Skip to content

Sjeveru Hrvatske 15 milijardi kuna

Posted in Vijesti

VARAŽDIN – U povodu Dana Varaždinske županije, koji se obilježava na blagdan Male Gospe, predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je u srijedu 8. rujna 2021. na svečanoj sjednici Županijske skupštine te naglasio kako će Vlada kao i dosad biti uz Varaždinsku županiju i sjever Hrvatske.

Uz čestitke povodom Dana Varaždinske županije, Plenković je čestitao ministrici ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataši Tramišak, članovima Vlade i županima koji rade na potpisivanju Razvojnog sporazuma za sjever Hrvatske.

“Taj sporazum smo prošle godine čvrsto definirali u programu Vlade, vrijedit će više od 15 milijardi kuna, a inspiriran je izvrsnim rezultatima projekta Slavonija, Baranja i Srijem”, rekao je premijer dodavši kako će Sporazum omogućiti koheziju i učinkovitu provedbu projekata.

Plenković je naglasio i da je Varaždinska županija u proteklom razdoblju povećala izvoz, zahvaljujući zajedničkim mjerama. “Očuvali smo radna mjesta. Hrvatska je bez socijalne frakture i podjele u društvu, gdje bi određeni ljudi ostali bez posla i bez egzistencije a tvrtke završile u stečaju, prošla kroz covid krizu“, ustvrdio je i istaknuo kako nas nakon krize čeka desetljeće razvoja uz dosad neviđenu količinu europskih sredstava.

Varaždinski župan Anđelko Stričak poručio je kako za realizaciju ključnih projekata očekuje snažnu podršku i odličnu suradnju s državnom razinom. “Samo takvim pristupom i dijalogom Varaždinska županija može postati mjesto u kojem se svi osjećaju ugodno i sigurno”, rekao je Stričak. Cilj je očuvati prirodna i kulturna blaga Varaždinske županije  te stanovnicima omogućiti iskorak kroz projekte iz područja prometa, zdravstva, obrazovanja, gospodarstva.

loading