Skip to content

Stožeri civilne zaštite – informacije

Posted in Covid-19

Srijeda, 23. lipnja 2021. godine – U protekla 24 sata zabilježena su 43 nova slučaja zaraze koronavirusom pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj ukupno 517, izvijestio je ovu srijedu, 23. lipnja 2021. godine Nacionalni stožer civilne zaštite. Među njima je 251 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 18 pacijenata. U protekla 24 sata preminule su dvije osobe, a u samoizolaciji je trenutno njih 3.916.

Srijeda, 23. lipnja 2021. godine

ZAGREB – Tijekom jučerašnjeg dana u Gradu Zagrebu evidentiran je jedan novi slučaj zaraze, izvijestio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Trenutno su 64 aktivna slučaja zaraze.

ZAGREB – Dva nova slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su u Zagrebačkoj županiji, a u posljednja 24 sata ozdravilo je 12 osoba i trenutno je 49 aktivnih slučaja zaraze.

KOPRIVNICA – U Koprivničko-križevačkoj županiji nema novih osoba pozitivnih na koronavirus, a u zadnja 24 sata ozdravile su dvije osobe i trenutno je devet aktivnih slučaja zaraze dok su tri pacijenta hospitalizirana, naglašeno je na konferenciji za medije, ove srijede, 23. lipnja 2021. godine, županijskog Stožera civilne zaštite. Kako je naglasio načelnik Stožera Ratimir Ljubić, u nedjelju, 27. lipnja 2021. godine, bit će organizirano cijepljenje u sportskoj dvorani Srednje škole u Koprivnici, od 8,00 do 13,00 sati bez prethodne najave, a bude li interesa, takvi će se punktovi organizirati i u Križevcima te Đurđevcu. Tijekom ljeta u Koprivničko-križevačkoj županiji u planu su punktovi za cijepljenje bez najave po danima, a 1. srpnja 2021. godine bit će poznati datumi i lokacije u sva tri grada. Punkt za testiranje na koronavirus u Koprivnici ostaje i dalje u funkciji, od ponedjeljka do subote, dok se punktovi u Križevcima i Đurđevcu privremeno ukidaju zbog malog broja pacijenata.

KRAPINA – Na području Krapinsko-zagorske županije nema evidentiranih novih osoba pozitivnih na koronavirus, izvijestio je danas županijski Stožer. Nema oporavljenih osoba pa je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja županije 17. U samoizolaciji se nalazi 27 osoba. U Općoj bolnici Zabok nalaze se četiri pacijenta, među kojima nema osoba na respiratoru.

VARAŽDIN – I Varaždinska je županija je bez novozaraženih koronavirusom, a u posljednja 24 sata ozdravile su dvije osobe bi trenutno su 52 aktivna slučaja zaraze. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin i dalje su 34 osobe, od kojih su dvije na respiratoru.

ČAKOVEC – U Međimurskoj županiji nema novih slučaja zaraze, a u protekla 24 sata oporavilo se sedam osoba pa je trenutno 35 aktivnih slučaja. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 13 pacijenata.

BJELOVAR – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je danas županijski Stožer.U Općoj bolnici Bjelovar trenutno su na liječenju dva pacijenta zaražena koronavirusom, na respiratoru nema pacijenata. U samoizolaciji na području županije nalazi se 79 osoba.

Utorak, 22. lipnja 2021. godine

ZAGREB – U Gradu Zagrebu u protekla 24 sata zaraza koronavirusom potvrđena je kod šest osoba, a oporavilo se 10 osoba pa je trenutno 79 aktivnih slučaja zaraze. U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području Zagreba nije bilo novooboljelih korisnika ni djelatnika, kao ni pozitivnih nalaza na koronavirus kod učenika i nastavnika osnovnih i srednjih škola

ZAGREB – U Zagrebačkoj županiji jedna je nova osoba pozitivna na koronavirus, a u zadnja 24 sata ozdravilo je 14 osoba i trenutno je 59 aktivnih slučaja zaraze.

ČAKOVEC – Dva nova slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su u Međimurskoj županiji, a u protekla 24 sata oporavilo se 10 osoba pa su trenutno 42 aktivna slučaja. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 12 pacijenata.

VARAŽDIN – Jedan novi slučaj zaraze potvrđen je tijekom protekla 24 sata u Varaždinskoj županiji, a oporavile su se četiri osobe i jedna je preminula pa su 54 aktivna slučaja zaraze. U Općoj bolnici Varaždin hospitalizirane 34 osobe, a dvije su na respiratoru.

KOPRIVNICA – U Koprivničko-križevačkoj županiji jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom, a u zadnja 24 sata ozdravile su dvije osobe i trenutno je 11 aktivnih slučaja zaraze dok su hospitalizirane tri osobe.

KRAPINA – Bez novozaraženih koronavirusom je Krapinsko-zagorska županija u kojoj su se u posljednja 24 sata tri osobe oporavile pa je trenutno 17 aktivnih slučaja i u samoizolaciji je 27 osoba. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalaze se četiri pacijenta.

BJELOVAR – Bjelovarsko-bilogorska županija bez novozaraženih je koronavirusom, no jedna je osoba preminula i u samoizolaciji su 74 osobe. U Općoj bolnici Bjelovar na liječenju su dva pacijenta, a još pet ih je na opservaciji.

Ponedjeljak, 21. lipnja 2021. godine

ZAGREB – Broj novooboljelih osoba u Zagrebu prema današnjim podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo je troje. Trenutno je u Zagrebu 79 aktivnih slučajeva.

ZAGREB – Na području Zagrebačke županije zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je danas županijski Stožer. Ozdravilo je 15 osoba, a trenutni broj aktivnih slučajeva je 72.

VARAŽDIN – U Varaždinskoj županiji su tijekom jučerašnjeg dana evidentirana tri nova slučaja zaraze koronavirusom, a istovremeno su se tri osobe oporavile, izvijestio je danas županijski Stožer. Preminula je jedna osoba pozitivna na Covid-19. U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 35 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih su dvije osobe u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru. U Varaždinskoj županiji sada je 58 aktivnih slučaja.

ČAKOVEC – U protekla 24 sata nema pozitivnih nalaza na koronavirus u Međimurskoj županiji, izvijestio je danas županijski Stožer. U protekla 24 sata oporavilo se pet osoba pa je broj pozitivnih osoba na današnji dan 50. U županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 14 pacijenata, a jedan pacijent je na respiratoru.

KRAPINA – Na području Krapinsko -zagorske županije evidentirana je jedna nova osoba pozitivna na koronavirus, izvijestio je danas županijski Stožer. Oporavile su se dvije osobe pa je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze 20. U samoizolaciji se nalazi 36 osoba. U Općoj bolnici Zabok nalaze se četiri pacijenta.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusoma, a ozdravile su dvije osobe, izvijestio je danas županijski Stožer. Na području županije trenutno je aktivno 12 slučajeva bolesti COVID-19, a na bolničkom se liječenju trenutno nalaze tri osobe.

BJELOVAR – Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je danas županijski Stožer. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno su na liječenju tri pacijenta, a u samoizolaciji na području županije nalazi se 87 osoba.

Nedjelja, 20. lipnja 2021. godine

ZAGREB – Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 86 slučajeva zaraze korona virusom. U odnosu na podatke od jučer oboljele su 4 osobe, a ozdravilo ih je 29.

VARAŽDIN – Deset je novih slučajeva zaraze koronavirusom evidentirano u Varaždinskoj županiji tijekom jučerašnjeg dana, a oporavilo se 5 osoba. Testirana je 271 osoba, a aktivnih je 59 slučajeva. U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 35 osoba s težom kliničkom slikom.

ČAKOVEC – U Međimurskoj županiji u protekla 24 sata obrađeno je 95 uzoraka, od čega je evidentirano 6 pozitivnih nalaza na korona virus, što je 6,31% pozitivnih od broja testiranih. U istom se razdoblju oporavilo 5 osoba, pa je broj pozitivnih osoba na današnji dan 57.

KRAPINA – Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su 3 nove osobe pozitivne na koronavirus. Oporavile su se 2 osobe te je trenutno 21 aktivan slučaj.U samoizolaciji se nalaze 22 osobe.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije nema zabilježenih novih slučaja bolesti COVID-19. U protekla 24 sata ozdravile su tri osobe te je trenutno aktivno 14 slučaja bolesti COVID-19.

BJELOVAR – Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata nema potvrđenih novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno su na liječenju 3 pacijenta zaražena koronavirusom, na respiratoru nema pacijenata, a u samoizolaciji se nalazi 78 osoba.

Subota, 19. lipnja 2021. godine

ZAGREB – Broj novooboljelih osoba u Gradu Zagrebu, prema podacima HZJZ, je 10 i trenutno je 108 aktivnih slučaja zaraze. U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području Grada Zagreba u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih korisnika ni djelatnika. Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza testa na koronavirus kod dva učenika osnovnih i tri učenika srednjih škola, izrečena je mjera samoizolacije za 44 učenika osnovnih i 70 učenika srednjih škola.

ZAGREB – Novih osam slučaja zaraze koronavirusom te osam oporavljenih osoba dnevni su podaci o zarazi ovim virusom u Zagrebačkoj županiji. Trenutno je 111 aktivnih slučaja.

ČAKOVEC – U Međimurskoj županiji sedam je novih slučaja zaraze koronavirsuom, a u protekla 24 sata oporavilo se devet osoba pa je trenutno 56 aktivnih slučaja zaraze. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 14 pacijenata, a dva su na invazivnoj respiraciji.

VARAŽDIN – Novih šest slučajeva zaraze koronavirusom evidentirano je u Varaždinskoj županiji, a u zadnja 24 sata oporavilo se 11 osoba i trenutno su 54 aktivna slučajeva. U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 36 osoba, a dva pacijenta su na respiratoru.

KOPRIVNICA – U Koprivničko-križevačkoj županiji jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom, a u protekla 24 sata ozdravilo je pet osoba i trenutno je 17 aktivnih slučaja zaraze. Na bolničkom su liječenju tri osobe.

KRAPINA – Bez novozaraženih koronavirusom je Krapinsko-zagorska županija, a u posljednja 24 sata oporavile su se četiri osobe i trenutno je 20 aktivnih slučaja zaraze dok su u samoizolaciji 23 osobe. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana hospitalizirano je pet pacijenata.

BJELOVAR – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novozaraženih koronavirusom, a u samoizolaciji su 84 osobe. U Općoj bolnici Bjelovar hospitalizirana su četiri pacijenta, a još pet pacijenata je na opservaciji.

Petak, 18. lipnja 2021. godine

ZAGREB – Na području Zagrebačke županije u protekla 24 sata od koronavirusa je oboljelo 7 osoba. Trenutno je aktivno 111 slučajeva.

ČAKOVEC – U protekla 24 sata evidentirano je 12 pozitivnih nalaza na koronavirus u Međimurskoj županiji, izvijestio je danas županijski Stožer. U protekla 24 sata oporavilo se 20 osoba pa je broj pozitivnih osoba 58. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 15 pacijenata, a dva pacijenta su na respiratoru.

KRAPINA – Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su 4 nove osobe pozitivne na koronavirus. Oporavile su se također 4 osobe te su trenutno 24 aktivna slučaja zaraze.

VARAŽDIN – Pet novih slučajeva zaraze koronavirusom evidentirano je u Varaždinskoj županiji tijekom protekla 24 sata. U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 37 osoba, od kojih je troje na respiratoru. Aktivnih slučajeva je 59.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđena su četiri nova slučaja bolesti COVID-19, izvijestio je županijski Stožer. Na području županije trenutno je aktivan 21 slučaj bolesti, ozdravile su četiri osobe, a na bolničkom se liječenju trenutno nalaze četiri osobe.

BJELOVAR – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u protekla 24 sata nema potvrđenih novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je danas županijski Stožer. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno su na liječenju dva pacijenta zaražena koronavirusom, a na opservaciji su tri pacijenta. U samoizolaciji na području županije nalazi se 90 osoba.

Četvrtak, 17. lipnja 2021. godine

ZAGREB – Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 106 slučajeva zaraze korona virusom. U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 11, a ozdravilo 6 osoba.

VARAŽDIN – Jedan novi slučaj zaraze koronavirusom evidentiran je u Varaždinskoj županiji u protekla 24 sata. Preminula je jedna osoba, a trenutačno je 61 aktivni slučaj. U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 37 osoba, od kojih je troje na respiratoru.

ČAKOVEC – Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla evidentirano je 6 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus. Ukupan broj pozitivnih osoba je 67. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 16 pacijenata, 2 su na invazivnoj respiraciji, a preminulih osoba nema.

KRAPINA – Na području Krapinsko – zagorske županije nema evidentiranih novih osoba pozitivnih na koronavirus, priopćeno je u četvrtak, 17. lipnja 2021. godine iz Stožera civilne zaštite. Trenutni broj aktivnih slučajeva iznosi 24. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 6 pacijenata, među kojima je jedna osoba na respiratoru. U posljednja 24 sata nema preminulih.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđen jedan novi slučaj bolesti COVID-19. U protekla 24 sata ozdravila je jedna osoba te je trenutno aktivan 21 slučaj ove bolesti.

BJELOVAR – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u protekla 24 sata nema potvrđenih novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno su na liječenju 4 pacijenta zaražena koronavirusom, a u samoizolaciji se nalazi 115 osoba.

Srijeda, 16. lipnja 2021. godine

ZAGREB – Broj novooboljelih osoba u Gradu Zagrebu prema današnjim podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo je 26. Testirano je 455 osoba. Trenutno su u Zagrebu 144 aktivna slučaja.

ZAGREB – Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivan 101 slučaj zaraze korona virusom. U odnosu na podatke od jučer oboljelo je sedam, a ozdravila je 31 osoba. Mjera samoizolacije izrečena je za dva razredna odjela.

VARAŽDIN – Deset novih slučajeva zaraze koronavirusom evidentirano je u Varaždinskoj županiji tijekom jučerašnjeg dana, izvijestio je danas županijski Stožer. Preminula je jedna osoba pozitivna na Covid-19, a oporavilo se 17 osoba pa je u županiji sada 68 aktivnih slučajeva. U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 39 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je četiri u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru.

ČAKOVEC – U Međimurskoj županiji u protekla 24 sata PCR metodom obrađena su 124 uzoraka, od čega je evidentirano 7 pozitivnih nalaza na korona virus u Međimurskoj županiji, što je 5,64% pozitivnih od broja testiranih. U protekla 24 sata oporavilo se 9 osoba te su u Međimurju trenutno 72 COVID pozitivne osobe.

KRAPINA – Na području Krapinsko – zagorske županije evidentirano je 6 novih osoba pozitivnih na koronavirus te je trenutni broj aktivnih slučajeva 26. U samoizolaciji se nalazi 21 osoba. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 9 pacijenata, među kojima je jedna osoba na respiratoru. U posljednja 24 sata nema preminulih osoba.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđena su četiri nova slučaja bolesti COVID-19, ozdravile su dvije osobe te je trenutno aktivno 20 slučaja ove bolesti.

BJELOVAR – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno su na liječenju 4 pacijenta zaražena koronavirusom, a u samoizolaciji na području županije nalazi se 128 osoba.

Utorak, 15. lipnja 2021. godine

ZAGREB – Na području Zagrebačke županije evidentirana su četiri nova slučaja bolesti COVID-19, a ozdravile su dvije osobe, izvijestio je danas županijski Stožer. Mjera samoizolacije izrečena je za četiri razredna odjela. Trenutno je aktivno 125 slučajeva.

VARAŽDIN – Dva nova slučaja zaraze koronavirusom evidentirana su u Varaždinskoj županiji tijekom jučerašnjeg dana, a preminule su dvije osobe pozitivne na Covid-19, izvijestio je danas županijski Stožer. U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 45 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je pet u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru. Oporavilo se 18 osoba te je u Varaždinskoj županiji sada 76 aktivnih slučaja.

ČAKOVEC – U protekla 24 sata evidentirana su četiri pozitivna nalaza na koronavirus u Međimurskoj županiji, izvijestio je danas županijski Stožer.  U protekla 24 sata oporavilo se devet osoba pa je broj pozitivnih osoba 73. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 19 pacijenata od kojih su dva pacijenta na respiratoru. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

KRAPINA – Na području Krapinsko – zagorske županije evidentirane su dvije nove osobe pozitivne na koronavirus, izvijestio je danas županijski Stožer. Oporavilo se sedam osoba pa je trenutni broj aktivnih slučajeva 26. U samoizolaciji se nalazi 17 osoba. Hospitalizirano je 10 pacijenata među kojima jedna osoba na respiratoru. U posljednja 24 sata nema preminulih COVID pozitivnih osoba.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđen je jedan novi slučaj bolesti COVID-19, a ozdravile su tri osobe, izvijestio je danas županijski Stožer. Na području županije trenutno je aktivno 18 slučaja bolesti COVID-19, a na bolničkom se liječenju nalazi šest osoba.

BJELOVAR – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je danas županijski Stožer.  U Općoj bolnici Bjelovar trenutno su na liječenju tri pacijenta zaražena koronavirusom, a na opservaciji je 10 pacijenata.  U samoizolaciji na području županije nalazi se 147 osoba.

Ponedjeljak, 14. lipnja 2021. godine

ZAGREB – U Zagrebu je u posljednja 24 sata samo jedna novooboljela osoba od covida-19, izvijestio je u ponedjeljak, 14. lipnja 2021. godine Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”. Trenutačno su u gradu Zagrebu 172 aktivna slučaja oboljenja od covida-19.

ZAGREB – U protekla 24 sata na području Zagrebačke županije evidentirana su dva nova slučaja COVID-19, a ozdravilo je 19 osoba, izvijestio je danas županijski Stožer. Mjera samoizolacije izrečena je za jedan razredni odjel. Trenutno su aktivna 123 slučaja.

ČAKOVEC – U protekla 24 sata na području Međimurske županije evidentirana su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je danas županijski Stožer. U protekla 24 sata oporavilo se 14 osoba pa je broj pozitivnih osoba 78. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 19 pacijenata dok su dva pacijenta na respiratoru. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

VARAŽDIN – U Varaždinskoj županiji je u posljednja 24 sata evidentiran jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, dok je 13 osoba ozdravilo. Preminule su dvije osobe pozitivne na Covid-19. U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 49 osoba, od kojih su dvije osobe na respiratoru.

KRAPINA – Na području Krapinsko – zagorske županije evidentirana je jedna nova osoba pozitivna na koronavirus, izvijestio je danas županijski Stožer. Oporavile su se tri osobe pa trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze 31. U samoizolaciji se nalazi 11 osoba. Hospitalizirano je 10 pacijenata među kojima jedna osoba na respiratoru. U posljednja 24 sata nema preminulih COVID pozitivnih osoba.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije nema novih slučajeva bolesti COVID-19. Trenutno je aktivno 20 slučajeva, a na bolničkom se liječenju nalazi šest osoba.

BJELOVAR – Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata nema potvrđenih novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna osoba je preminula, priopćili su danas iz županijskog Stožera civilne zaštite. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno su na liječenju četiri pacijenta zaražena  koronavirusom, a na opservaciji je sedam pacijenta. U samoizolaciji na području županije nalazi se 181 osoba.

Nedjelja, 13. lipnja 2021. godine

ZAGREB – Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo je osam. Zbog pozitivnog nalaza testa na korona virus kod jednog učenika srednje škole, mjera samoizolacije izrečena je za 21 učenika. U karanteni Grada Zagreba ne nalazi se niti jedna osoba. Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim punktovima u Gradu Zagrebu cijepljeno je 5.416 osoba. Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 237 aktivnih slučajeva.

ZAGREB – Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 140 slučajeva zaraze korona virusom. U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 12, a ozdravilo 18 osoba.

ČAKOVEC – Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata PCR metodom obrađeno je 129 uzoraka, od čega je evidentirano 7 pozitivnih nalaza na korona virus, dok je brzim antigenskim testovima testirano 230 osoba te su evidentirana 2 pozitivna slučajeva. U protekla 24 sata oporavilo se 11 osoba te je u Međimurju aktivno 90 slučajeva.

VARAŽDIN – Nakon što je jučer testirano 275 osoba, u Varaždinskoj županiji je evidentirano osam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminula je jedna Covid pozitivna osoba. Ozdravilo je 11 osoba i u županiji je sada 108 aktivnih slučajeva.

KRAPINA – Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata nisu evidentirane nove osobe pozitivne na koronavirus. Oporavilo se 6 osoba te trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko – zagorske županije iznosi 33. U samoizolaciji se nalazi 11 osoba.

KRAPINA – Na području Krapinsko – zagorske županije u protekla 24 sata nisu evidentirane nove osobe pozitivne na koronavirus. Trenutni broj aktivnih slučajeva iznosi 33, a u  samoizolaciji se nalazi 11 osoba. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 11 pacijenata pozitivnih na SARS CoV-2, među kojima 1 osoba na respiratoru. U posljednja 24 sata nema preminulih COVID pozitivnih osoba.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđen je jedan novi slučaj bolesti COVID-19, ozdravile su tri osobe te su trenutno aktivna 24 slučaja ove bolesti COVID-19.

BJELOVAR – Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata nema potvrđenih novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno je na liječenju 5 pacijenta zaraženih koronavirusom od kojih je 1 na respiratoru. U samoizolaciji na se nalazi 158 osoba.

Subota, 12. lipnja 2021. godine

ZAGREB – U Gradu Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježena 21 novooboljela osoba koronavirusom, a 36 osoba se oporavilo i trenutno je 237 aktivnih slučajeva zaraze. Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza testa na koronavirus kod dva učenika srednjih škola, mjera samoizolacije izrečena je za 46 učenika srednjih škola. U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području Grada Zagreba nisu dijagnosticirani novooboljeli djelatnici ni korisnici.

ZAGREB – U Zagrebačkoj županiji 14 je novih osoba pozitivnih na koronavirus, a u zadnja 24 sata ozdravilo je 20 osoba i trenutno je 191 aktivan slučaj zaraze.

ČAKOVEC – U Međimurskoj županiji pet je novooboljelih osoba koronavirusom, a u protekla 24 sata oporavilo se 14 osoba pa su trenutno 92 aktivna slučaja zaraze. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 19 pacijenata, a jedan je na invazivnoj respiraciji.

VARAŽDIN – Nova tri slučaja zaraze evidentirana su u Varaždinskoj županiji, a u posljednja 24 sata ozdravila je 21 osoba pa je trenutno 112 aktivnih slučaja zaraze. Na bolničkom je liječenju u Općoj bolnici Varaždin 59 osoba, a tri su pacijenata na respiratoru.

KRAPINA – U Krapinsko-zagorskoj županiji zabilježene su tri nove osobe pozitivne na koronavirus, a u zadnja 24 sata oporavilo se devet osoba i jedna je osoba preminula pa je trenutno 39 aktivnih slučajeva i u samoizolaciji je devet osoba. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana hospitalizirano je 11 pacijenata, od kojih je jedan na respiratoru.

KOPRIVNICA – U Koprivničko-križevačkoj županiji potvrđena su tri nova slučaja zaraze, a u posljednja 24 sata ozdravilo je šest osoba. Trenutno je 26 aktivnih slučaja zaraze, a na bolničkom je liječenju pet osoba.

BJELOVAR – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučaja zaraze koronavirusom, a u samoizolaciji je 221 osoba. U Općoj bolnici Bjelovar na liječenju je pet pacijenata, od kojih je jedan na respiratoru, a još su tri pacijenta na opservaciji.

Petak, 11. lipnja 2021. godine

ZAGREB – Novih 15 osoba pozitivnih na koronavirus potvrđeno je u Zagrebačkoj županiji, a u zadnja 24 sata ozdravile su dvije osobe. Trenutno je 197 aktivnih slučajeva zaraze.

ČAKOVEC – U Međimurskoj županiji evidentirano je 10 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u posljednja 24 sata oporavilo se devet osoba i jedna je osoba preminula pa je trenutno 101 aktivan slučaj zaraze. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitaliziran je 21 pacijent, a jedan je na invazivnoj respiraciji.

VARAŽDIN – U Varaždinskoj je županiji tijekom 24 sata evidentirano devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, a ozdravilo je 15 osoba pe je trenutno 130 aktivnih slučajeva zaraze. U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 59 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih su tri na respiratoru.

KRAPINA – Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su dvije nove osobe pozitivne na koronavirus. Oporavilo se pet osoba te je trenutno aktivno 46 slučajeva zaraze U posljednja 24 sata preminula je jedna COVID pozitivnih osoba.

BJELOVAR – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji pet je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u samoizolaciji su 222 osobe. U Općoj bolnici Bjelovar hospitalizirano je šest pacijenata, od kojih je jedan na respiratoru, a na opservaciji je još 10 pacijenata.

KOPRIVNICA – Nova tri slučaja bolesti COVID-19 potvrđena su u Koprivničko-križevačkoj županiji, a isto toliko osoba se u posljednja 24 sata oporavilo. Aktivno je 29 slučajeva, a sedam je osoba hospitalizirano.

Četvrtak, 10. lipnja 2021. godine

ZAGREB – Na području Zagrebačke županije od koronavirusa oboljelo je u posljednja 24 sata 29 osoba. Trenutno su aktivna 184 slučaja.

ČAKOVEC – U Međimurskoj županiji 19 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u posljednja 24 sata oporavilo se 18 osoba pa je trenutno koronavirusom zaražena 101 osoba. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 23 pacijenta.

VARAŽDIN – U Varaždinskoj županiji u posljednja 24 sata evidentirano je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin su 63 osobe, od kojih su dvije osobe na respiratoru. Aktivnih slučajeva je 136, a preminulih osoba nije bilo.

KRAPINA – U Krapinsko-zagorskoj županiji evidentirane su dvije nove osobe pozitivne na koronavirus, a u zadnja 24 sata isto toliko se osoba oporavilo pa je trenutno 49 aktivnih slučajeva zaraze dok su u samoizolaciji 42 osobe. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana hospitalizirano je 15 pacijenata, a jedan je na respiratoru.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđeno je sedam novih slučajeva bolesti COVID-19, priopćeno je u četvrtak, 10. lipnja 2021.godine iz Stožera civilne zaštite. Trenutno je aktivno 30 slučajeva, a na bolničkom se liječenju nalazi devet osoba.

BJELOVAR – Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je u četvrtak, 10. lipnja 2021. godine Stožer civilne zaštite. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno je na liječenju sedam pacijenta, od kojih je jedan na respiratoru. U samoizolaciji na području županije nalazi se 186 osoba.

Srijeda, 09. lipnja 2021. godine

ZAGREB – U Gradu Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno 60 novooboljelih osoba koronavirusom, a broj potencijalno oporavljenih je 30 pa su trenutno u Gradu Zagrebu 293 aktivna slučaja zaraze. U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području Grada Zagreba u protekla 24 sata dijagnosticiran je jedan novooboljeli djelatnik. Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza testa na koronavirus kod jednog učenika osnovne škole, mjera samoizolacije izrečena je za 14 učenika. Tijekom jučerašnjeg dana na punktovima za masovno cijepljenje Grada Zagreba procijepljena je 4.031 osoba.

ZAGREB – Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 164 slučaja zaraze korona virusom. U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 8, a ozdravilo 35 osoba. Mjera samoizolacije izrečena je učenicima jednog razredna odjela.

ČAKOVEC – Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađena su 224 uzorka, od čega su evidentirana 24 pozitivna nalaza na korona virus, ili 10,7% pozitivnih od broja testiranih. Brzim Antigenskim testovima evidentiran je 1 pozitivan nalaz. U protekla 24 sata oporavilo se 12 osoba te je broj COVID pozitivnih osoba u Međimurju županiji na današnji dan 101.

VARAŽDIN – U Varaždinskoj županiji potvrđeno je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u posljednja 24 sata umrle su dvije osobe, priopćili su u srijedu iz Stožera civilne zaštite. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin su 62 osobe s težom kliničkom slikom, od kojih su tri pacijenta na respiratoru.

KRAPINA – Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su četiri nove osobe pozitivne na koronavirus. Oporavile su se također četiri osobe te je trenutno 49 aktivnih slučajeva zaraze. U samoizolaciji se nalaze 94 osobe.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđena su tri nova slučaja bolesti COVID-19, priopćili su u srijedu, 09. lipnja 2021. godine iz Stožera civilne zaštite. Trenutno je aktivno 27 slučajeva, a na bolničkom se liječenju nalazi 11 osoba.

BJELOVAR – Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata potvrđeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom.
U Općoj bolnici Bjelovar trenutno je na liječenju pet pacijenta, od kojih je jedan na respiratoru. U samoizolaciji se nalazi 185 osoba.

Utorak, 08. lipnja 2021. godine

ZAGREB – U Zagrebačkoj županiji su u posljednja 24 sata zabilježene dvije novooboljele osobe od covida-19, priopćio je u utorak, 08. lipnja 2021. godine Stožer civilne zaštite. Trenutno je aktivan 191 slučaj. Mjera samoizolacije izrečena je učenicima tri razredna odjela.

ČAKOVEC – Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata evidentirano je 10 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus, pa je broj aktivnih slučajeva 89. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 29 pacijenata, na invazivnoj respiraciji nema nijednog, a nema niti preminulih osoba.

VARAŽDIN – Novih 14 slučajeva zaraze koronavirusom evidentirano je u Varaždinskoj županiji tijekom 24 sata, a preminulih osoba nije bilo.
Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 65 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih su tri osobe na respiratoru.

KRAPINA – Na području Krapinsko – zagorske županije evidentirane su 4 nove osobe pozitivne na koronavirus, te je trenutni broj aktivnih slučajeva 49. U samoizolaciji se nalazi 96 osoba. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 16 pacijenata, među kojima su 2 na respiratoru, a preminulih nema.

KOPRIVNICA – U Koprivničko-križevačkoj županiji potvrđeno je šest novih slučajeva koronavirusa, a u zadnja 24 sata ozdravilo je sedam osoba i trenutno su 33 aktivna slučaja zaraze. Na bolničkom je liječenju 11 osoba.

BJELOVAR – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ni danas nema novozaraženih koronavirusom, a u samoizolaciji je 175 osoba. U Općoj bolnici Bjelovar na liječenju su četiri pacijenta, od kojih je jedan na respiratoru dok je još devet pacijenata na opservaciji.

Ponedjeljak, 07. lipnja 2021. godine

ZAGREB – U Gradu Zagrebu, prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo je osam novozaraženih, od 438 testiranih. Trenutno je 281 aktivan slučaj.

ZAGREB – Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 227 slučajeva zaraze korona virusom. U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 6, a ozdravilo 27 osoba. Mjera samoizolacije izrečena je učenicima jednog razrednog odjela.

ČAKOVEC – U protekla 24 sata evidentiran je jedan pozitivan nalaz na korona virus u Međimurskoj županiji. Oporavilo se 18 osoba te je broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan 101.

VARAŽDIN – U Varaždinskoj županiji su tijekom jučerašnjeg dana na koronavirus testirane 242 osobe, od kojih je 12 osoba bilo pozitivno. Ozdravile su 23 osobe, na liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 68 bolesnika s težom kliničkom slikom, od kojih su tri osobe na respiratoru. Od sutra do subote, 12. lipnja 2021. godine, će u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu ponovno biti organizirano masovnije cijepljenje za građane.

KRAPINA – Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su 2 nove osobe pozitivne na koronavirus. Oporavile su se 3 osobe te je trenutno 50 aktivnih slučajeva zaraze 50. U samoizolaciji se nalazi 109 osoba.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije nema novih slučajeva bolesti COVID-19. U protekla 24 sata ozdravilo je sedam osoba, na bolničkom se liječenju nalazi deset osoba, a trenutno su aktivna 34 slučaja ove bolesti.

BJELOVAR – Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata nema potvrđenih novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno je na liječenju 5 pacijenata zaraženih koronavirusom od kojih je 1 na respiratoru, a u samoizolaciji su 233 osobe.

Nedjelja, 06. lipnja 2021. godine

ZAGREB – Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u gradu Zagrebu ukupno je u protekla 24 sata zabilježeno 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze u glavnome gradu iznosi 384. U protekla 24 sata u Nastavnom zavodu Dr. Andrija Štampar obrađeno je 497 uzoraka, od kojih su 23 nalaza bila pozitivna. Tijekom proteklog dana, zbog pozitivnog nalaza testa na korona virus kod tri učenika i dva nastavnika osnovnih te dva učenika srednjih škola, mjera samoizolacije izrečena je za 88 učenika osnovnih i 21 učenika srednjih škola.

ZAGREB – Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 248 slučajeva zaraze korona virusom. U odnosu na podatke od jučer oboljela je 31, a ozdravila 61 osoba. Mjera samoizolacije izrečena je učenicima dva razredna odjela.

ČAKOVEC – U Međimurskoj županiji su u protekla 24 sata obrađena 203 uzorka, od čega je evidentirano 18 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2, što je 8,86% pozitivnih od broja testiranih. Oporavilo se 19 osoba, a broj pozitivnih u ovoj županiji danas je 116.

VARAŽDIN – U Varaždinskoj županiji je tijekom jučerašnjeg dana na koronavirus testirano 295 osoba, a evidentirano je 18 novih slučajeva zaraze. Jedna osoba pozitivna na COVID-19 je preminula. U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 66 osoba s težom kliničkom slikom, a tijekom jučerašnjeg dana ozdravile su 32 osobe.

KRAPINA – Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 6 novih osoba pozitivnih na koronavirus. Oporavile su se 4 osobe te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze 51. U samoizolaciji se nalazi 111 osoba. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 18 pacijenata pozitivnih na SARS CoV-2, među kojima nema osoba na respiratoru.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđen jedan novi slučaj bolesti COVID-19 te je trenutno aktivan 41 slučaj ove bolesti. U protekla 24 sata ozdravilo je devet osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi deset osoba.

BJELOVAR – Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata potvrđeno je 7 novih slučaja zaraze koronavirusom. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno su na liječenju 3 pacijenta zaražena koronavirusom od kojih je 1 na respiratoru, a u samoizolaciji na području županije nalazi se 285 osoba.

Subota, 05. lipnja 2021. godine

ZAGREB – U Zagrebu su evidentirane 52 novooboljele osobe. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 40 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 108 osoba.

ZAGREB – Na području Zagrebačke županije dva su nova slučaja zareze koronavirusom, a ozdravilo je  27 osoba, izvijestio je danas županijski Stožer. Trenutno su na području županije aktivna 278 slučaja.

VARAŽDIN – U Varaždinskoj županiji je tijekom 24 sata evidentirano 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a nije bilo preminulih osoba, izvijestio je danas županijski Stožer. Ozdravilo je 28 osoba, a smanjen je i broj osoba na bolničkom liječenju. U Općoj bolnici Varaždin nalazi se 67 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je šest osoba na respiratoru.

ČAKOVEC –  U protekla 24 sata evidentirano je osam pozitivnih nalaza na koronavirus u Međimurskoj županiji, izvijestio je danas županijski Stožer. U protekla 24 sata oporavila se 41 osoba pa je broj pozitivnih osoba 117. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 30 pacijenata, a na invazivnoj respiraciji nema pacijenata. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

KRAPINA – Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je sedam novih osoba pozitivnih na koronavirus.  Oporavilo se 10 osoba pa je trenutni broj aktivnih slučajeva 49. U samoizolaciji se nalazi 98 osoba. Hospitalizirano je 18 pacijenata među kojima nema osoba na respiratoru. U posljednja 24 sata preminula je jedna osoba.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđeno je 11 novih slučajeva bolesti COVID-19, a ozdravile su četiri osobe, izvijestio je danas županijski Stožer. Na području županije trenutno je aktivno 49 slučajeva bolesti COVID-19, a na bolničkom se liječenju nalazi deset osoba.

BJELOVAR – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno su na liječenju četiri  pacijenta od kojih je jedan na respiratoru. U posljednja 24 sata preminula je jedna osoba. U samoizolaciji na području županije nalazi se 268 osoba.

Petak, 04. lipnja 2021. godine

ZAGREB – U Gradu Zagrebu, prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, je 19 novozaraženih. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju Nastavnog zavoda ”Dr. Andrija Štampar” nije bilo PCR testiranja. Trenutno je u gradu 418 aktivnih slučajeva.

ZAGREB – Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata oboljelo je 19 osoba, priopćeno je u petak, 06. lipnja 2021. godine iz Stožera civilne zaštite. Trenutno su aktivna 303 slučaja.

VARAŽDIN – U Varaždinskoj županiji tijekom 24 sata evidentirano je 14 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze se 74 osobe, od kojih je 6 na respiratoru, a u posljednja 24 sata preminule su dvije osobe.

ČAKOVEC – Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata nema evidentiranih pozitivnih slučajeva, dok je iz drugih županija prijavljen 1 pozitivan slučaj, pa je aktivnih slučajeva 150. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 29 pacijenata, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji, niti preminulih osoba.

ZABOK – U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije zabilježeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, sedam osoba je ozdravilo, a jedna osoba je preminula, rečeno je danas na konferenciji za medije županijskog Stožera civilne zaštite. Na području županije ukupno je aktivno još 52 slučaja dok je 20 osoba hospitalizirano. Ravnatelj OB Zabok Tihomir Vančina najavio je da jedinica intenzivnog liječenja i kirurgija u ponedjeljak počinju raditi normalno. S dolaskom lijepog vremena i boljih pokazatelja o padu broja zaraženih, sve je manji interes za cijepljenje, stoga iz županijskog Stožera apeliraju na građane da se dođu cijepiti jer je to i dalje najsigurnija zaštita protiv koronavirusa. Dr. Gordana Popijač Cesar iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo rekla je da je cijepljenje sada puno brže i jednostavnije te da, nakon naručivanja, već drugi dan se može doći po prvu dozu. Inače, prvom dozom procijepljeno je 38 % odraslog stanovništva, drugom dozom 18,6%.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije nema novih slučajeva bolesti COVID-19, priopćeno je u petak, 04. lipnja 2021. godine iz Stožera civilne zaštite. Trenutno su aktivna 42 slučaja, a na bolničkom se liječenju nalazi deset osoba.

BJELOVAR – Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata nema potvrđenih novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno je na liječenju osam pacijenata zaraženih koronavirusom.

Četvrtak, 03.lipnja 2021. godine

ZAGREB – Ukupan broj novooboljelih osoba u Gradu Zagrebu, prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo je 71. Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim punktovima cijepljeno je 6.717 osoba. Trenutno je u gradu 485 aktivnih slučajeva.

ZAGREB – Na području Zagrebačke županije evidentirana su 63 nova slučaja COVID-19, a ozdravilo je  57 osoba, izvijestio je danas županijski Stožer. Samoizolacija je izrečena učenicima jednog razreda. Trenutno je aktivan 291 slučaj.

ČAKOVEC – U protekla 24 sata evidentirano je 19 pozitivnih nalaza na koronavirus u Međimurskoj županiji, izvijestio je danas, županijski Stožer civilne zaštite. U protekla 24 sata oporavilo se 9 osoba pa je broj pozitivnih osoba 166.  U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 29 pacijenata.

KRAPINA – Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su četiri nove osobe pozitivne na koronavirus, izvijestio je danas županijski Stožer. Oporavila se jedna osoba pa je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze  55. U samoizolaciji se nalazi 101 osoba. Hospitalizirana su 24 pacijenta među kojima dvije osobe na respiratoru.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđeno je 11 novih slučajeva bolesti COVID-19, a ozdravilo je pet osoba, izvijestio je danas županijski Stožer. Na području županije trenutno su aktivna 53 slučajeva bolesti, a na bolničkom se liječenju nalazi deset osoba.

BJELOVAR – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je danas županijski Stožer. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno je na liječenju 10 pacijenata zaraženih koronavirusom od kojih je dvoje na respiratoru, a na opservaciji je osam  pacijenata. U samoizolaciji na području županije nalazi se 299 osoba.

Srijeda, 02. lipnja 2021. godine

ZAGREB – U Zagrebu je, prema podatcima HZJZ-a, 86 novooboljelih osoba od Covid-19, a oporavilo se 70 osoba. U gradu je trenutno 495 aktivnih slučajeva zaraze. Djelatnici Službe za epidemiologiju kontaktirali su 75 novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 211 osoba. Tijekom proteklog dana, zbog pozitivnog nalaza kod šest učenika i jednog nastavnika osnovnih te dva učenika srednjih škola, mjera samoizolacije izrečena je za 115 učenika osnovnih te 38 učenika srednjih škola. Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim punktovima u gradu Zagrebu cijepljene su 7.104 osobe.

ZAGREB – Na području Zagrebačke županije 20 je novih slučajeva zaraze COVID-19, a ozdravila je 51 osoba, izvijestio je danas, županijski Stožer civilne zaštite. Samoizolacija je izrečena učenicima četiri razreda. Trenutno su aktivna 234 slučaja.

VARAŽDIN – U Varaždinskoj županiji tijekom 24 sata evidentirana su 43 nova slučaja zaraze koronavirusom. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 79 osoba s težom kliničkom slikom, u jedinicama intenzivnog liječenja se nalazi 10 osoba, od kojih osam na respiratoru, a u posljednja 24 sata preminule su dvije osobe pozitivne na COVID-19. Aktivnih slučajeva je 199.

ČAKOVECPrema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije evidentirano je 30 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus, a broj aktivnih slučajeva je 157. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 37 pacijenata, a na invazivnoj respiraciji nema nijednog. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

KRAPINA – Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 10 novih osoba pozitivnih na koronavirus, izvijestio je danas županijski Stožer. Oporavilo se 11 osoba pa je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze 52. U samoizolaciji se nalazi 87 osoba. U Općoj bolnici Zabok nalazi se 25 pacijenata među kojima dvije osobe na respiratoru.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđeno je 14 novih slučajeva bolesti COVID-19, a ozdravilo je devet osoba, izvijestio je danas, županijski Stožer civilne zaštite. Na području županije trenutno je aktivno 47 slučajeva bolesti COVID-19, a na bolničkom se liječenju nalazi 12 osoba.

BJELOVAR – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno je na liječenju devet pacijenata zaraženih koronavirusom od kojih je dvoje na respiratoru, a na opservaciji je šest  pacijenata. U samoizolaciji na području županije nalazi se 239 osoba.

Utorak, 01. lipnja 2021. godine

ZAGREB – Ukupan broj novooboljelih osoba u Gradu Zagrebu, prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo je 69, a u protekla 24 sata od korona virusa oporavilo se 75 osoba. U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata nema novooboljelih osoba. U gradu je trenutno 487 aktivnih slučajeva zaraze.

ZAGREB – Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata od koronavirusa su oboljele dvije osobe. Trenutno je aktivno 265 slučajeva. Samoizolacija je izrečena učenicima jednog razreda.

ČAKOVEC – Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata je evidentirano 8 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 42 pacijenta, a na invazivnoj respiraciji nema nijednog. U protekla 24 sata nema ni preminulih osoba.

VARAŽDIN – U Varaždinskoj županiji tijekom 24 sata evidentirano je 13 novih slučaja zaraze koronavirusom. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze se 93 osobe, od kojih 9 na respiratoru, a preminula je jedna osoba.

KRAPINA – Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je pet novih osoba pozitivnih na koronavirus. Oporavilo se devet osoba pa je trenutni broj aktivnih slučajeva  53. U samoizolaciji se nalazi 114 osoba. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalaze se 22 pacijenta među kojima tri osobe na respiratoru. U posljednja 24 sata nema preminulih osoba. Također, od srijede, 02. lipnja 2021. godine vrijeme uzimanja uzorka za testiranje u šatoru kod Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana je radnim danom i subotom od 07,00 do 09,00 sati, dok se nedjeljom ne vrše testiranja.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđena su tri nova slučaja bolesti COVID-19, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite u utorak, 1. lipnja 2021. godine. Trenutno su aktivna 42 slučaja, a na bolničkom se liječenju nalazi 14 osoba.

BJELOVAR -Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata potvrđena su 3 nova slučaja zaraze koronavirusom. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno je na liječenju 14 pacijenta, od kojih su 2 na respiratoru, a preminula je jedna osoba. U samoizolaciji se nalaze 273 osobe.

Ponedjeljak, 31. svibnja 2021. godine

ZAGREB – Ukupan broj novooboljelih u Gradu Zagrebu je 14 po podatcima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. U Karanteni Grada Zagreba ne nalazi se niti jedna osoba. Trenutno su 573 aktivna slučaja.

ZAGREB – Na području Zagrebačke županije evidentirano je devet novih slučajeva zaraze COVID-19, a ozdravilo je 78 osoba, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. Trenutno je aktivno 339 slučajeva.

VARAŽDIN – Na području Varaždinske županije 22 su nova slučaja zaraze od 332 analizirana uzorka, izvijestio je danas županijski Stožer. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 97 osoba s težom kliničkom slikom. Preminule su dvije osobe.

ČAKOVEC – U protekla 24 sata evidentirana su četiri pozitivna nalaza na koronavirus u Međimurskoj županiji, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. U protekla 24 sata oporavilo se 18 osoba pa je broj pozitivnih osoba na današnji dan 153. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitaliziran je 51 pacijent pozitivan na ovaj virus.

KRAPINA – Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su dvije nove osobe pozitivne na koronavirus, izvijestio je danas županijski Stožer. Oporavilo se 25 osoba pa je trenutni broj aktivnih slučajeva 57. Ukupno su hospitalizirana 22 pacijenta među kojima tri osobe na respiratoru. U posljednja 24 sata preminule su četiri osobe.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije nema novih slučajeva bolesti COVID-19, a ozdravilo je 11 osoba, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite.  Na području županije trenutno su aktivna 52 slučaja bolesti COVID-19, a na bolničkom se liječenju nalazi 15 osoba.

BJELOVAR – Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata nije bilo potvrđenih novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je danas županijski Stožer. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno je na liječenju 16 pacijenata zaraženih koronavirusom, od kojih je njih dvoje na respiratoru, a na opservaciji je 10 pacijenata. U samoizolaciji na području županije nalazi se 210 osoba.

Nedjelja, 30. svibnja 2021. godine

ZAGREB – Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podatcima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo je 52. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 66 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 208 osoba. Tijekom protekloga dana, zbog pozitivnoga nalaza testa kod četiri učenika osnovnih škola, mjera samoizolacije izrečena je za 44 učenika. Tijekom jučerašnjeg dana na cjepnim punktovima u Zagrebu, cijepljeno je 2.136 osoba, a trenutačno je u gradu 637 aktivnih slučajeva.

ZAGREB – Na području Zagrebačke županije evidentirano je 35 novih slučajeva COVID-19, a ozdravilo je 111 osoba, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. Mjera samoizolacije izrečena je za dva  razredna odjela. Trenutno je aktivno 408 slučajeva.

VARAŽDIN – U Varaždinskoj županiji su tijekom 24 sata evidentirana 22 nova slučaja zaraze koronavirusom.  Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 97 osoba s težom kliničkom slikom, u jedinicama intenzivnog liječenja nalazi se osam osoba, od kojih sedam na respiratoru, a u posljednja 24 sata preminule su dvije osobe. Aktivnih slučajeva je 239.

ČAKOVEC – U protekla 24 sata evidentirano je 22 pozitivna nalaza na koronavirus u Međimurskoj županiji, izvijestio je danas županijski Stožer. U protekla 24 sata oporavilo se 27 osoba pa je broj pozitivnih na današnji dan 167. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 50 pacijenata, nema pacijenata na respiratoru.

KRAPINA – Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su četiri nove osobe pozitivne na koronavirus. Oporavilo se 26 osoba pa je  trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze 80. Hospitalizirano je 26 pacijenata među kojima sedam osoba na respiratoru.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđena su četiri nova slučaja bolesti COVID-19, a ozdravilo je 14 osoba, izvijestio je županijski Stožer. Na području županije trenutno su aktivna 63 slučaja bolesti COVID-19, a na bolničkom se liječenju nalazi 15 osoba.

BJELOVAR – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je danas županijski Stožer. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno je na liječenju 15 pacijenata zaraženih koronavirusom od kojih je jedan na respiratoru, a na opservaciji su tri pacijenta. U samoizolaciji na području županije nalazi se 246 osoba.

Subota, 29. svibnja 2021. godine

ZAGREB  – Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo ukupan broj novozaraženih osoba u Zagrebu je 84. U Karanteni Grada Zagreba ne nalazi se niti jedna osoba. Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim punktovima u Gradu Zagrebu, cijepljena je 5.481 osoba. Trenutno je u gradu Zagrebu 637 aktivnih slučajeva.

ZAGREB – Na području Zagrebačke županije u protekla 24 sata evidentirano je 38 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u subotu, 29. svibnja 2021. godine Stožer civilne zaštite. Trenutno su aktivna 484 slučaja.

ČAKOVEC – U Međimurskoj županiji 16 je novopozitivnih na koronavirus, izvijestio je u subotu, 29. svibnja 2021. godine Stožer civilne zaštite. Broj aktivnih slučajeva u Međimurju je 171.

VARAŽDIN – U Varaždinskoj županiji je tijekom 24 sata evidentirano 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 99 osoba, od kojih je 10 na respiratoru, a u posljednja 24 sata preminula je jedna osoba.

KRAPINA – Na području Krapinsko – zagorske županije evidentirano je pet novih osoba pozitivnih na koronavirus. Trenutni broj aktivnih slučajeva je 102, a u samoizolaciji se nalazi 180 osoba. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 25 pacijenata, među kojima ih je pet na respiratoru. Nema preminulih osoba.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđena su četiri nova slučaja bolesti COVID -19, izvijestio je danas Stožer civilne zaštite. Trenutno su aktivna 74 slučaja, a na bolničkom se liječenju nalazi 16 osoba. U OB Koprivnica preminule su dvije osobe.

BJELOVAR – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u protekla 24 sata potvrđeno je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćili su iz Stožera civilne zaštite. U Općoj bolnici Bjelovar je na liječenju 16 pacijenata, od kojih je jedan na respiratoru. U samoizolaciji se nalazi 329 osoba.

Petak, 28. svibnja 2021. godine

ZAGREB – Ukupan broj novooboljelih osoba u Gradu Zagrebu, prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo je 77, a testirano je 522 osoba. Trenutno je u Zagrebu 747 aktivnih slučajeva.

ZAGREB – Na području Zagrebačke županije evidentirano je 28 novih slučajeva COVID-19, a ozdravilo je 10 osoba, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. Mjera samoizolacije izrečena je za dva  razredna odjela. Trenutno je aktivno 498 slučajeva.

VARAŽDIN – U Varaždinskoj županiji je tijekom 24 sata evidentiran 31 novi slučaj zaraze koronavirusom.  Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze se 103 osobe s težom kliničkom slikom, u jedinicama intenzivnog liječenja na respiratoru se nalazi 11 osoba, a u posljednja 24 sata nije bilo preminulih osoba pozitivnih na COVID-19.  Aktivnih slučajeva je 264.

ČAKOVEC – U protekla 24 sata evidentirano je 25 pozitivnih nalaza na koronavirus u Međimurskoj županiji, izvijestio je danas, županijski Stožer civilne zaštite. U protekla 24 sata oporavile su se 22 osobe pa je broj pozitivnih osoba 176.  U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 50 pacijenata, dok je jedan pacijent na respiratoru. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

KRAPINA – Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su tri nove osobe pozitivne na koronavirus, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. Oporavilo se 27 osoba pa je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze 128. U samoizolaciji se nalazi 206 osoba. Ukupno je hospitalizirano 24 pacijenta među kojima je pet osoba na respiratoru. U posljednja 24 sata nema preminulih osoba COVID 19 infekcijom.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđeno je devet novih slučajeva bolesti COVID-19, a ozdravilo je 16 osoba. Na području županije trenutno je aktivno 83 slučajeva bolesti, a na bolničkom se liječenju nalaze 22 osobe.

BJELOVAR – Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata potvrđeno je šest novih slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je danas županijski Stožer. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno je na liječenju 19 pacijenta zaraženih koronavirusom od kojih je jedan na respiratoru, a na opservaciji je osam pacijenta. U samoizolaciji na području županije nalazi se 310 osoba.

Četvrtak, 27. svibnja 2021. godine

ZAGREB – Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu prema podacima HZJZ-a je 95, priopćeno je u četvrtak, 27. svibnja 2021. godine. U domovima za starije i nemoćne osobe u protekla 24 sata nema novooboljelih osoba. Mjera samoizolacije izrečena je za 90 učenika osnovnih i 61 učenika srednjih škola. Trenutno su u gradu Zagrebu 794 aktivna slučaja.

ZAGREB – U protekla 24 sata na području Zagrebačke županije evidentiran je 61 novi slučaj bolesti COVID-19, a ozdravila je 21 osoba, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. Mjera samoizolacije izrečena je za tri razredna odjela. Trenutno je aktivan 481 slučaj.

VARAŽDIN – U Varaždinskoj županiji je tijekom 24 sata evidentiran 41 novi slučaj zaraze koronavirusom, priopćeno je u četvrtak, 27. svibnja 2021. godine iz Stožera civilne zaštite. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 116 osoba, od kojih je 9 na respiratoru, a u posljednja 24 sata nije bilo preminulih osoba. Aktivnih slučajeva je 287.

ČAKOVEC – U protekla 24 sata evidentirano je 14 pozitivnih nalaza na koronavirus u Međimurskoj županiji, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. U protekla 24 sata oporavilo se 29 osoba pa je broj pozitivnih osoba 173. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 53 pacijenta dok je jedan pacijent na respiratoru. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

KRAPINA – Na području Krapinsko – zagorske županije evidentirane su 4 nove osobe pozitivne na koronavirus, priopćeno je u četvrtak, 27. svibnja 2021. godine iz Stožera civilne zaštite. Trenutni broj aktivnih slučajeva je 152, a u samoizolaciji se nalazi 286 osoba. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 21 pacijent, među kojima su 3 na respiratoru. U posljednja 24 sata nema preminulih osoba.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđeno je 23 novih slučajeva bolesti COVID-19, a ozdravilo je deset osoba, izvijestio je danas županijski Stožer. Na području županije trenutno je aktivno 90 slučajeva bolesti, a na bolničkom se liječenju nalaze 23 osobe.

BJELOVAR – Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata potvrđeno je osam novih slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno je na liječenju 16 pacijenta zaraženih koronavirusom od kojih je jedan na respiratoru, a na opservaciji je sedam pacijenta. U posljednja 24 sata tri osobe preminule su s koronavirusom. U samoizolaciji na području županije nalaze se 302 osobe.

Srijeda, 26. svibnja 2021. godine

ZAGREB – Broj novooboljelih osoba u Gradu Zagrebu, prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo je 127, od obavljenih 831 testiranja. Trenutno su u gradu Zagrebu 794 aktivna slučaja.

ZAGREB – Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata evidentirano je 27 novih slučajeva  zaraze COVID-19, a ozdravilo je 88 osoba, izvijestio je danas županijski Stožer. Mjera samoizolacije izrečena je za tri razredna odjela. Trenutno je aktivan 441 slučaj.

VARAŽDIN – U Varaždinskoj županiji je tijekom 24 sata evidentirano 50 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze se 123 osobe s težom kliničkom slikom, u jedinicama intenzivnog liječenja nalazi se 11 osoba, od kojih 10 na respiratoru, a u posljednja 24 sata preminule su dvije osobe pozitivne na COVID-19. Aktivnih slučajeva je 289.

ČAKOVEC – U protekla 24 sata evidentirano je  60 pozitivnih nalaza na koronavirus u Međimurskoj županiji, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. U protekla 24 sata oporavile su se 46 osobe pa je broj pozitivnih osoba 188. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 54 pacijenata, a jedan pacijent je na respiratoru. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

KRAPINA – Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 10 novih osoba pozitivnih na koronavirus, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. Oporavilo se 13 osoba pa je trenutni broj aktivnih slučajeva 151. U samoizolaciji se nalazi 301 osoba. Ukupno je hospitalizirano 27 pacijenata od kojih je troje na respiratoru.  U posljednja 24 sata nema preminulih osoba sa COVID 19  infekcijom.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije osam je novih slučajeva bolesti COVID-19, a ozdravilo je deset osoba, izvijestio je danas županijski Stožer. Na području županije trenutno je aktivno 78 slučajeva bolesti COVID-19, a na bolničkom se liječenju nalaze 22 osobe.

BJELOVAR – Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata potvrđeno je 13 novih slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je danas županijski Stožer. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno su na liječenju 22 pacijenta zaražena koronavirusom od kojih je njih četvero na respiratoru, a na opservaciji je sedam pacijenta. U samoizolaciji na području županije nalazi se 279 osoba.

Utorak, 15. svibnja 2021. godine

ZAGREB – Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ukupan broj novooboljelih osoba od koronavirusa u Zagrebu je 98. Proteklog dana, zbog pozitivnog nalaza testa na COVID 19 kod četiri učenika osnovnih te pet učenika srednjih škola, mjera samoizolacije izrečena je za 65 učenika osnovnih i 93 učenika srednjih škola. Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim punktovima u Grad Zagrebu cijepljeno je 3.513 osoba. Trenutno je u gradu Zagrebu 807 aktivnih slučajeva.

ZAGREB – Na području Zagrebačke županije evidentirano je sedam novih slučajeva zaraze COVID-19, a ozdravilo je 106 osoba, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. Trenutno su na području županije  aktivna 502 slučaja.

VARAŽDIN – U Varaždinskoj županiji  tijekom 24 sata evidentirano je 26 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite.  Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 138 osoba s težom kliničkom slikom, u jedinicama intenzivnog liječenja na respiratoru se nalazi 11 osoba, a u posljednja 24 sata preminule su dvije osobe pozitivne na COVID-19. Aktivnih slučajeva je 279.

ČAKOVEC – U protekla 24 sata evidentirano je 14 pozitivnih nalaza na koronavirus u Međimurskoj županiji, što je 6,74% pozitivnih od broja testiranih, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. U protekla 24 sata oporavilo se 28 osoba pa je broj pozitivnih osoba 174.  U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 58 pacijenata dok je jedan pacijent na respiratoru. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

KRAPINA – Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je osam novih osoba pozitivnih na koronavirus. Oporavilo se 13 osoba pa je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja  županije iznosi 154. U samoizolaciji se nalaze 332 osobe. Ukupno je hospitalizirano 28 pacijenata među kojima tri osobe na respiratoru. U posljednja 24 sata nema preminulih osoba sa COVID 19 infekcijom.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije 17 je novih slučajeva bolesti COVID-19,  a ozdravilo je 15 osoba. Na području županije trenutno je aktivno 80 slučajeva bolesti, a na bolničkom se liječenju nalazi 23 osoba. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na koronavirus  koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge bolesti.

BJELOVAR – Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata potvrđeno je devet  novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno su na liječenju 22 pacijenta zaražena koronavirusom od kojih je njih 4 na respiratoru, a na opservaciji je pet pacijenta. U samoizolaciji na području županije nalazi se 277 osoba.

Ponedjeljak, 24. svibnja 2021. godine

ZAGREB – U Zagrebu je u protekla 24 sata zaraza novim koronavirusom utvrđena kod 69 osoba, ozdravile su 204 osobe, a trenutno je aktivno 1.027 slučajeva oboljenja, izvijestio je danas Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”. Tijekom jučerašnjeg dana u Zagrebu je cijepljeno 2.936 osoba. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 81 novooboljelu osobu, a mjera samoizolacije izrečena je za 198 osoba.  U domovima za starije i nemoćne novooboljele su dvije nezdravstvene djelatnice. Zbog pozitivnog nalaza testa kod pet učenika i jednog nastavnika osnovnih te tri učenika srednjih škola, mjera samoizolacije izrečena je za 341 učenika osnovnih i 50 učenika srednjih škola.

ZAGREB – Na području Zagrebačke županije evidentirano je šest novih slučaja COVID-19, a ozdravila je 91 osoba, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. Trenutno je na području županije aktivan 601 slučaj.

VARAŽDIN – U Varaždinskoj županiji je tijekom 24 sata evidentirano 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite.  Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 150 osoba s težom kliničkom slikom, u jedinicama intenzivnog liječenja na respiratoru se nalazi 12, a u posljednja 24 sata nije bilo preminulih osoba pozitivnih na COVID-19.  Aktivnih slučajeva je 305.

ČAKOVEC – U Međimurskoj županiji u protekla 24 sata nije potvrđen ni jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a županijski Stožer civilne zaštite priopćio je da će se građani i ovoga tjedna moći cijepiti cjepivom AstraZenece bez prethodne najave. Od nedjelje se oporavilo 49 osoba, a broj pozitivnih osoba na današnji dan je 188. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 60 pacijenata,  a  jedan pacijent je na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nije bilo umrlih pozitivnih osoba.

KRAPINA – Na području Krapinsko – zagorske županije evidentirane su 3 nove osobe pozitivne na koronavirus, priopćeno je u ponedjeljak, 24. svibnja 2021. godine iz Stožera civilne zaštite. Broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja županije iznosi 159, a u samoizolaciji se nalazi 367 osoba. Ukupno je hospitalizirano 32 pacijenta, među kojima tri na respiratoru. U protekla 24 sata nema preminulih.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije nema novih slučajeva bolesti COVID-19, a ozdravilo je 20 osoba, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. Na području županije trenutno je aktivno 78 slučajeva bolesti COVID-19, a na bolničkom se liječenju nalazi 27 osoba.

BJELOVAR – Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata nema zabilježenih novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite.  U Općoj bolnici Bjelovar trenutno je na liječenju 21 pacijent zaražen koronavirusom od kojih je njih troje na respiratoru, a na opservaciji je osam pacijenta. U posljednja 24 sata tri osobe preminule su s koronavirusom. U samoizolaciji na području županije nalazi se 307 osoba.

Nedjelja, 23. svibnja 2021. godine

ZAGREB – Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 686 slučajeva zaraze korona virusom. U odnosu na podatke od jučer oboljela je 51 osoba, a ozdravilo ih je 189. Mjera samoizolacije izrečena je za 1 razredni odjel.

ČAKOVEC – U Međimurskoj županiji u protekla 24 sata obrađen je 171 uzorak, od čega je evidentiranih 18 pozitivnih nalaza na korona virus, što je 10,5% pozitivnih od broja testiranih. Oporavilo se 38 osoba, pa je broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan 238.

KRAPINA – Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 9 novih osoba pozitivnih na koronavirus. Oporavila se 31 osoba te je trenutno 177 aktivnih slučajeva zaraze. U samoizolaciji se nalazi 377 osoba.

VARAŽDIN – U Varaždinskoj županiji su tijekom protekla 24 sata evidentirana 34 nova slučaja zaraze koronavirusom, a preminule su četiri osobe pozitivne na COVID-19. Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 333 uzoraka, pri čemu udio pozitivnih u svim uzorcima iznosi 10%. Aktivnih slučajeva je 355.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđena su dva nova slučaja bolesti COVID-19, ozdravile su 23 osobe te je trenutno aktivno 98 slučajeva ove bolesti. Na bolničkom se liječenju nalazi 26 osoba.

BJELOVAR – Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata potvrđeno je 8 novih slučaja zaraze koronavirusom, a jedna osoba preminula je s koronavirusom. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno su na liječenju 22 pacijenta zaražena koronavirusom od kojih je njih 3 na respiratoru.

Subota, 22 svibnja 2021. godine

ZAGREB – U Gradu Zagrebu u protekla 24 sata potvrđeno je novih 125 osoba pozitivnih na koronavirus i trenutno su 1.242 aktivna slučaja zaraze. U domovima za starije i nemoćne osobe na području Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata nema novooboljelih osoba. Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza testa na koronavirus kod 16 učenika, jednog nastavnika te jednog pomoćnika u nastavi i tri učenika srednjih škola, mjera samoizolacije izrečena je za 291 učenika osnovnih i 45 učenika srednjih škola.

ZAGREB – U Zagrebačkoj županiji 76 je novooboljelih osoba koronavirusom, a u posljednja 24 sata ozdravilo je 113 osoba. Trenutno su 824 aktivna slučaja zaraze.

VARAŽDIN – U Varaždinskoj je županiji tijekom 24 sata evidentirano 50 novih slučajeva zaraze koronavirsuom, a dvije su osobe preminule i trenutno su 374 aktivna slučaja zaraze. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 149 osoba, a na respiratoru je 17 pacijenata.

ČAKOVEC – U Međimurskoj županiji zabilježeno je 28 novih pozitivnih osoba na koronavirus, a u protekla 24 sata dvije su osobe preminule i oporavilo se 39 osoba pa je trenutno 257 aktivnih slučajeva zaraze. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 56 osoba, a jedan je pacijent na invazivnoj respiraciji.

KOPRIVNICA – U Koprivničko-križevačkoj županiji novih je 19 slučajeva zaraze koronavirusom, a u zadnja 24 sata ozdravilo je 13 osoba dok je u Općoj bolnici Koprivnica, gdje je hospitalizirano 26 osoba, jedna osoba preminula Trenutno je 119 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom.

KRAPINA – U Krapinsko-zagorskoj županiji devet je novih osoba pozitivnih na koronavirus, a u zadnja 24 sata oporavile su se 43 osobe pa je trenutno 199 aktivnih slučaja zaraze dok su u samoizolaciji 372 osobe. Ukupno je hospitalizirano 25 pacijenata, a četiri su na respiratoru.

BJELOVAR – Novih sedam slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a u samoizolaciji je 371 osoba. U Općoj bolnici Bjelovar na liječenju su 23 pacijenta, od kojih su tri na respiratoru, a još devet pacijenata je na opservaciji.

Petak, 21. svibnja 2021. godine

ZAGREB – U protekla 24 sata na području Zagrebačke županije evidentirano je 78 novih slučajeva bolesti COVID-19, a ozdravilo je 14 osoba, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. Mjera samoizolacije izrečena je za pet razrednih odjela. Trenutno je na području županije aktivan 861 slučaj.

VARAŽDIN – U Varaždinskoj županiji su tijekom 24 sata evidentirana 36 nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 160 osoba s težom kliničkom slikom, u jedinicama intenzivnog liječenja se nalazi 19 osoba, od kojih je 15 na respiratoru, a u posljednja 24 sata preminulo je šest osoba pozitivnih na COVID-19. Aktivnih slučajeva je 387.

ČAKOVEC – Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata je evidentirano 9 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus, a ukupan broj pozitivnih osoba na današnji dan je 269. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 60 pacijenata, a jedan je na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba.

BRAČAK – U posljednja 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestili su danas na press konferenciji županijskog Stožera civilne zaštite ispred bolnice na Bračku. Pokazatelji su već nekoliko tjedana u padu, pa je broj aktivnih slučajeva 233, a samoizolaciji se nalazi 374 osoba, jedino što je  velik broj hospitaliziranih, još ih je 32-je, a tri su osobe na respiratoru. Stoga još vrijede upozorenja na odgovorno ponašanje, kakva je od početka pandemije Zagorcima  uvijek upućivao načelnik Stožera Anđelko Ferek Jambrek, koji nakon izbora nije više na toj dužnosti. Da je bilo više nego izazovno vrijeme, rekao je zahvaljujući na potpori županu Kolaru i svim  članovima Stožera Anđelko Ferek Jambrek, ističući zadovoljstvo uspješnim vođenjem bitke s koronavirusom, pri čemu je posebno zahvalio požrtvovnim zdravstvenim djelatnicima koji su iznijeli najveći teret, a Stožer im je bio samo suport. Prema podacima o cijepljenju, bar jednu dozu cjepiva dobilo je 35 posto odraslog stanovništva Krapinsko-zagorske županije, što je iznad prosjeka Hrvatske i Zagorje svrstava na treće mjesto u državi, a sljedeći tjedan cijepit će se još blizu 2 tisuća građana i bit će ukupno utrošeno više od 50 tisuća doza cjepiva.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđeno je 13 novih slučajeva bolesti COVID-19, a ozdravila je 31 osoba, izvijestio je danas županijski Stožer. Na području županije trenutno je aktivno 114 slučajeva bolesti COVID-19, a na bolničkom se liječenju nalazi 28 osoba. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na koronavirus koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge bolesti.

BJELOVAR – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno je na liječenju 20 pacijenata zaraženih koronavirusom od kojih je njih troje na respiratoru, a na opservaciji je osam  pacijenata. U samoizolaciji na području županije nalazi se 358 osoba.

Četvrtak, 20. svibnja 2021. godine

ZAGREB – Na području Zagrebačke županije evidentirano je 111 novih slučajeva COVID-19, a ozdravile su 22 osobe, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. Mjera samoizolacije izrečena je za sedam razrednih odjela. Trenutno je na području županije aktivno 797 slučajeva.

VARAŽDIN – U Varaždinskoj županiji su tijekom 24 sata evidentirana 66 nova slučaja zaraze koronavirusom. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 167 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je 19 na respiratoru, a u posljednja 24 sata preminule su četiri osobe.

ČAKOVEC – U Međimurskoj županiji u protekla 24 sata evidentirano je 35 zaraženih, nema preminulih osoba, u Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 60 bolesnika, a u padu je i sedmodnevna i četrnaestodnevna incidencija, rekao je danas na press konferenciji Stožera civilne zaštite župan Matija Posavec. Razlozi za to mogu se pronaći u većoj odgovornosti stanovnika Međimurske županije, dolasku ljepših vremenskih prilika, ali i značajnoj procijepljenosti ljudi. Tako je dosada u Međimurju utrošeno više od 42.000 doza cjepiva, jednom dozom procijepljeno je više od 33.000 stanovnika što je 33, 7%, a dvije doze primilo je više od 9.000 ljudi odnosno 10,3% stanovništva starijeg od 18 godina. Ovakav visoki trend želja je zadržati pa je upućen poziv svima da se prijave za cijepljenje. Starije osobe koje nemaju mogućnost prijave za cijepljenje putem aplikacije Doma zdravlja pozvane su da zamole nekog od poznanika ili da se jave svom izabranom liječniku.

KRAPINA – Na području Krapinsko – zagorske županije evidentirano je 26 novih osoba pozitivnih na koronavirus te je trenutni broj aktivnih slučajeva 236. U samoizolaciji se nalazi 405 osoba. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalaze se 22 pacijenta, među kojima ih je 5 na respiratoru. Preminula je jedna osoba.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđena su 23 nova slučaja bolesti COVID-19 te su trenutno aktivna 132 slučaja ove bolesti. U protekla 24 sata ozdravilo je 29 osoba, a u OB Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na koronavirus.

BJELOVAR – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je danas županijski Stožer. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno je na liječenju 19 pacijenata zaraženih koronavirusom od kojih je njih troje na respiratoru, a na opservaciji je sedam pacijenata. U posljednja 24 sata preminule su dvije osobe s koronavirusom. U samoizolaciji na području županije nalaze se 353 osobe.

Srijeda, 19. svibnja 2021. godine

ZAGREB – U posljednja 24 sata u Zagrebu je evidentirano 278 novih slučajeva koronavirusa, a oporavilo se 170 osoba, izvijestio je danas Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 160 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 500 osoba. U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi novooboljeli je jedan korisnik. Zbog pozitivnih nalaza kod 12 učenika i dva nastavnika osnovnih te šest učenika srednjih škola mjera samoizolacije izrečena je za 207 učenika osnovnih i 107 učenika srednjih škola. Trenutno je u Zagrebu 1.418 aktivnih slučajeva. U Karanteni Grada su tri osobe.

ZAGREB – Na području Zagrebačke županije evidentirana su 52 nova slučaja COVID-19, a ozdravilo je  140 osoba, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. Mjera samoizolacije izrečena je za osam razrednih odjela. Trenutno je na području županije aktivno 708 slučajeva.

VARAŽDIN – U Varaždinskoj županiji je tijekom 24 sata evidentirano 78 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je danas županijski Stožer. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 176 osoba s težom kliničkom slikom, u jedinicama intenzivnog liječenja se nalazi 20 osoba, od kojih 18 na respiratoru, a u posljednja 24 sata preminula je jedna osoba pozitivna na COVID-19. Aktivnih slučajeva je 459.

ČAKOVEC – U protekla 24 sata evidentirano je 74 pozitivnih nalaza na koronavirus u Međimurskoj županiji, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. U protekla 24 sata oporavilo se 57 osoba pa je broj pozitivnih osoba 321.  U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 68 pacijenata dok su dva pacijenta na respiratoru. U protekla 24 sata preminule su dvije osobe.

KRAPINA – Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirana je 31 nova osoba pozitivna na koronavirus, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. Oporavilo se 28 osoba pa je trenutni broj aktivnih slučajeva 215. U samoizolaciji se nalazi 391 osoba. Ukupno je hospitalizirano 43 pacijenta među kojima pet osoba na respiratoru.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđen je 21 novi slučaj bolesti COVID-19, a ozdravilo je 19 osoba, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. Na području županije trenutno je aktivno 138 slučaja bolesti COVID-19, a na bolničkom se liječenju nalazi 35 osoba. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na koronavirus  koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge bolesti.

BJELOVAR – Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata potvrđeno je 14 novih slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je danas županijski Stožer. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno je na liječenju 20 pacijenta zaraženih koronavirusom od kojih je njih troje na respiratoru, a na opservaciji je osam pacijenta.  U samoizolaciji na području županije nalazi se 335 osoba.

Utorak, 18. svibnja 2021. godine

ZAGREB – Nove 164 osobe zaražene koronavirusom zabilježene su u protekla 24 sata u Gradu Zagrebu i trenutno je 1.318 aktivnih slučajeva zaraze. U domovima za starije i nemoćne osobe na području Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi zabilježen je jedan novooboljeli korisnik. Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza testa kod 11 učenika osnovnih te sedam učenika srednjih škola, mjera samoizolacije izrečena je za 216 učenika osnovnih i 155 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba tri su osobe.

ZAGREB – Na području Zagrebačke županije evidentirano je 10 novih slučajeva COVID-19, a ozdravilo je 157 osoba, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. Mjera samoizolacije izrečena je za četiri  razrednih odjela. Trenutno je aktivno 796 slučajeva.

VARAŽDIN – U Varaždinskoj županiji je tijekom 24 sata evidentirano 27 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 179 osoba s težom kliničkom slikom, u  jedinicama intenzivnog liječenja se nalazi 21 osoba, od kojih 20 na respiratoru, a u posljednja 24 sata preminule su četiri osobe pozitivne na COVID-19. Aktivnih slučajeva je 475.

ČAKOVEC – U protekla 24 sata evidentirano je 19 pozitivnih nalaza na koronavirus u Međimurskoj županiji, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. U protekla 24 sata oporavilo se 55 osoba pa je broj pozitivnih osoba 306.  U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 69 pacijenata dok su tri  pacijenta na respiratoru. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, muška osoba stara 76 godina.

KRAPINA – Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 27 novozaraženih osoba pozitivnih na koronavirus, a jedna je osoba preminula, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. Oporavilo se 47 osoba pa je trenutni broj aktivnih slučajeva  212. U samoizolaciji se nalazi 447 osoba. Ukupno je hospitalizirano 46 pacijenata među kojima je sedam osoba na respiratoru.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđeno je 17 novih slučajeva bolesti COVID-19, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite.  Na području županije trenutno je aktivno 137 slučaja bolesti COVID-19, ozdravilo je 20 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 37 osoba.

BJELOVAR – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je danas županijski Stožer. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno je na liječenju 30 pacijenata zaraženih koronavirusom od kojih je troje na respiratoru. U posljednja 24 sata preminule su dvije osobe s koronavirusom. U samoizolaciji na području županije nalazi se 341 osoba.

Ponedjeljak, 17. svibnja 2021. godine

ZAGREB – U Zagrebu su zabilježene 44 novooboljele osobe od koronavirusa, prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, pa je trenutno u gradu 1.591 aktivan slučaj zaraze, priopćeno je danas iz Nastavnog zavoda „Dr. Andrija Štampar“. Mjera samoizolacije izrečena za 305 građana od kojih je 135 učenika osnovnih i 12 učenika srednjih škola zbog pozitivnog nalaza testa na COVID kod devet učenika osnovnih te jednog učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba su tri osobe.

ZAGREB – Na području Zagrebačke županije evidentiran je 21 novi slučaj bolesti COVID-19, a ozdravilo je 146 osoba, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. Mjera samoizolacije izrečena je za jedan razredni odjel. Trenutno su na području županije aktivna 943 slučaja.

VARAŽDIN – U Varaždinskoj županiji je tijekom 24 sata evidentirano 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 176 osoba s težom kliničkom slikom, u  jedinicama intenzivnog liječenja na respiratoru se nalazi 20, a u posljednja 24 sata preminula je jedna osoba pozitivna na COVID-19.  Aktivnih slučajeva je 545.

ČAKOVEC – U protekla 24 sata na području Međimurske županije evidentirana su tri pozitivna slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. U protekla 24 sata oporavilo se 49 osoba pa je broj pozitivnih osoba županiji  343. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 72 pacijenata dok su tri pacijenta na respiratoru. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

KRAPINA – Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su tri nove osobe pozitivne na koronavirus, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. Oporavilo se 16 osoba pa trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze 233. U samoizolaciji se nalazi 575 osoba. Ukupno je hospitaliziran 51 pacijent, a njih osam je na respiratoru. Preminule su četiri COVID pozitivne osobe.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije u protekla 24 sata potvrđen jedan novi slučaj bolesti COVID-19, ozdravilo je 35 osoba te je trenutno aktivno 140 slučajeva ove bolesti.

BJELOVAR – Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata nema potvrđenih novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je danas županijski Stožer. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno je na liječenju 35 pacijenta zaraženih koronavirusom od kojih je njih četiri na respiratoru, a na opservaciji je 12 pacijenta. U samoizolaciji na području županije nalazi se 379 osoba.

Nedjelja, 16. svibnja 2021. godine

ZAGREB – Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 1068 slučajeva zaraze korona virusom. U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 88, a ozdravilo 316 osoba. Mjera samoizolacije izrečena je za 10 razrednih odjela.

ČAKOVEC – U Međimurskoj županiji u protekla 24 sata obrađena su 292 uzorka, od čega je evidentirano 25 pozitivnih nalaza na korona virus, što je 8,6% pozitivnih od broja testiranih. U protekla 24 sata oporavilo se 69 osoba, preminula je jedna osoba te je broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan 390.

KRAPINA – Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 13 novih osoba pozitivnih na koronavirus.Oporavile su se 42 osobe te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze 250. U samoizolaciji se nalazi 618 osoba. U protekla 24 sata preminula je jedna COVID pozitivna osoba.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđeno je pet novih slučajeva zaraze korona virusom. U protekla 24 sata ozdravile su 42 osobe, preminula je jedna COVID pozitivna osoba te su trenutno aktivna 174 slučaja ove bolesti.

BJELOVAR – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 9 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno su na liječenju 34 pacijenta zaražena koronavirusom od kojih su 4 na respiratoru. U samoizolaciji se nalazi 448 osoba.

Subota, 15. svibnja 2021. godine

ZAGREB – U protekla 24 sata u Zagrebu je evidentirano 240 novooboljelih osoba. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 195 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 674 osobe. U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata nisu dijagnosticirani novooboljeli korisnici. Zbog pozitivnog nalaza testa mjera samoizolacije izrečena je za 452 učenika osnovnih i 191 učenika srednjih škola. Trenutno su u Zagrebu 1.822 aktivna slučaja.

ZAGREB – Na području Zagrebačke županije evidentirano je 106 novih osoba zaraženih koronavirusom, a ozdravile su 162 osobe, izvijestio je danas županijski Stožer. Mjera samoizolacije izrečena je za 10 razrednih odjela. Utvrđen je pozitivan nalaz kod jednog korisnika doma za starije i nemoćne na području Rugvice. Trenutno je u županiji aktivno 1.296 slučajeva.

VARAŽDIN – U Varaždinskoj županiji je tijekom 24 sata evidentiran 81 novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 167 osoba s težom kliničkom slikom, u  jedinicama intenzivnog liječenja se nalazi 19 osoba, od kojih je 18 na respiratoru, a u posljednja 24 sata nije bilo preminulih osoba pozitivnih na COVID-19. Aktivnih slučajeva je 688.

ČAKOVEC – Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata evidentirano je 40 pozitivnih nalaza na koronavirus.  U protekla 24 sata oporavilo se 59 osoba pa je broj pozitivnih osoba 432. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 78 pacijenata, a tri pacijenta su na respiratoru. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

KRAPINA – Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 13 novih osoba pozitivnih na koronavirus, izvijestio je danas županijski Stožer. Oporavilo se 87 osoba pa je trenutni broj aktivnih slučajeva 280. U samoizolaciji se nalaze 682 osobe. Hospitalizirana su 53 pacijenta među kojima je njih 12 na respiratoru. Preminula je jedna COVID pozitivna osoba.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđeno je 35 novih slučaja bolesti COVID-19, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. Na području županije trenutno je aktivno 211 slučaja bolesti COVID-19, ozdravilo je 36 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 36 osoba. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na koronavirus koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge bolesti.

BJELOVAR – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 10 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno je na liječenju 38 pacijenata zaraženih koronavirusom od kojih je četiri na respiratoru. Na opservaciji je sedam pacijenata. U samoizolaciji na području županije nalazi se 499 osoba.

Petak, 14. svibnja 2021. godine

ZAGREB – Na području Grada Zagreba u protekla 24 sata potvrđeno je 239 novozaraženih koronavirusom i sada su, prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, 1.822 aktivna slučaja. U domovima za starije i nemoćne osobe na području Zagreba novooboljeli su jedan korisnik i jedan djelatnik, a zbog pozitivnog nalaza testa na korona virus kod 21 učenika i dva nastavnika osnovnih i osam učenika srednjih škola, mjera samoizolacije izrečena je za 334  učenika osnovnih i 113 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba je pet osoba.

ZAGREB – U Zagrebačkoj županiji evidentirana je 91 nova osoba pozitivna na koronavirus, a u protekla 24 sata ozdravile su 23 osobe. Trenutno su 1.353 aktivna slučaja zaraze, a mjera samoizolacije izrečena je za četiri razredna odjela.

VARAŽDIN – U Varaždinskoj su županiji tijekom 24 sata evidentirana 83 nova slučaja zaraze koronavirusom, a četiri su osobe preminule i trenutno je 696 aktivnih slučajeva zaraze. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 175 osoba, a 18 pacijenata je na respiratoru.

ČAKOVEC – U Međimurskoj županiji 52 su novooboljele osobe koronavirusom, a u zadnja 24 sata oporavilo se 75 osoba i jedna preminula pa je trenutno 451 aktivan slučaj zaraze. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 77 pacijenata, a tri su na invazivnoj respiraciji.

ZABOK – Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirana je 21 novooboljela osoba pozitivna na koronavirus, rekao je danas na press konferenciji županijskog Stožera civilne zaštite načelnik Anđelko Ferek Jambrek. Brojke novozaraženih idu nam na ruku, jer ih je u odnosu na prethodni tjedan 13 posto manje, no ne smanjuje se značajno broj hospitaliziranih teških slučajeva. U bolnicama je 58 osoba, a na respiratoru se nalazi njih 12. Krapinsko-zagorska županija se opredijelila za cijepljenje preko liječnika opće medicine, što se pokazalo dobrim, pa su bez velike pompe rezultati izvrsni. Naime, iza Zagreba, Krapinsko-zagorska županija je prema broju cijepljenih na broj stanovnika druga u Hrvatskoj, pokazuju podaci HZJZ. Sve količine cjepiva koje su dobili liječnici u 70-ak ambulanti su utrošili i cijepili svoje zainteresirane pacijente, pa je sada fokus na onim građanima koji se još nisu javili. Problem više nisu količine cjepiva, već kako utrošiti doze koje stižu, naglašavaju iz županijskog Stožera i apeliraju na građane da se cijepe i time zaštite sebe i svoje bližnje.

KOPRIVNICA – U Koprivničko-križevačkoj županiji potvrđeno je 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u Općoj bolnici Koprivnica, gdje je hospitalizirano 39 osoba, jedna je osoba preminula. Trenutno je 212 aktivnih slučaja zaraze, a u zadnja 24 sata oporavilo se 39 osoba.

BJELOVAR – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su 23 nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno su na liječenju 32 pacijenta zaražena koronavirusom od kojih je troje na respiratoru. Na opservaciji je devet pacijenata. U samoizolaciji na području županije nalaze se 602 osobe.

Četvrtak, 13. svibnja 2021. godine

ZAGREB – Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo je 232, od 862 testiranih. Trenutno je u gradu 2.060 aktivnih slučajeva. Inače, tijekom jučerašnjeg dana na Zagrebačkom Velesajmu cijepljeno je 6.639 osoba.

ZAGREB – Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 1285 slučajeva zaraze korona virusom. U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 189 osoba, ozdravila je 271 osoba, a jedna je osoba preminula. Mjera samoizolacije izrečena je za 8 razrednih odjela.

VARAŽDIN – U Varaždinskoj županiji su tijekom 24 sata evidentirana 102 nova slučaja zaraze koronavirusom. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze se 182 osobe s težom kliničkom slikom, a u posljednja 24 sata preminule su dvije osobe pozitivne na COVID-19. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 428 uzoraka pri čemu udio pozitivnih među svim testiranim uzorcima iznosi 24%. Trenutno su aktivna 723 slučaja zaraze.

ČAKOVEC –  Nastavlja se visoki trend cijepljenja na području Međimurske županije, slijedom čega se i situacija oko pandemije korona virusa popravlja, rečeno je na danas, 13. svibnja 2021. godine, održanoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Međimurske županije. Tako je u protekla 24 sata PCR metodom testirano 227 uzoraka od čega je zabilježeno 54 pozitivna slučaja, što je 23,8% pozitivnih na broj testiranih i trenutno je u Međimurju aktivno 475 oboljelih od koronavirusa. U Županijskoj bolnici Čakovec trenutno je hospitalizirano 80 covid pacijenata, u protekla 24 sata zabilježeno je 6 prijema i 8 otpusta, a dvije su osobe nažalost preminule. Procjepljivanje u Međimurju također ide u dobrom smjeru. Tako je dosada potrošeno preko 34.000 doza cjepiva, 7.500 osoba je dobilo dvije doze, što je iznad 8% starijih od 18 godina, a barem jednu dozu primilo je 30,8 % osoba. Uz velike akcije cijepljenja u Murskom Središću, Prelogu i Nedelišću gdje se pozivaju ljudi da dolaze prema dodijeljenom terminu cijepljenja, oformljeni su svakodnevni punktovi za cijepljenje Astrazenecom u Zavodu za javno zdravstvo u prijepodnevnim satima i na suterenu Županijske bolnice Čakovec gdje je cijepljenje moguće svakodnevno od 13,00 do 18,00 sati, bez prethodnog poziva. Ovakvom dinamikom vjerujem da ćemo za dva do tri tjedna doći do željenog cilja, a to je oko 50% cijepljenog stanovništva Međimurske županije, a čime će se stvoriti pretpostavke za vraćanje života u normalu, rekao je međimurski župan Matija Posavec.

KRAPINA – Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirana je 31 nova osoba pozitivna na koronavirus, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. Oporavilo se šest osoba pa je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze  355. U samoizolaciji se nalazi 666 osoba. Ukupno je hospitalizirano 57 pacijenta među kojima 12 osoba na respiratoru. U posljednja 24 sata preminula je jedna osoba sa COVID 19 infekcijom.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije u protekla 24 sata potvrđena su 44 nova slučaja bolesti COVID-19, ozdravilo je 20 osoba te su trenutno aktivna 222 slučaja ove bolesti.

BJELOVAR – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su 22 nova slučaja zaraze koronavirusom.U Općoj bolnici Bjelovar trenutno su na liječenju 33 pacijenta zaražena koronavirusom od kojih je 2 na respiratoru. U posljednja 24 sata preminula je jedna osoba s koronavirusom. U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalaze se 602 osobe.

Srijeda, 12. svibnja 2021. godine

ZAGREB – Novih 113 osoba pozitivnih na koronavirus zabilježeno je u Zagrebačkoj županiji, a u zadnja 24 sata ozdravile su 234 osobe. Trenutno su aktivna 1.134 slučaja zaraze, a mjera samoizolacije izrečena je za šest razrednih odjela.

ČAKOVEC – U Međimurskoj županiji u protekla 24 sata obrađeno je 366 uzoraka, od čega je evidentirano 96 pozitivnih nalaza na korona virus, što je 26,3% pozitivnih od broja testiranih. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 472.

KRAPINA – Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su 43 nove osobe pozitivne na koronavirus. Oporavilo se 15 osoba, te je trenutno aktivan 331 slučaj zaraze. U samoizolaciji se nalazi 635 osoba.

VARAŽDIN – U Varaždinskoj je županiji tijekom 24 sata evidentirano 125 novih slučajeva zaraze, a dvije su osobe preminule pa je trenutno 729 aktivnih slučajeva zaraze. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze se 182 osobe, a 17 pacijenata je na respiratoru.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđeno je trideset novih slučajeva bolesti COVID-19, ozdravila je 31 osoba te je trenutno aktivno 198 slučajeva ove bolesti.

BJELOVAR – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u samoizolaciji je 588 osoba. U bjelovarskoj bolnici na liječenju su 32 pacijenta od kojih su dva na respiratoru, a na opservaciji je 16 pacijenata.

Utorak, 11. svibnja 2021. godine

ZAGREB – U protekla 24 sata na području Zagrebačke županije evidentirano je 14 novih slučaja COVID-19, a ozdravile su 232 osobe, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. Mjera samoizolacije izrečena je za četiri razredna odjela. Trenutno je aktivno 1.255 slučaja.

VARAŽDIN – U Varaždinskoj županiji je tijekom 24 sata evidentirano 50 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 178 osoba s težom kliničkom slikom, u jedinicama intenzivnog liječenja se nalazi 21 osoba, od kojih je 20 na respiratoru, a u posljednja 24 sata preminule su tri osobe pozitivne na COVID-19. Aktivnih slučajeva je 723.

ČAKOVEC – U protekla 24 sata evidentirano je 36 pozitivnih nalaz na koronavirus u Međimurskoj županiji, izvijestio je danas županijski Stožer za civilnu zaštitu.  U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 84 pacijenta, a četiri pacijenta su na respiratoru. U protekla 24 sata preminule su dvije osobe, muška osoba stara 77 godina i ženska osoba stara 98 godina, oboje s brojnim pridruženim bolestima.

KRAPINA – Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 28 novih osoba pozitivnih na koronavirus. Oporavilo ih se 40 osoba te su trenutno na području županije aktivna 303 slučaja zaraze. U samoizolaciji se nalaze 689 osoba.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđeno je 28 novih slučajeva bolesti COVID-19, a ozdravila je 51 osoba, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. Na području županije trenutno su aktivna 202 slučaja bolesti COVID-19, a na bolničkom se liječenju nalazi 40 osoba.

BJELOVAR – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je danas županijski Stožer. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno je na liječenju 30 pacijenata zaraženih koronavirusom od kojih je dvoje na respiratoru. Na opservaciji je 14 pacijenata. U posljednja 24 sata preminula je jedna osoba s koronavirusom. U samoizolaciji na području županije nalazi se 577 osoba.

Ponedjeljak, 10. svibnja 2021. godine

ZAGREB – Na području Zagrebačke županije zabilježena su 22 nova slučaja zaraze koronavirusom, priopćeno je u ponedjeljak, 10. svibnja 2021. godine iz Stožera civilne zaštite. Trenutno su aktivna 1473 slučaja.

VARAŽDIN – U Varaždinskoj županiji je tijekom 24 sata evidentirano 50 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze se 174 osobe, od kojih je 20 osoba na respiratoru, a u posljednja 24 sata preminulo je pet osoba.

KRAPINA – Na području Krapinsko – zagorske županije evidentirano je 5 novih osoba pozitivnih na koronavirus, a trenutni broj aktivnih slučajeva iznosi 315. U samoizolaciji se nalaze 793 osobe. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalaze se 42 pacijenta, među kojima je 11 na respiratoru. Na COVID odjelu u bolnici Krapinske Toplice je 15 osoba. U posljednja 24 sata preminula je jedna osoba.

ČAKOVEC – Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata je evidentirano 5 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus, a broj aktivnih slučajeva je 486. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitaliziran je 91 pacijent, a 4 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđena su tri nova slučaja bolesti COVID-19, a ozdravile su 32 osobe, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. Na području županije trenutno je aktivno 225 slučaja bolesti COVID-19, a na bolničkom se liječenju nalazi 45 osoba.

BJELOVAR – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno su na liječenju 33 pacijenta zaražena koronavirusom od kojih je troje na respiratoru. U posljednja 24 sata preminule su dvije osobe s koronavirusom. U samoizolaciji na području županije nalazi se 631 osoba.

Nedjelja, 09. svibnja 2021. godine

ZAGREB – U Gradu Zagrebu je, prema podacima HZJZ, zabilježeno 147 novooboljelih koronavirusom i trenutno su 2.974 aktivna slučaja zaraze. U domovima za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata nisu dijagnosticirani novooboljeli korisnici niti djelatnici. Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza testa kod 19 učenika i četiri nastavnika osnovnih te četiri učenika srednjih škola, mjera samoizolacije izrečena je za 418 učenika osnovnih i 25 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalaze se četiri osobe.

ZAGREB – Zagrebačka županija ima novih 140 pozitivnih osoba na koronavirusom, a u zadnja 24 sata ozdravilo je 380 osoba. Trenutno je 1.741 aktivan slučaj zaraze.

VARAŽDIN – U Varaždinskoj je županiji tijekom 24 sata evidentirano 117 novih slučajeva zaraze, a preminule su tri osobe i trenutno su 872 aktivna slučaja zaraze. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 175 osoba s težom kliničkom slikom, a 22 pacijenta su na respiratoru.

ČAKOVEC – U Međimurskoj županiji potvrđeno je 67 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u zadnja 24 sata oporavilo se 96 osoba i dvije su osobe preminule pa je trenutno 536 aktivnih slučajeva zaraze. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 89 pacijenata, a četiri su na invazivnoj respiraciji.

KRAPINA – U Krapinsko-zagorskoj županiji evidentirano je 28 novih osoba pozitivnih na koronavirus, a u posljednja 24 sata jedna je osoba preminula i 57 ih se oporavilo pa je trenutno 355 aktivnih slučaja zaraze dok je u samoizolaciji 888 osoba. Ukupno su hospitalizirane 62 osobe, a 11 pacijenata je na respiratoru.

BJELOVAR – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 17 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u posljednja 24 sata jedna je osoba preminula i u samoizolaciji je 690 osoba. U Općoj bolnici Bjelovar na liječenju je 31 pacijent, od kojih je pet na respiratoru, a 13 osoba je na opservaciji.

KOPRIVNICA – Novih sedam slučaja bolesti COVID-19 potvrđeno je u Koprivničko-križevačkoj županiji, a u Općoj bolnici Koprivnica, gdje se liječi 45 osoba, dvije su osobe preminule. Trenutno je 254 aktivnih slučaja zaraze, a u zadnja 24 sata ozdravilo je 40 osoba.

Subota, 08. svibnja 2021. godine

ZAGREB – U Gradu Zagrebu u posljednja 24 sata zabilježeno je 319 novooboljelih koronavirusom i trenutno su 2.974 aktivna slučaja zaraze. U domovima za starije i nemoćne osobe dijagnosticirana je jedna novooboljela korisnica. Zbog pozitivnog nalaza testa kod 26 učenika i tri nastavnika osnovnih te sedam učenika srednjih škola, mjera samoizolacije izrečena je za 494 učenika osnovnih i 104 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se pet osoba.

ZAGREB – Zagrebačka županija u protekla 24 sata ima 157 novooboljelih osoba koronavirusom, a ozdravilo je 230 osoba. Trenutno je 1.981 aktivan slučaj zaraze.

VARAŽDIN – U Varaždinskoj je županiji tijekom 24 sata evidentirano 114 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminula je jedna osoba i trenutno je 859 aktivnih slučajeva zaraze. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 168 osoba s težom kliničkom slikom, a 22 pacijenta su na respiratoru.

ČAKOVEC – U Međimurskoj županiji evidentirano je 69 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u protekla 24 sata oporavilo se 66 osoba i jedna je osoba preminula. Trenutno je 567 aktivnih slučajeva zaraze. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 88 pacijenata, a pet ih je na invazivnoj respiraciji.

KOPRIVNICA – U Koprivničko-križevačkoj županiji potvrđena su 52 nova slučaja zaraze koronavirusom, a u koprivničkoj Općoj bolnici, gdje je na liječenju 48 osoba, dvije su osobe od zaraze koronavirusom preminule. Trenutno je 287 aktivnih slučaja zaraze.

KRAPINA – U Krapinsko-zagorskoj županiji evidentirano je 48 novih osoba pozitivnih na koronavirus, a u zadnja 24 sata oporavilo se 68 osoba i trenutno je 385 aktivnih slučajeva zaraze dok je u samoizolaciji 916 osoba. Ukupno su hospitalizirane 63 osobe, a na respiratoru je osam pacijenata.

BJELOVAR – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji evidentirano je 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u posljednja 24 sata preminule su tri osobe. U Općoj bolnici Bjelovar na liječenju su 33 pacijenta, do kojih je sedam na respiratoru, a isto toliko ih je na opservaciji. U samoizolaciji je 805 osoba.

Petak, 07. svibnja 2021. godine

ZAGREB – Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u posljednja 24 sata od koronavirusa oboljelo je 146 osoba. Trenutno je aktivno 2054 slučajeva. Mjera samoizolacije izrečena je za tri razredna odjela. Trenutno je aktivno 2.054 slučaja.

VARAŽDIN – U Varaždinskoj je županiji tijekom 24 sata evidentirano 111 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminula je jedna osoba i trenutno je 851 aktivan slučaj zaraze. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 182 osobe s težom kliničkom slikom, a na respiratoru su 24 osobe.

ČAKOVEC – U protekla 24 sata evidentirana su 62 pozitivna nalaza na koronavirus u Međimurskoj županiji, što je 28,3% pozitivnih od broja testiranih, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. U protekla 24 sata oporavilo se 95 osoba pa je broj pozitivnih osoba na današnji dan 565. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 86 pacijenata dok je pet pacijenata na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

KRAPINA – Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 20 novih osoba pozitivnih na koronavirus, oporavilo se 66 osoba pa je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze 405, rečeno je danas na press konferenciji županijskog Stožera civilne zaštite. Ukupno je hospitalizirano 64 pacijenta od kojih je njih sedam na respiratoru, a preminule su dvije osobe. – Ukupno je ovog tjedna distribuirano 5.780 doza cjepiva, a problem predstavlja skeptičnost građana prema cijepljenju AstraZenecom koja se slabo koristi – rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Tomislav Jadan i dodao da od idućeg tjedna dolazi veća količina cjepiva, odnosno 5.850 doza Pfizera i 900 doza Moderna. Kako bi pokazao da se građani nemaju razloga bojati cijepljenja AstraZenecom, župan Željko Kolar se danas se na konferenciji za medije javno cijepio upravo ovim cjepivom. – Ako se želimo vratiti na staro, nema drugog nego da se procijepimo – rekao je župan Kolar.  Također, na konferenciji je rečeno da se nastava idući tjedan odvija na način kao i do sada. Učenici osnovnih škola i maturanti po modelu A, a učenici srednjih škola po modelu B. Inače na COVID su pozitivna 42 učenika, 424 ih je u samoizolaciji, a pozitivna su 23 djelatnika.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđeno je 47 novih slučajeva bolesti COVID-19, a ozdravile su 44 osobe, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. Na području županije trenutno je aktivno 282 slučaja bolesti COVID-19, a na bolničkom se liječenju nalazi 55 osoba. U OB Koprivnica preminule su dvije osobe s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge bolesti.

BJELOVAR – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno je na liječenju 37 pacijenata zaraženih koronavirusom od kojih je šest na respiratoru, a na opservaciji je 11 pacijenata. U posljednja 24 sata preminula je jedna osoba s koronavirusom. U samoizolaciji na području županije nalazi se 835 osoba.

loading