Skip to content

Vijesti, informacije i promocije Radija Kaj

Hrvatski odgojno-obrazovni projekt Radija Kaj i EMZ-a Dajmo djeci korijene i krila

Stožeri civilne zaštite – informacije

Posted in Covid-19

Srijeda, 27. siječnja 2021. godine – U protekla 24 sata zabilježeno je 857 novih slučajeva zaraze koronavirusom pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas 3.050, izvijestio je ove srijede, 27. siječnja 2021. godine Nacionalni stožer civilne zaštite. Među njima je 1.381 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 135 pacijenta. U protekla 24 sata preminula je 31 osoba, oporavilo se 286 osoba, a testirano je njih 7.173. U samoizolaciji je trenutno 14.969 osoba.

Srijeda, 27. siječnja 2021. godine

ZAGREB – U Zagrebu je potvrđeno 138 novih slučajeva zaraze, a 48 osoba je ozdravilo, objavio je danas gradski Stožer civilne zaštite. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 856 testiranja, od čega je 106 nalaza bilo pozitivno. U domovima za starije i nemoćne osobe na području Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi  potvrđeni su pozitivni nalazi kod četiri korisnika i četiri djelatnika. Zbog pozitivnog nalaza testa na koronavirus kod jednog učenika izrečena je mjera samoizolacije za 17 učenika osnovne škole. Trenutno je aktivan 401 slučaj.

ZAGREB – Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 463 slučaja zaraze korona virusom. U protekla 24 sata od korona virusa oboljelo je 46, a ozdravile su 64 osobe.

ČAKOVEC – Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 195 osoba od čega su evidentirana 42 pozitivna slučaja na virus COVID-19 u. U protekla 24 sata oporavile su se 24 osobe te je broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan 265.

VARAŽDIN – Tijekom protekla 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentiran je 41 novi slučaj zaraze koronavirusom, a u posljednjih tjedan dana ukupno 191 novi slučaj. Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 344 uzorka, a udio pozitivnih među svim testiranim uzorcima je 12%. Tijekom protekla 24 sata preminule su dvije osobe pozitivne na COVID-19 te je trenutno na području Varaždinske županije 187 aktivnih slučajeva zaraze.

KRAPINA – Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 14 novih osoba pozitivnih na koronavirus, a preminule su tri osobe, izvijestio je danas, županijski Stožer civilne zaštite. Oporavila se jedna osoba pa je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 120. U samoizolaciji se nalazi 646 osoba. Ukupno je hospitalizirano 63 pacijenta, od kojih je njih pet na respiratoru.

KOPRIVNICA – Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je danas, 27. siječnja 2021. godine,  da su na području županije potvrđena 33 nova slučaja bolesti COVID-19. Na području županije trenutno je aktivno 117 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je osam osoba, a na bolničkom se liječenju trenutno nalaze 22 osobe.

BJELOVAR – U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđen je 21 novi slučaj zaraze koronavirusom. U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 35 pacijenta zaraženih koronavirusom, od kojih je njih troje na respiratoru. U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 380 osoba, a u posljednja 24 sata dvije osobe preminule su s koronavirusom.

Utorak, 26. siječnja 2021. godine

ZAGREB – Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema današnjim podacima Hrvatskog zavada za javno zdravstvo je 50, a oporavilo se 59 osoba više nego jučer. Broj osoba testiranih antigenskim testovima je 185, a od toga je broja pozitivna bila 81 osoba. U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi devet korisnika i tri djelatnika.

ZAGREB – Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, na području Zagrebačke županije u protekla 24 sata od korona virusa oboljele su četiri, a ozdravile 52 osobe te je trenutno je aktivan 481 slučaj.

VARAŽDIN – Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirana su 23 nova slučaja zaraze koronavirusom, a preminule su dvije osobe, izvijestio je danas županijski Stožer.  Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 81 osoba s težom kliničkom slikom. Od toga je 26 osoba na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, šest u jedinici intenzivnog liječenja od kojih četiri na respiratoru, 31 osoba je u Klenovniku i 18 u Novom Marofu.

ČAKOVEC – Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 170 osoba od čega je evidentirano 11 pozitivnih slučajeva na virus COVID 19. U protekla 24 sata oporavilo se 46 osoba te je broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 241. U Županijskoj bolnici Čakovec, ukupno je hospitalizirana 57 pacijenata pozitivnih na virus COVID 19.

KRAPINA – Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su 22 nove osobe pozitivne na koronavirus, oporavilo se devet osoba pa je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 110, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. U posljednja 24 sata nisu preminule nove osobe pozitivne na koronavirus, a u samoizolaciji se nalazi 696 osoba. Ukupno je hospitalizirano 65 pacijenata od kojih je njih pet na respiratoru.

KOPRIVNICA – Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je danas, 26. siječnja 2021. godine, da je u protekla 24 sata na području županije potvrđeno 11 novih slučajeva bolesti COVID-19. Ozdravila je 31 osoba, na bolničkom se liječenju trenutno nalaze 24 osobe te su na području županije trenutno  aktivna ukupno 92 slučaja bolesti COVID-19.

BJELOVAR – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su 3 nova slučaja zaraze koronavirusom. U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 29 pacijenata, od kojih je njih troje na respiratoru, a u samoizolaciji su 403 osobe. U posljednja 24 sata jedna osoba preminula je s koronavirusom.

loading