesa i stavlja na kocku točke koje su bitne za razvoj grada. Ako su cijena toga da me netko ne ucjenjuje novi izbori, ja sam za njih spreman, kazao je gradonačelnik Tomašević. U nastavku 15. sjednice gradski zastupnici raspravljat će i odlučivati o kreditnom zaduženju Zagrebačkog holdinga u iznosu od 1,8 milijardi kuna za refinanciranje starih dugovanja te likvidnost samog društva i njegovih podružnica.

loading