Skip to content

Skupu socijalnih radnika u Tuheljskim Toplicama nazočio i predsjednik RH Zoran Milanović

Posted in Vijesti

TUHELJSKE TOPLICE – Otvorenju XII. Konferencije socijalnih radnika na temu „Umijeće, znanost, etika i estetika socijalnog rada“ u Tuheljskim Toplicama u ponedjeljak, 22. svibnja 2023. godine, nazočio je i predsjednik RH Zoran Milanović te zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek. – I danas se socijalni radnici, kao i sve srodne struke, susreću s brojnim izazovima vezanim uz mentalno zdravlje, položaj i probleme koje imaju osobe koje su u potrebi u društvu. Nama je izuzetno važno podržati, ohrabriti i osnažiti socijalne radnike i ostale struke koji brinu o najpotrebitijima u našem društvu, poručila je zamjenica župana Jasna Petek i dodala kako Krapinsko-zagorska županija provodi niz mjera i aktivnosti koje su dodatna vrijednost socijalnom sustavu u našoj županiji.

– Malo je takvih profesija i poziva, kao što su učitelji, medicinske sestre, socijalni pedagozi, defektolozi, logopedi i socijalni radnici. Vaša profesija je posebna i zato sam danas tu među vama, rekao je predsjednik RH Zoran Milanović te dodao kako će njihova požrtvovnost biti prepoznata i vrednovana.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika RH, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te Grada Zagreba.

loading