Skip to content

Sportska zona u Mandlovoj

Posted in Gradski vrtovi

Četvrta u nizu ovogodišnjih akcija uređenja zajedničke društvene zone za korisnike gradskih vrtova, koju u sklopu projekta „Urbani vrtovi“ već četiri godine organiziraju Grad Zagreb, Radio Kaj i 24 sata, održana je u ponedjeljak 10. listopada 2016. godine u Gradskom vrtu u Mandlovoj ulici, u Gradskoj četvrti Maksimir. I ovom je akcijom podržana inicijativa stvaranja zelenih oaza u Hrvatskoj.

Uz otvorenje sportske zone u Gradskom vrtu Mandlova, što je učinio Milan Bandić gradonačelnik Zagreba, održana je I vrtna zabava, uz degustaciju vrhunskog jesenskog vrtnog gulaša Marka Jovanovića iz Pivane, začinjenog začinima Šafram te uz omiljenu Žuju, Zagrebačke pivovare,glavnog pokrovitelja projekta Urbani vrtovi.

Marija Gačić Nimac, izvršna direktorica komunikacija i oglašavanja PBZ-a uručila je financijsku nagradu za najuređeniji zagrebački gradski vrt. Privredna banka Zagreb, kao prijatelji i partneri ovog projekta podržava ovu društveno odgovornu akciju sa željom da doprinesu podizanju svijesti građana o važnosti očuvanja našeg okoliša, važnosti zdrave i prirodne prehrane te podizanju kvalitete života.

U bogatom glazbenom dijelu programa nastupile su solistice Gradskog kazališta Komedija: Renata Sabljak, Nina Kajic i Danijela Pintarić, koje su okupljenima dočarale djelić atmosfere popularnog mjuzikla Mamma Mia.

Inače, do danas su uređena i opremljena 22 hektara obradivog gradskog zemljišta, odnosno dvanaest Gradskih vrtova s više od 2100 vrtnih parcela u Borovju, Savici, Stenjevcu, Prečkom, Sloboštini, Maksimiru te po dva Gradska vrta u Klari, Sopotu i Sesvetama.

Uz glavne organizatore, Grad Zagreb, 24sata i Radio Kaj, te partnere projekta Zagrebačku pivovaru, Privrednu banku Zagreb, Samoborku, Šafram, Eco impuls, OPG Marica Jug i Eko Taxi, događanju su se pridružili i korisnici vrtnih parcela, susjedi, umjetnici i osobe iz javnog života.uv-madlova-nagrada-pbz-auv-mandlova-pozornicauv-mandlova-pbzuv-mandlova-matina-bandicuv-mandlova-gulas

loading