Skip to content

Stožeri civilne zaštite – informacije

Posted in Covid-19

Petak, 07. svibnja 2021. godine – U protekla 24 sata zabilježeno je 1.435 novih slučajeva zaraze koronavirusom pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 11.265, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite. Među njima je 2.079 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 242 pacijenta. U protekla 24 sata preminule su 33 osobe.

Ponedjeljak, 10. svibnja 2021. godine

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđena su tri nova slučaja bolesti COVID-19, a ozdravile su 32 osobe, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. Na području županije trenutno je aktivno 225 slučaja bolesti COVID-19, a na bolničkom se liječenju nalazi 45 osoba.

BJELOVAR – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno su na liječenju 33 pacijenta zaražena koronavirusom od kojih je troje na respiratoru. U posljednja 24 sata preminule su dvije osobe s koronavirusom. U samoizolaciji na području županije nalazi se 631 osoba.

Petak, 07. svibnja 2021. godine

ZAGREB – Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u posljednja 24 sata od koronavirusa oboljelo je 146 osoba. Trenutno je aktivno 2054 slučajeva. Mjera samoizolacije izrečena je za tri razredna odjela. Trenutno je aktivno 2.054 slučaja.

ČAKOVEC – U protekla 24 sata evidentirana su 62 pozitivna nalaza na koronavirus u Međimurskoj županiji, što je 28,3% pozitivnih od broja testiranih, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. U protekla 24 sata oporavilo se 95 osoba pa je broj pozitivnih osoba na današnji dan 565. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 86 pacijenata dok je pet pacijenata na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

KRAPINA – Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 20 novih osoba pozitivnih na koronavirus, oporavilo se 66 osoba pa je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze 405, rečeno je danas na press konferenciji županijskog Stožera civilne zaštite. Ukupno je hospitalizirano 64 pacijenta od kojih je njih sedam na respiratoru, a preminule su dvije osobe. – Ukupno je ovog tjedna distribuirano 5.780 doza cjepiva, a problem predstavlja skeptičnost građana prema cijepljenju AstraZenecom koja se slabo koristi – rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Tomislav Jadan i dodao da od idućeg tjedna dolazi veća količina cjepiva, odnosno 5.850 doza Pfizera i 900 doza Moderna. Kako bi pokazao da se građani nemaju razloga bojati cijepljenja AstraZenecom, župan Željko Kolar se danas se na konferenciji za medije javno cijepio upravo ovim cjepivom. – Ako se želimo vratiti na staro, nema drugog nego da se procijepimo – rekao je župan Kolar.  Također, na konferenciji je rečeno da se nastava idući tjedan odvija na način kao i do sada. Učenici osnovnih škola i maturanti po modelu A, a učenici srednjih škola po modelu B. Inače na COVID su pozitivna 42 učenika, 424 ih je u samoizolaciji, a pozitivna su 23 djelatnika.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđeno je 47 novih slučajeva bolesti COVID-19, a ozdravile su 44 osobe, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. Na području županije trenutno je aktivno 282 slučaja bolesti COVID-19, a na bolničkom se liječenju nalazi 55 osoba. U OB Koprivnica preminule su dvije osobe s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge bolesti.

BJELOVAR – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno je na liječenju 37 pacijenata zaraženih koronavirusom od kojih je šest na respiratoru, a na opservaciji je 11 pacijenata. U posljednja 24 sata preminula je jedna osoba s koronavirusom. U samoizolaciji na području županije nalazi se 835 osoba.

loading