Skip to content

Službeno otvoren cestovni most preko rijeke Trnave u Maloj Subotici

Posted in Vijesti

MALA SUBOTICA – Završeni su radovi na izgradnji cestovnog mosta u Ulici braće Radić u Maloj Subotici. Rezanjem vrpce, uz asistenciju župana Međimurske županije Matije Posavca, načelnika Općine Mala Subotica Valentina Škvorca, načelnika Općine Belica Zvonimira Taradija te ravnateljice Županijske uprave za ceste Međimurske županije Đurđicu Hamer, službeno su ga u utorak, 06. prosinca 2022. godine, otvorile blizanke Lucija i Julija. Radi se o mostu dužine 22 metra i širokom šest metara s obostranim stazama od dva metra. U izgradnju mosta uloženo je blizu dva milijuna kuna, od čega je Općina Mala Subotica izdvojila 200 tisuća kuna, rekao je načelnik Valentino Škvorc i kao daljnji korak najavio postavljanje uzdignutih ploha u cilju smirivanja prometa.

– Izgradnja mosta preko Trnave bila je vrlo kompleksan projekt koji je obuhvatio i izmještanje vodovoda, rekonstrukciju plinske i telekomunikacijske mreže te rušenje starog mosta, rekao je župan Matija Posavec i napomenuo kako će ova investicija sada omogućit veću sigurnost, ali i protočnost prometa između dviju većih općina u Međimurju, Male Subotice i Belice.

Ovo je samo jedna u nizu investicija na oko 200 kilometara županijskih cesta koje provodi Županijska uprava za ceste, podsjetio je župan Posavec. To su izgradnja biciklističke staze između Murskog Središća i Peklenice u vrijednosti od 1,6 milijuna kuna i biciklistička staza između Gornjeg Kraljevca i Remisa u vrijednosti od 1,1 milijuna kuna. -Radimo koliko možemo iako bi htjeli i puno više ,poglavito kada je riječ o ulaganjima u državne cesta. No, to ne ovisi o nama. Jako mi je drago jer sve što radimo radimo za ovu i buduće generacije, zaključio je župan Matija Posavec.

loading